Goedkoop parkeren bij Eindhoven Airport

Houden jullie van controle? Dan is zelf rijden misschien wel de beste optie. Zoals met zoveel dingen in het leven zul je hier moeten kiezen tussen gemak & snelheid aan de ene kant, en je budget aan de andere kant.

  • Luxe valet parking (mag best tijdens je honeymoon), oftewel je rijdt je auto voor, laadt je koffers uit en iemand anders parkeert de auto voor je. En brengt deze ook weer keurig terug op de dag dag jullie terugkomen van je honeymoon. Meer informatie over de valet parking mogelijkheden bij diverse aanbieders vind je o.a. hier.
  • Kiss & Ride: kijk je (schoon)vader nog eens lief aan en misschien wil hij jullie wel voor de deur afzetten. Dit kan wellicht wel een beetje afbreuk doen aan jullie romantische momentje…
  • Loopafstand: zoals bij veel luchthavens werkt ook Eindhoven met een P1 tm Px systeem. Hoe hoger het getal, hoe verder je zult moeten lopen. Tot en met P5 is het ongeveer 7 minuten lopen naar de luchthaven. Dat klinkt misschien als niet al te erg, maar je moet je wel even indenken dat je al je koffers ook met je mee moet zeulen
  • Shuttle service: vanaf P5 kun je in theorie nog lopen, maar dat is niet echt aan te raden. In dat geval kun je gebruik maken van handige shuttle services.

Meer weten over wat de verschillende opties per dag kosten? Kijk dan op de website van Eindhoven Airport of op een gespecialiseerde parkeervergelijker zoals Vliegenenparkeren.nl.

 

Met de trein naar Eindhoven Airport

Het reizen per trein naar Eindhoven Airport kan ook heel ontspannen zijn, omdat je in elk geval de files kunt vermijden. Ook qua kosten valt het alleszins mee. Je kunt nu vanuit heel Nederland reizen naar vliegveld Eindhoven voor €16. Hierbij zitten de trein en bus bij de prijs inbegrepen. Een retourtje kost €32. Let wel op dat jullie vanuit het station lijn 400 of 401 nemen naar het vliegveld. De reistijd vanaf het station bedraagt een kleine 20 minuten.

Tip: als je met de trein gaat, bedenk je dan van te voren ook hoe je terugreis verloopt. Wellicht is je aansluiting heen perfect, maar als je retourvlucht om 11 uur ‘s avonds landt en je aansluitingen slecht uitpakken, dan zou je retourreis wel een veel langer kunnen duren. Ook moet je dan mogelijk rekening houden met extra kosten voor taxi's, mochten bussen en trams niet meer rijden…

 

Met de taxi naar Eindhoven Airport

Speaking of taxi's… als je niet al te ver weg woont, of als je zo lang weg gaat dat parkeren te duur wordt, dan is een taxi zeker te overwegen. Kijk in dat geval wel absoluut naar speciale ‘airport' taxiservices. Deze werken vaak met een vast tarief waarbij soms nog opslagen van toepassing kunnen zijn voor bagage, aantal passagiers en nachtritten.

Happy honeymooning via Eindhoven Airport!