Ga je binnenkort trouwen en ben je op zoek naar een unieke huwelijksreis bestemming? Denk dan eens aan Canada. Dit prachtige Noord-Amerikaanse land is steeds populairder aan het worden en dat is niet voor niets. Naast populaire steden zoals Vancouver en Quebec, beschikt het land over de meest romantische meren, nationale parken en veel avontuurlijke bezienswaardigheden zoals de Niagara Falls of de Rocky Mountains kun je in Canada bezoeken met de man of vrouw van je leven. Een huwelijksreis Canada is nu erg hot, want Prins Harry en Meghan trokken niet voor niets naar het land van prachtige berglandschappen, bijzonder mooie vergezichten en de oneindige wegen die je leiden naar de mooiste en meest romantische plekjes op deze aardbol.

Maar waar ga je dan heen? Want Canada is groot. Heel groot. Canada heeft een oppervlakte van 10 miljoen km en is daarmee maar liefst 240 keer zo groot als Nederland. Er zijn veel romantische plekken in Canada. Wij geven je drie tips voor een onvergetelijke honeymoon in het op één na grootste land ter wereld.

 

1. Victoria

Met stip op één staat wat ons betreft de stad Victoria op Vancouver Island in Britisch Colombia. Tevens is het de hoofdstad van Britisch Colombia en het is een stad die bruist van historie, wat tot uitng komt in het straatbeeld en de oude gebouwen die er staan. Ook romantisch zijn de mooie haven en de bloementuinen die er in Vicroria zijn. De stad ademt sfeer, romantiek en beleving. Een ander leuk gegeven over Victoria is ook dat (volgens een onderzoek van Amazon.ca) de inwoners de meeste romantische aankopen doen, zoals boeken, films, muziek en sexueel getinte wellness producten in vergelijking met de rest van Canada.

 

2. Yukon

Op plek 2 staat Yukon (een territorium van Canada) dat in het noord westen van Canada ligt en grenst aan het bijzonder mooie Alaska. De hoofdstad van Yukon is “Whitehorse”. Yukon bestaat voor een groot deel uit ruige, uitgestrekte en lange leegtes met heel veel land en weinig bewoners, maar veel beren. Er komen veel Grizzly beren, bruine beren en zwarte beren voor in Yukon. Tot nu toe nog weinig romantiek, maar daar gaan we vanaf nu verandering in brengen. Yukon heeft namelijk prachtige meren, indrukwekkende gletsjers, mooie vergezichten en je kunt er ook het Noorderlicht zien shinen. Yukon is zelfs een van de beste plekken op de wereld om dit bijzondere licht met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Wil je dit graag samen gaan doen, ga dan naar Eagle Plains en wacht tot de avond valt en geniet van het prachtige Noorderlicht dat u alleen kent van foto's en van tv. Romantischer wordt het niet, toch?

 

3. Quebec City

En last, but not least raden wij je Quebec City aan. Hier kun je o.a. een romantische trip in de sneeuw beleven. Als je in februari naar Quebec city gaat dan ligt er een dik pak sneeuw waar je lekker samen in kunt gaan skiën, snowboarden of lekker in gaan rollen (romantischer kan bijna niet, toch?). Na de sneeuwpret zoek je samen de warmte op in een van de romantische hotels of restaurantjes (waar er genoeg van zijn) en zoek je een mooi haardvuurtje op waar jullie van kunnen genieten onder het genot van warme kop thee / koffie met een lekker likeurtje en / of aperitiefje. Naast sneeuw in februari kun je in Quebec city ook de romantiek opzoeken in het bijzonder mooie oude en historische centrum (Old Québec). De vele mooie gebouwen en knusse straatjes tekenen het straatbeeld van dit charmante deel van de  stad die een rijke geschiedenis heeft! De stad ademt sfeer, charme en romantiek. Bezoek een van de vele hoogtepunten van de stad zoals, hotel Le Château Frontenacde (nationaal erfgoed), de St. Lawrence River (die in de buurt van het hotel stroomt). La Citadelle (het grootste fort van Noord-Amerika), Musée de l’Amérique Francophone (in het oudste museum van Canada staat de Franse cultuur in Noord-Amerika centraal), Terrasse Dufferin (425 meter lange promenade op een klif), Battlefields Park (prachtige groen park), Rue de Petit Champlain (een schilderachtig en gezellig straatje in Old Québec) en tot slot is de Montmorency Falls (een 84 meter hoge waterval op 12 kilometer van het stadscentrum) een aanrader om te bezoeken.