Texel is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt, maar er zijn vele romantische plekjes en accommodaties die jullie niet willen missen tijdens jullie huwelijksreis! Je kunt heerlijk uitwaaien langs de zee en de prachtige natuur verkennen. Texel bezit namelijk een groot aantal natuurgebieden met geweldige wandelmogelijkheden.

 

Verblijf op gezellige plekken

Op Oost Suites & Restaurant het Kook Atelier
Uniek overnachten doe je in Op Oost Suites & Restaurant het Kook Atelier. Dit te gekke hotel heeft een luxe moderne inrichting en staat op een authentieke Texelse boerderij met de meest waanzinnige suites.

BnB ‘t Kraaiennest
Deze knusse B&B is perfect voor een reisgezelschap van 2 personen. Het is op loopafstand van het strand en in de buurt kun je heerlijk fietsen en vissen. 

Studio's & Suite Molenstraat 
Houden jullie van meer luxe? Dan zijn jullie hier aan het juiste adres. Studio's & Suite Molenstraat is gelegen in het centrum van Den Burg. De populaire winkelstraat ligt slechts op 1 minuut wandelen. Hier kun je heerlijk tot rust komen en sommige kamers hebben zelfs een knus balkon. 

De leukste activiteiten

Texel heeft veel leuke plekjes en activiteiten die jullie niet mogen missen. Je kunt bij Landgoed de Bonte Belevenis kiezen uit het ruime aanbod van workshops. Zo kun je je eigen kaars of zeep ontwerpen of jullie gaan gezellig picknicken. 

Ook kunnen jullie tijdens jullie huwelijksreis de iconische vuurtoren van Texel beklimmen. Jullie genieten hier van een prachtig uitzicht waarbij je aan drie kanten over de zee heen kunt kijken. Een leuke tip met mooi weer: verken het eiland op de fiets!

Gaan jullie liever wandelen, dan moeten jullie zeker naar De Slufter gaan. Dit is het bekendste natuurgebied van Texel, waar jullie een diversiteit aan vogels spotten. In augustus kijk je uit op de groene vlakte die dan paars kleurt van de bloeiende lamsoor. Ook mag een wadlooptocht niet ontbreken. Vanaf de Waddendijk leg je een bijzondere route af over de bodem van de zee. Vergeet dus zeker je laarzen niet, want jullie zullen regelmatig wegzakken in de modder. 

Een aanrader is de zeehondentocht, waarbij je vanuit de haven in Oudeschild vertrekt en je kunt zelfs mee op een garnalen visboot. 

Zijn jullie wat meer toe aan ontspanning? Bezoek dan zeker eens de Boutique Hotel Texel. Hier kun je heerlijk zwemmen, genieten in de spa of kun je relaxen in een verwarmd wolbad. Het wolbad bestaat uit echte, exclusieve Texelse schapenwol waarbij je van top tot teen wordt ingepakt. Het natuurlijke wolvet laat een film laagje achter op de huid. 

Tot slot heeft Texel leuke musea voor jong en oud! Zo kun je in Ecomare vogels, vissen en andere zeedieren bekijken. Ook zijn er leuke excursies en interactieve exposities. Zijn jullie meer geïnteresseerd in onder andere luchtvaart? Ga dan naar het luchtvaart- en oorlogsmuseum. Dit is een indrukwekkend historisch museum met een collectie aan voorwerpen en materieel wat in de visserij naar boven is gekomen.