Populaire huwelijksreis bestemmingen

Wat zijn de honeymoon vakantietrends voor 2012? In de huwelijksreizen top 10 staan maar liefst 7 tropische bestemmingen. De populairste huwelijksreis bestemming van 2011 was een Malediven vakantie. De andere bestemmingen uit de top 3: Bali en Italie. De tweede Europese bestemming in de top 10 is Griekenland op plaats 6.

Reistrends: stijgers en dalers

Indonesie en Maleisie zijn volgens verre reizen specialist Namaste Reizen sterk in opkomst als huwelijksreis bestemming. Thailand en Vietnam zijn wat gedaald in populariteit.

Hoe zit dat bij bestemmingen in Europa? Navraag bij Middellandse Zeegebied specialist Eliza was here leert dat een huwelijksreis naar Kreta zeer populair was in 2011. Ook de andere Griekse eilanden zoals Kefalonia, Lefkas en Corfu doen het erg goed. En voor Italie blijft Sicilie populair. Een opvallende stijger is het Portugese eiland Madeira. De Spaanse eilanden blijken de laatste tijd minder populair onder honeymooners.

Economische crisis nauwelijks impact op huwelijksreis budget

Beide reisorganisaties geven aan geen dalingen te zien in de budgetten voor de huwelijksreis. Bruidsparen zijn wel duidelijk op zoek naar een goede prijs/kwaliteit verhouding. Stellen nemen meer de tijd voor hun oriëntatie, willen het aanbod goed vergelijken en wachten relatief lang met boeken.

Over ontwikkelingen in de reisafstand kunnen door Namaste Reizen en Eliza was here geen definitieve conclusies worden getrokken aangezien zij gespecialiseerd zijn in gebieden met een goede prijs/kwaliteit verhouding, namelijk respectievelijk Azië en Europa. Aan de mate van luxe blijkt in elk geval niet te worden beknibbeld. Alleen wat betreft de reisduur doen bruidsparen enigszins water bij de wijn. Stellen gaan liever iets korter op huwelijksreis, maar dan wel naar een zeer mooie en bijzondere bestemming.

Overige honeymoon vakantietrends

Uit gesprekken met reisorganisaties en weddingplanners blijken de volgende 3 honeymoon vakantietrends.

1. Kleinschaligheid en sfeer

Bruidsparen hebben meer en meer behoefte aan kleinschaligheid en sfeervolle accomodaties. Ook luxe en privacy blijven van belang, maar dan wel met een persoonlijke benadering en liever in een uniek boutique hotel dan in een hotel dat aangesloten is bij een grote keten. Authenticiteit is belangrijker geworden.

2. Slow travel

Het thema van slow travel is ‘minder reizen, meer beleven'. De huwelijksreis staat niet in het teken van het ‘afvinken' van zoveel mogelijk plaatsen en bezienswaardigheden. Bruidsparen nemen liever rustig de tijd om een bestemming echt goed, en vooral op hun eigen tempo, te ontdekken.

3. Stopovers in grote steden

Op weg naar de uiteindelijke bestemming maken veel bruidsparen handig gebruik van voordelige stop-over mogelijkheden in grote steden. Lekker 2 a 3 dagen een wereldstad verkennen om vervolgens weer in de ‘slow travel' te duiken.

Romantische huwelijksreis in een vakantiehuis

Geïnspireerd door bovenstaande trends heeft Belvilla recentelijk een overzicht gemaakt van hun meest luxe en romantische vakantiehuizen. Alle getoonde vakantiehuizen zijn uitermate geschikt zijn voor een huwelijksreis.