Na elkaar het jawoord te hebben gegeven en alle formaliteiten op de mooiste dag van jullie leven achter de rug zijn, is de langverwachte huwelijksreis het ideale moment om de batterij weer even helemaal op te laden. Als je vervolgens driftig op zoek gaat naar potentiële  bestemmingen voor je huwelijksreis kom je al snel uit bij prachtige tropische locaties als Bali, Bora Bora, Seychellen en Zanzibar. Heel prachtig allemaal, maar misschien toch net wat te duur en te ver weg? Niet getreurd, want Europa beschikt zelf ook over een aantal prachtige pareltjes aan eilanden die minstens zo geschikt zijn voor jouw ideale huwelijksreis.

 

 

1. Mallorca, Spanje

 

Een bestemming waar je misschien niet direct aan zult denken, is het Spaanse Mallorca. Toch heeft deze bestemming, op nog vier uur vliegen, alles in huis om je huwelijksreis onvergetelijk te maken. Hagelwitte zandstranden van bijvoorbeeld Alcúdia en Playa de Muro, indrukwekkende azuurblauwe baaien, pittoreske dorpjes en culturele steden als Palma de Mallorca, maken van Mallorca een locatie waar je alle kanten uit kunt. 

 

 

2. Santorini, Griekenland

 

Toch meer een liefhebber van de Griekse eilanden, dan is het vulkanische Santorini, ook wel Thira genoemd, waarschijnlijk meer jouw ding. Dit Griekse pareltje staat voornamelijk bekend om zijn typerende witte huisjes met blauwe koepels. Doordat de meeste dorpjes op zo’n 300 meter hoogte zijn gebouwd, wordt je hier overal getrakteerd op een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Ideaal tijdens een romantisch diner voor twee!

 

 

3. Madeira, Portugal

 

Sommige mensen willen het nog weleens vergeten, maar ook Portugal beschikt over een flink aantal mooie eilanden. Een daarvan is Madeira en bevindt zich ter hoogte van Marokko en iets ten noorden van de Canarische eilanden. Liefhebbers van rust en natuur, kunnen hier hun hart ophalen aangezien het groene landschap, de weelderige parken, kleurrijke tuinen, bossen en hoge bergen, bij uitstek Madeira’s toeristische trekpleisters zijn. Ook liefhebbers van zon, zee en strand zijn hier aan het goede adres. De Madeira archipel beschikt namelijk over zo’n 250 kilometer aan kustlijn!

 

 

4. Sicilië, Italië

 

Mocht je tijdens je huwelijksreis zoekende zijn naar de ideale combinatie van zon, zee, strand en cultuur, dan is Sicilië the place to be. Het eiland ligt tussen het Italiaanse vasteland en Tunesië in en staat bekend om zijn lange en rijke historie. Veel verschillende culturen hebben hier door de jaren heen hun sporen achtergelaten met als gevolg dat er vandaag de dag veel Romeinse, Griekse en Arabische bouwwerken terug te vinden zijn. Ook beschikt het eiland over een flinke dosis kustlijn, zijn er voldoende shopmogelijkheden in mooie steden als Palermo en Catania en heeft het zelfs een actieve vulkaan!

 

 

5. Malta

 

Toch liever een iets luxere huwelijksreis? Dan ben je bij Malta aan het juiste adres. De dwergstaat in de Middellandse Zee, dat sinds 1964 onafhankelijk is van het Verenigd Koninkrijk, beschikt over flink wat zandstranden waaraan aardig wat luxe hotels gelegen zijn. Daarnaast kan je met je kersverse man of vrouw gaan duiken en de prachtige onderwaterwereld van Malta vol koraalriffen en kleurrijke vissen ontdekken. 

 

Is de huwelijksreis geboekt? Vergeet dan niet te denken aan de reis naar de luchthaven van vertrek. Via Vliegen en Parkeren heb je eenvoudig een valet parking Schiphol gevonden en geboekt.