Hoewel er veel honeymooners een strandvakantie als huwelijksreis willen, zijn er ook veel Nederlanders die kiezen voor een avontuurlijke vakantie. Van duiken tussen de tropische vissen tot een safari door een nationaal park, er zijn veel verschillende manieren van een avontuurlijke huwelijksreis.

 

Huwelijksreis Zuid Afrika

Van het Kruger Nationaal Park tot Kaapstad en van Johannesburg tot Drakensbergen; Zuid-Afrika heeft gigantisch veel prachtige plekken en steden. Het land is zeer geschikt voor een avontuurlijke honeymoon. Veel stellen die een huwelijksreis naar Zuid Afrika boeken kiezen ervoor om een rondreis te maken. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika kun je langs alle hoogtepunten reizen. Een safari rondreis is zowel zeer romantisch als avontuurlijk…

 

Hoogtepunten avontuurlijk Zuid-Afrika

  • Kruger National Park: dit nationale park is het bekendste park van Zuid Afrika. Tijdens een safari door het park kun je de ‘Big Five' (olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn) spotten en veel andere prachtige dieren. In totaal is het Kruger National Park 380 kilometer lang en 60 kilometer breed.
  • Wilderness National Park: dit prachtige park is gelegen aan de Touw River en bestaat uit bos, zee en meren. Oftewel; een verzameling van prachtige natuur. Bij Dolphins Point heb je een prachtig uitzicht over het gebied en kun je zelfs dolfijnen en walvissen zien.
  • Tafelberg: met maar liefst 300 wandelroutes is de beroemde Tafelberg op verschillende manieren te ontdekken. Onderweg naar de top kom je prachtige flora en fauna tegen. Een must do!

 

Huwelijksreis Australië

Het is ongeveer twintig uur vliegen, maar je moet er wat voor over hebben. De prachtige huwelijksreis bestemming Australië is avontuurlijk maar zit vol romantiek. Er zijn verschillende manier om het land te ontdekken. Je kunt er voor kiezen om een traditionele rondreis te maken, maar wat de laatste jaren steeds populairder wordt is de camper rondreis. Tijdens jullie avontuurlijke trip kunnen jullie zelf bepalen waar jullie naar toe gaan en welke hoogtepunten van het land jullie gaan zien. Als dat niet romantisch is?

 

Hoogtepunten avontuurlijk Australië

  • Great Barrier Reef: het Great Barrier Reef is misschien wel één van de mooiste plekjes op aarde. Het rif is het grootste rif ter wereld en bestaat uit meer dan 900 verschillende eilanden. Je kunt er duiken, snorkelen, zwemmen, wandelen of gewoon genieten van het prachtige uitzicht.
  • Fraser Island: dit is het grootste zandeiland van de wereld. Je kunt er onder andere kangoeroes, buidelratten en dingo's spotten. Ook is een groot deel regenwoud. Een prachtig stukje Australië die je zeker niet mag overslaan!
  • Kakadu National Park: van rotsplateaus en rode rotswanden tot watervallen… Dit nationale park staat op de Werelderfgoedlijst UNESCO en behoort zeker tot de hoogtepunten van het land. Het park is 20.000 hectare groot, dus je gaat je hier niet snel vervelen…

 

Great Barrier Reef Australie