Taboe of niet, Parijs is gewoon dé stad van de liefde. Laat je niet tegenhouden door allerlei stelletjes die verre reizen gaan maken wanneer ze net getrouwd zijn. Een huwelijksreis in Parijs is namelijk pas écht de plek waar jij en je kersverse huwelijkspartner de liefde gaan vieren samen. Misschien ben je (samen) al vaker in Parijs geweest, of misschien is dit je allereerste keer. Hoe dan ook, dit is la meilleure destination!

Misschien kun je je vast een voorstelling maken van een straat met prachtige en sierlijke architectuur. Op een gegeven moment heb je dat echter ook wel gezien. Je gaat natuurlijk niet een week lang kilometers afleggen, dan krijg je namelijk blaren! Wij geven je graag wat tips mee, zodat jij en je partner verschillende activiteiten kunnen ondernemen, die jullie huwelijksreis tot een succes zullen maken!

Lopen langs de Seine

Nou is het misschien een beetje ironisch dat we meteen beginnen met deze tip, gezien we net hebben vermeld dat het niet zo slim is om blaren op je voeten te gaan lopen. We willen dit misschien een beetje nuanceren, want het is oprecht wel handig om de omgeving van Parijs lopend te verkennen. Het is namelijk nét een schilderij waar je in loopt… Te danken aan de kunstenaar Haussmann, is Parijs werkelijk een plaatje: zelfs de prullenbakken en de lantaarnpalen zijn gewoon té prachtig. Genieten van de architectuur kun je combineren met gezelligheid, en dat doe je het beste door ‘s avonds vlak na je maaltijd een wandeling te maken langs de Seine. Hier is overal wel muziek en er zijn verschillende tentjes waar je kunt gaan zitten. Daarnaast zou je ook een boottocht kunnen doen over de Seine. Dit is bijvoorbeeld handig als die blaren al een beetje beginnen te branden.

De twinkelende Eiffeltoren

Als je dan toch over de Seine loopt, ga dan de richting de Eiffeltoren. ‘S avonds als het donker is, is het werkelijk één groot feest rondom de Eiffeltoren. Wanneer de klok een vol uur slaat, dan gaan er voor 5 minuten allerlei flikkerende lichtjes aan. Hoe geweldig is het om hier een mooie foto te maken die bij jullie in de woonkamer kan schitteren? Hoewel je er normaal wellicht niet zo’n fan van bent, is het toch leuk om hier even een paar mooie souvenirtjes te scoren. Je kunt het je zo gek niet bedenken, of het bestaat. Een mooi standbeeldje van de Eiffeltoren of een leuke sleutelhanger? Het blijft toch leuk om dit item op locatie aan te schaffen!

En dan nu, dé plek waar jij op-en-top Parijs gaat beleven: Montmartre! Tip: klim eerst naar de Sacré-Coeur. Kom op de traptreden even tot rust, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Loop dan langzaam maar zeker door de wijk naar beneden. Vooral als je hier in de avond loopt, bruist het hier van de mensen. Overal is muziek, mensen zitten op het terras én je kunt hier een portret laten maken. Bon plaisir!