Voor rondreis tips en de beste resorts op Bali kijk je op de bestemmingenpagina Huwelijksreis Bali. In dit artikel lees je meer over hoe je een duurzame invulling kunt geven aan je Balinese honeymoon reis.

Bali en zijn bevolking

Bali ligt tussen Java en Lombok. Het eiland bergt maar liefst 3 miljoen inwoners. De mensen op Bali leven veel dichter bij de natuur dan wij gewend zijn. Ben je van plan naar Bali te reizen, probeer dan kennis te maken met het lokale leven. Door kennis te maken met de bevolking, leer je het land veel beter kennen. Voor de mensen op Bali is dans en muziek een onderdeel van het dagelijks leven, maar ook schilderkunst, textiel en houtsnijwerk toont het kunstgevoel van de Balinees.

Duurzaam reizen

In het dagelijks leven leggen we steeds meer de nadruk op duurzaamheid. Duurzaam toerisme wil zeggen dat je niet alleen rekening houdt met je eigen plezier, maar ook denkt aan de mensen die op je vakantiebestemming wonen en uiteraard ook aan de natuur. Als je nu op een duurzamere manier wilt reizen, denk dan aan bijvoorbeeld een juiste vergoeding voor dragers en gidsen, onder de juiste arbeidsomstandigheden. Als reiziger is het best mogelijk rekening te houden met landschap en biodiversiteit, waardoor een reis niet alleen duurzamer, maar ook leerzamer wordt. Je kunt al beginnen met duurzaam reizen door bijvoorbeeld klimaatneutraal te vliegen. Duurzaam reizen is dus bewust reizen, en daarbij de schoonheid van Bali beschermen voor de toekomst. Vind je dit belangrijk? Boek je Bali reis dan bij een expliciet duurzame reisorganisatie.

Romantiek viert hoogtij

Kijk voor een duurzame vakantie naar Bali bijvoorbeeld eens bij reisorganisatie Footprint Travel. Trouwens, ook zonder bruiloft mogen jullie natuurlijk een romantische en duurzame reis naar Bali maken. 🙂 Er zijn genoeg sfeervolle en romantische plekken op het eiland. Bezoek tijdens een rondreis op Bali de meest intrigerende plekken. Speciale romantische accommodaties behoren natuurlijk tot de mogelijkheden. Wat is er romantischer dan dineren bij kaarslicht op een wit strand? En dan ook nog eens weten dat je goed doet voor natuur, lokale bevolking en het milieu…. Wat wil je nog meer?

Bali, waar romantiek & duurzaamheid hand in hand gaan!