Romantische vakantiebestemmingen europa?

Vraag een gemiddelde Nederlander naar de meest romantische vakantiebestemmingen in Europa en de kans is zeer groot dat Italie en Griekenland er uit rollen. Maar wat maakt deze bestemmingen nu zo romantisch?

Allereerst culturen die enerzijds gepassioneerd zijn en tegelijk relaxed. Die houding neem je vanzelf (een beetje) over, je neemt meer tijd voor elkaar, en dat komt de relatie en de romantiek zeker ten goede. Ten tweede: al je zintuigen worden gestimuleerd door nieuwe geuren, kleuren, smaken en aanblikken. Dat stimuleert de creativiteit en doet je ontwaken uit de sleur van alledag. Het leven is avontuurlijk en vol van nieuwe mogelijkheden om te ontdekken! Tot slot hebben zowel Italie als Griekenland mooie oude culturen. Dit terugkijken en mijmeren over lang verloren tijden brengt ook vaak een romantisch gevoel met zich mee.

Romantische vakantie Italie

De beste steden en streken voor een romantische vakantie naar Italie zijn zonder twijfel:

  • Florence, Toscane & Umbrie
  • Venetië
  • Sicilië
  • En natuurlijk… Rome

Zoek je een unieke reis naar Italie met veel vrijheid, tijd voor elkaar en vooral veel romantiek? Kijk dan bij reisorganisatie Eliza was here. Voor alle romantische hotels, appartementen en reistips in al deze heerlijke vakantiebestemmingen kijk je op deze pagina over Italie. Wil je meer informatie over alle bezienswaardigheden in Rome? Kijk dan ook eens op bezienswaardighedenrome.com voor de nodige inspiratie.

Romantische vakantie Griekenland

Het vasteland van Griekenland heeft natuurlijk al veel romantiek te bieden. Maar de meest romantische vakantie naar Griekenland beleef je toch op een van de prachtige eilanden. Een aantal toppers:

  • Santorini
  • Kreta
  • Corfu

Een van de beste reisaanbieders voor een romantische en originele vakantie in Griekenland is Eliza was Here. Voor het totaaloverzicht van romantische hotspots, hotels, appartementen en  romantische vakantie tips in Griekenland kijk je op deze pagina over Griekenland.