De zomer staat weer bijna voor de deur en je bent waarschijnlijk van plan om op vakantie te gaan. Of ben je net getrouwd en wil je een huwelijksreis inplannen? Dan moet je natuurlijk eerst kijken naar je bestemming. Verkoeling zoeken in de zee, lekker zonnen op witte stranden en een heerlijke duik nemen in een groot zwembad. Dat zijn allemaal activiteiten die je uit wilt voeren op een huwelijksreis met je partner. Echter, is dit wel het moment waar je haar wordt blootgesteld aan de zon, zeewater en chloor. Het chloor en het zout kunnen een negatief effect hebben op het haar, zo kan het eenvoudig uitdrogen en verkleuren. Vooral op een huwelijksreis wil je dat niet hebben en je kunt dit voorkomen met de juiste haarverzorging. In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je op je huwelijksreis je haar gezond kunt houden.

Investeer in een goede shampoo

Het gebruik van een goedkopere shampoo kan nadelig werken voor de gezondheid van je haren. Vaak zijn dit chemische behandelingen die de haren juist beschadigen en eventueel droog maakt. Investeren in een shampoo van een hoge kwaliteit, is geen slecht idee. De shampoos van Kérastase zijn ideaal voor je haarverzorging op vakantie. Kérastase shampoo is gemaakt op natuurlijke basis en beschadigt je haren minder snel. Zoek een shampoo op het internet die past bij je haartype, wanneer je een verkeerde shampoo gebruikt kan het haar zijn kleur verliezen. Je wilt ook met een goede shampoo niet je haren meer dan 3 keer per week wassen, hierdoor heeft het meer kans op uitdrogen. Op vakantie is dit gevaarlijk omdat droog haar minder goed tegen zonlicht kan. Het uitdrogen van het haar kan verschillende negatieve gevolgen hebben. Je haar kan gaan splijten, afbreken, pluizig worden en zelfs negatief effect hebben op je haargroei.

Haarproducten tegen de zon

Zonlicht kan het haar sneller uitdrogen en zorgen voor verkleuring. Je hebt tegenwoordig veel verschillende haarproducten die dienen als bescherming tegen zonlicht. Je kunt dit doen met de speciale shampoos van Kérastase, maar ook met conditioners. Veel mensen maken ook gebruik van sprays die Uv-filters bevatten. Deze kunnen de uv-stralen makkelijk blokkeren of goed filteren, zodat ze geen effect hebben op je haar. Je wilt tenslotte niet te lang in de zon blijven en wanneer je dat wel doet, is het belangrijk dat je bescherming op je hoofd draagt. Vooral met dun haar is het verstandig om een pet te dragen, zodat de hoofdhuid niet kan verbranden.

Minimaliseer blootstelling zout en chloor

Wanneer je gaat zwemmen in de zee of in het zwembad is het van belang dat je oppast. Chloor en zeewater kan je haar ernstig uitdrogen, maar ook verkleuren. Zorg er daarom voor dat je het haar goed afspoelt nadat je in contact bent gekomen met chloor. Je kunt dit het beste doen met lauw water, te heet water kan juist het haar beschadigen en is ook niet goed voor de hoofdhuid. Heb je lang haar? Steek het haar dan op, zodat het minder snel in contact kan komen met het water. Je kunt ook de conditioner van Kérastase voordat je gaat zwemmen inbrengen, waardoor zout en chloor minder goed in je haar kan trekken.