Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. Maar Frankrijk heeft meer te bieden dan enkel Parijs, ook voor koppels die op zoek zijn naar de rust. Een vakantie in Frankrijk is geschikt voor je huwelijksreis omdat er vele romantische steden zijn waar bijvoorbeeld oude kastelen te vinden zijn. Duik de middeleeuwen in of zoek een mooi natuurgebied op, ga samen winkelen en geniet van de bourgondische gerechten. Lees hier meer over waarom een huwelijksreis naar Frankrijk een goed idee is.

Romantische kastelen

Houden jullie ook zo van de charmante dorpjes met karakteristieke gebouwen? Dan kun je de middeleeuwse kastelen niet missen. Zo vind je in de oude stad Versailles een gigantische tuin waar de koning vroeger zijn wandelingen maakte. Hieraan zit natuurlijk een pareltje van een kasteel verbonden die je kunt bewonderen. Plan je bezoekje tussen april en oktober, want dan staan de fonteinen aan in combinatie met barokmuziek. Voor een ander romantisch uitstapje kun je terecht bij het Domein van Courances. Hier kun je wandelen langs het kasteel of de 17 verschillende vijvers. Alles is in de renaissance stijl gebouwd, werkelijk romantisch!

Heerlijke natuur

Zijn jullie natuurliefhebbers? Dan is Frankrijk ook een goede bestemming voor een romantische huwelijksreis. Bezoek een natuurgebied in de Provence of ga skiën in de wintermaanden. Er zijn genoeg natuurparken, gebergten, rivierkloven, bosgebieden en natuurlijk stranden waar je tot rust kunt komen. Maak een uitstapje naar de natuur vanaf jullie luxe hotel of kies voor een gezellige camping of glamping. Natuurlijk is het essentieel om de beroemde wijngaarden van Frankrijk te bezoeken en hier een lekker wijntje te kopen.

Winkelen

Naast middeleeuwse badplaatsen, romantische kastelen en bijzondere flora en fauna kun je natuurlijk ook goed shoppen in de grote steden van Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan Parijs, Marseille, Lille, Dijon, Bordeaux en nog veel meer. Of jullie nu van kleding kopen houden of met de auto op reis gaan en een volledig nieuwe inboedel willen kopen, de Franse winkeliers heten je van harte welkom. Bezoek kleine boutiques, grote modehuizen en winkelcentra voor de beste aankopen.

Bourgondisch genieten

Reis naar de beroemde streek Bourgondië en ontdek waar de Franse keuken vandaan komt. Maar ook als je een andere streek tijdens je Frankrijk vakantie bezoekt kun je genieten van de bourgondische gerechten. Jij en je partner zullen vast wel een verse boeuf Bourguignon willen eten in combinatie met de beste wijnen. Frankrijk staat bekend om de vis- en vleesspecialiteiten. Zorg daarom dat je tijdens deze huwelijksreis de beste restaurants bezoekt en optimaal geniet.