Mallorca als ideale zonbestemming

Mallorca is een ideale zon-, zee- en strand bestemming, op maar 3 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Het is het grootste eiland van de Balearen dat samen een autonome regio vormt in Spanje. Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca. Het gehele jaar, maar vooral de zomermaanden, wordt het eiland overspoeld door toeristen. Deze zijn te verdelen in twee groepen; de eerste groep komt voor de zon en de witte zandstranden, de tweede groep komt naar het eiland voor wandel- en fietstochten en cultuur. Het eiland is daarom ideaal voor elke huwelijksreis!

 

Bezienswaardigheden Mallorca

Mallorca beschikt over allerlei soorten bezienswaardigheden zoals historische monumenten, kerken, kloosters en kastelen. Andere activiteiten die zeker de moeite waard zijn, zijn een bezoek aan de parelindustrie, de drakengrotten en een treinreis naar Soller. De treinreis naar Soller leidt jullie dwars door de bergen vanuit Palma de Mallorca. Het wordt ook gezien als een van de mooiste treinreizen van Europa.

Meer informatie: http://www.spain.info/en/que-quieres/ciudades-pueblos/provincias/mallorca.html

 

Hotels Mallorca

Als jullie de huwelijksreis wat luxer door willen brengen bevelen wij jullie aan om een hotel te boeken in het zuidwesten van Mallorca in het plaatsje, Santa Ponsa. Dit gebied beschikt over exclusievere accomodaties en luxe villa’s. In het naast gelegen dorp, Calvia, kunnen jullie paardrijden of eventueel een boot huren om een dag op zee te vertoeven. Als dat niet romantisch klinkt…

Willen jullie je liever wat meer terug trekken in de authentieke, Spaanse dorpjes van Mallorca? Dan bevelen we jullie aan om naar Alcúdia te gaan. Alcudia ligt in het noordwestelijke deel van Mallorca en is het oudste stadje van het eiland. Alcudia is zo bijzonder omdat de oude binnenstad nog bijna compleet in tact is uit de tijd van de Arabische overheersing. De stad beschikt verder over gezellige straatjes met allerlei winkeltjes en restaurantjes.

 

Auto huren op Mallorca

Het huren van een auto op Mallorca wordt zeker aangeraden, vooral omdat het openbaar vervoer er schaars is. Vanuit de historische hoofdstad Palma zitten jullie na een korte rit midden in de natuur. De lange kuststroken met zandstranden zijn te vinden in het (noord)-oosten en een gedeelte van het zuiden. In het westen van Mallorca zijn de mooiste en meest spectaculaire wegen van het eiland te vinden. Ook ligt hier de bergketen Serra de Tramuntana die uitzicht biedt over de ruige kustlijnen en de Midellandse Zee.

Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er op Mallorca af en toe ‘agressief’ gereden wordt. Kijk er daarom niet raar van op als jullie zo nu en dan voorbij gescheurd worden. In principe is een normale personenauto voldoende om over de normale, verharde wegen van Mallorca te rijden. De reistijd tussen de uiterste punten van het eiland bedraagt minder dan een halve dag.

Meer informatie: http://www.holidaycars.com/autohuur/spanje/palma-de-mallorca-airport/

 

Mallorca is een stad die zeer geschikt is voor een mooie honeymoon