Ga je binnenkort trouwen? Of ben je pas getrouwd? Dan komt na de zoektocht voor een geschikte trouwlocatie ook het moment dat je gaat zoeken naar een mooie bestemming voor een huwelijksreis. De meeste koppels denken dan al snel aan een tropisch eiland, met een wit strand, blauwe zee en zacht ruisende palmbomen. Zeker een mooi plaatje. Maar er zijn meer mogelijkheden. Ook een romantische stad is populair, zoals Parijs, Praag, Wenen, Venetië, Rome of Barcelona. Allemaal prachtige steden die zeer de moeite waard zijn.

Op huwelijksreis in Nederland

Maar een groots huwelijksfeest is kostbaar. En je hebt vele vrije dagen moeten opnemen voor de organisatie van je huwelijk. Dan is een dure, lange huwelijksreis wellicht op korte termijn even niet meer realistisch. Een korte huwelijkstrip dichter bij huis biedt dan uitkomst. Een huwelijksreis in Nederland is misschien niet het eerste waar je aan dacht, maar kan toch heel verrassend zijn. Je hoeft niet eens zo heel goed te zoeken om echt bijzondere plekjes in Nederland te vinden. Nederland heeft prachtige oude stadjes en schitterende natuur. Er zijn veel mooie hotels, waar jullie je kunnen onderdompelen in verwennerij. Dus is een huwelijksreisje in Nederland misschien helemaal zo gek nog niet! Wat je in ieder geval niet wilt is in zomaar een hotelkamer overnachten. Het moet wel speciaal zijn. Zoals een suite in een charmant, luxe hotel. Misschien wel in een kasteel of in een sfeervol landhuis op een historisch landgoed. Het liefst heeft het hotel ook een uitstekend restaurant voor een uitgebreid, romantisch diner. En een wellnesscentrum om samen te relaxen. Soms kun je het wellnesscentrum ook privé afhuren. Dat maakt het heel speciaal! Om het helemaal compleet te maken moet je niet vergeten om vooraf een ontspannende massage of beautybehandeling te reserveren.

Andere gelegenheden voor een romantisch weekendje weg

Een andere aanleiding voor een romantisch weekendje weg is jullie trouwdag. Die zullen er hopelijk nog vele volgen. Zet deze datum vast in je geheugen. En voor de zekerheid ook vast in je agenda. Want je trouwdag vergeten is een doodzonde, en killing voor je relatie! Ook rond Valentijnsdag laten stelletjes zich vaak een paar dagen verwennen met een romantisch hotelarrangement. Bij een arrangement voor een romantisch weekendje weg is meestal een romantisch diner en gebruik van wellnessfaciliteiten inclusief. Bij binnenkomst liggen er rozenblaadjes verspreid op het grote bed. En er staan een ijskoeler met een fles Champagne en twee champagneglazen voor jullie klaar. Samen gezellig ‘bubbelen’ in het bubbelbad in jullie luxe suite.

Natuurlijk hoef je niet te wachten op de ultieme gelegenheid om een romantisch weekend voor jou en je partner te boeken. Als je eens zomaar een willekeurig weekend tussendoor kiest, dan is de verrassing extra groot. De liefde heeft aandacht nodig, dus is er altijd wel een goede reden te bedenken voor een romantisch weekendje weg met z’n twee.