Wie ben je en wat doe je precies?

Wij zijn Martijn en Dionne Huizer. We hebben een grote passie voor reizen en na onze wereldreis in 2009 hebben we besloten onze verhalen te delen op Reishonger.nl. Op Reishonger proberen we altijd die speciale plekken te beschrijven, weg van het massatoerisme en liefst nog richting ongerepte natuur. Dit kan die bijzondere junglehike zijn op Cat Ba Island in Vietnam, maar ook juist dat relaxte ritje in een 2CV van het ene naar het andere Franse stadje.

We leggen de nadruk op die speciale plekken op aarde, waar je het gevoel krijgt dat je de hele wereld aankan, waar je jezelf zo klein kan voelen, waar je niet in een rij achter een vlaggetje van je tourguide aan hoeft te lopen. Ons belangrijkste doel is om anderen te inspireren. “To help them step out of their comfort zone, in comfort.” Inmiddels hebben we hier een dagtaak aan!

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

We hebben, op onze eigen reis na, geen ervaring met huwelijksreizen. Wel hadden we duidelijk voor ogen hoe we wilden trouwen. Als geboren avonturiers droomden we al jaren van trouwen in het buitenland. Voetjes in het zand, proosten bij een ondergaande zon en dansen onder een heldere sterrenhemel. Onze droom kwam uit, al diende deze wel bijgesteld te worden door toedoen van onze vrienden.

Ben je zelf op huwelijksreis geweest? Zo ja, waarheen en hoe was dat?

We berekenden dat we in Nederland al snel 8.000 tot 10.000 euro kwijt zouden zijn voor een groots bruiloftsfeest. Voor dat bedrag konden we ook 12 vliegtickets naar de andere kant van de wereld boeken voor onze naaste familie. Maar dan komt het… wordt het een idyllisch strandje op een van de Thaise eilanden? De jungle in Sri Lanka? Dat het Azië werd, dat stond vast, en ook dat het in de herfstvakantie zal zijn. Rekening houdend met het regenseizoen, kiezen we uiteindelijk om te trouwen op het voor ons onbekende Bali. Onze huwelijksreis was een vijfweekse reis door Indonesië, met als hoogtepunt een ontmoeting met de orang oetans op Borneo.

Lees hier het reisverslag van het huwelijk op Bali.

DionneMartijnHuizerbruiloft

Wat is voor jou de ideale huwelijksreis bestemming en waarom?

Voor mij zijn het de tropische eilanden; exotische droomeilanden waar je je in het paradijs waant… denk aan de Seychellen, La Reúnion, Fiji, Hawaii of een van de Aziatische bounty-eilandjes. Maar de ideale huwelijksreis bestemming is in mijn ogen een bestemming die niet alleen biedt waar je van houdt (denk aan zon, natuur, cultuur of culinair), maar waar je ook samen intens kan genieten. Een reis waar je nog jarenlang met veel plezier op terug kan kijken.

Wat maakt volgens jou een huwelijksreis romantisch?

Ontspanning en tijd voor elkaar. Even weg uit de dagelijkse sleur, telefoon uit, geen social media. Een afwisseling van relaxen, nieuwe culturen ontdekken, toffe avonturen beleven en de dag afsluiten met de ondergaande zon en een lekkere cocktail.

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Als je in het buitenland wilt trouwen, probeer dan een mooie combinatie te maken door je huwelijksreis eraan vast te plakken. De eerste week brachten we met z'n allen door, met 40 man. De overige weken reisde ieder voor zich, en af en toe kwamen we elkaar weer ergens tegen. Heel bijzonder, aan de andere kant van de wereld! Ook omdat je er nog zo vaak met zo veel mensen over napraat.

Heb je nog algemene tips voor honeymooners?

Afhankelijk van de bestemming kunnen er best wat haken en ogen aanzitten om een huwelijk in het buitenland te regelen. Natuurlijk is er meer nodig dan alleen een witte jurk in de koffer gooien en op het vliegtuig stappen. Maar onze belangrijkste tip voor toekomstige avontuurlijke bruiden en bruidegoms: gewoon doen als dat is waar je van droomt! Als het goed is, trouw je maar één keer, dus maak het onvergetelijk!

 

Dionne en een Oeran Oetan