Als er een reis is die in je geheugen gegrift moet worden, dan is het wel de huwelijksreis. Het zou de beste reiservaring van jullie gezamenlijke leven moeten zijn – een reis die je je nog vele jaren zult herinneren. En dat vraagt om meer inspanning en aandacht dan een normale, jaarlijkse trip naar de Turkse Rivièra of Spaanse Costa Brava.

In feite komt het erop neer dat een huwelijksreis veel meer is dan het boeken van een vlucht en een hotel. Hopen dat het vanzelf romantisch wordt is geen succesvolle strategie voor een huwelijksreis. Tenzij je een impulsieve en creatieve geest hebt die elke situatie romantisch kan maken, helpt het enorm om nu al vooruit te plannen. Met deze tips kun je nog meer van elkaar genieten tijdens de huwelijksreis.

1. Regel een privépicknick

Spreek met de hotelmedewerkers af om een mandje samen te stellen voor een romantische picknick. Of het nu een picknick is op een afgelegen strand, een heuvel met uitzicht of middenin een wijngaard: het is een moment om nooit te vergeten. Neem natuurlijk ook een fles wijn of champagne mee en proost samen op jullie nieuwe leven als getrouwd stel.

2. Diner bij kaarslicht

Bekijk vooraf welke restaurants en hotels de mogelijkheid bieden voor een privédiner. Veel restaurants in vakantieoorden bieden zulke diners aan die vergezeld worden door een onvergetelijke setting. Diner onder de sterren of in een privécabana op het strand.

3. Leer samen iets nieuws

Wat dacht je van samen snorkelen? Stand-up paddleboarden? Of een duikcurcus volgen? Nieuwe ervaringen creëren nieuwe herinneringen. Zorg er wel voor dat de ervaring voor beiden volledig nieuw is. In aanvulling op de nieuwe ervaringen kun je ook nieuwe dingen over elkaar leren. De huwelijksreis is de perfecte tijd om elkaar beter te leren kennen.

4. Massage voor koppels

Voor de meeste mensen geldt dat ze zich in Nederland nooit laten masseren, maar wel als ze op vakantie zijn. Zonder de drukte van het werk en de afwezigheid van verplichtingen genieten ze maximaal van hun tijdelijke vrijheid. Ontspan daarom zij aan zij in een massagesuite terwijl jij en je geliefde genieten van een relaxte massage.

5. Dagelijkse cadeautjes

Pluk de dag tijdens de huwelijksreis door iedere dag je partner te verrassen met een klein cadeautje. Elke dag een klein, persoonlijke cadeautje zal iedere keer een constante herinnering zijn aan jullie liefde voor elkaar. Denk er bijvoorbeeld aan om iedere dag een geschreven compliment te delen, een dagelijks liefdesbriefje of elke dag een activiteit waar je partner van houdt.

6. Kijk naar de zon

Als je zou nadenken over alle romantische momenten die je in films hebt gezien, dan is de kans groot dat de zon er onderdeel van uitmaakt. Samen de zonsopgang of zonsondergang bekijken vanaf een unieke locatie is een gedenkwaardige en romantische ervaring. Het zijn momenten als deze die jullie je de rest van je leven zullen herinneren.

7. Overdrijf het niet

Het is niet moeilijk om te veel te plannen voor een once-in-a-lifetime reis. Houd er daarom rekening mee dat de huwelijksreis ook een periode is om bij te komen van de bruiloft en alle voorbereidingen die jullie daarvoor hadden getroffen. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijke jetlag. Zorg er dus voor dat je de eerste dagen niet veel inplant, zodat je kunt herstellen van de drukke periode om daarna volop te genieten van elkaars aanwezigheid.

8. Spreek telefoonregels af met je partner

Is je partner normaal gesproken volledig gefixeerd op de smartphone? Dan wil je natuurlijk niet dat dit gebeurt op de huwelijksreis. Zelfs als jullie beiden veel tijd op de smartphones doorbrengen, is het een goed idee om een telefoonregel in te stellen. Misschien kun je de smartphone gedurende de dag verbieden of alleen toelaten op bepaalde tijden van ‘rust’.

Onthoud dat een huwelijksreis niet gaat om de hoeveel iets kost. Het gaat om wat het met jullie doet. Het gaat om de gedachte, de betekenis en de moeite die je ervoor doet.