Trouwen in een ver exotisch land, romantischer dan dat wordt het niet… Dit is misschien wel de beste dag van je leven en dat vier je natuurlijk op een geweldige locatie. Helemaal tot rust komen, villa’s aan het water en een prachtige zonsondergang. Wij zijn enthousiast! Wil je tips over gave plekjes of handige informatie als je wilt trouwen in het buitenland? Lees dan snel verder voor de top 5 verre bestemmingen waar je kunt trouwen.

 

1. Hawaii

Trouwen op Hawaii klinkt toch als een droom… Je kunt hier het hele jaar door trouwen, want het blijft altijd heerlijk weer en boven de 20 graden. Maui en Kauai worden veel aangeraden. Maui is het groenste eiland van Hawaii. Daar trouw je op een paradijselijk strand met in de omgeving bergen en prachtige watervallen. Ook is Kauai favoriet, daar zijn meerdere watervallen te zien en een mooie kust. De locatie kan in ieder geval niet missen! Voor een bezoek aan Hawaii is er geen visum nodig als je korter dan 90 dagen verblijft. Wel moet je paspoort na terugkomst nog minstens 6 maanden geldig zijn, even goed checken dus. Daarnaast zijn er ook geen vaccinaties nodig. Trouwen op Hawaii is erg populair.

2. Costa Rica

Er zijn in Costa Rica veel gave accommodaties waar je kunt verblijven en er zijn oneindig veel idyllisch, witte zandstranden om te zonnebaden of om de reusachtige zeeschildpadden te zien die daar aan land komen. De ‘rijke kust' is een waar paradijs voor liefhebbers van flora en fauna, ruige vulkanen, jungle, prachtige baaien, mooie stranden en tropisch regenwoud. Een romantische bruiloft op het strand, wat wil je nog meer? Costa Rica is echt het einde… De beste reistijd om naar Costa Rica te gaan is in de periode december tot en met maart. Die maanden vallen namelijk buiten het regenseizoen. Vergeet niet om een buitenlandse huwelijksakte of partnerschapsakte in Nederland in te laten inschrijven, want dit is verplicht. Kijk ook goed of je gevaccineerd moet worden, want vaak is het niet verplicht maar wel heel belangrijk om toch te doen. 

 

3. Seychellen

Met je voetjes in het zand op één van de mooie stranden het ja woord geven aan de liefde van je leven, lijkt toch onwerkelijk. De eilanden van de Seychellen zijn populair als bestemming voor een huwelijksreis, maar trouwen op zo’n eiland is toch heel bijzonder? Sommige hotels op de Seychellen organiseren bijna dagelijks een bruiloft. Daardoor weet je zeker dat er niks fout kan gaan, er zijn al zoveel anderen voor je geweest. Vergeet ook niet om de benodigde papieren, kopieën van de eerste zes pagina's van de paspoorten en een kopie van een recent internationaal uittreksel uit het geboorteregister én uit het bevolkingsregister, ruim voor de huwelijksdatum op de Seychellen te regelen. 

 

4. Zuid-Afrika

Een droombruiloft in het buitenland… Zuid-Afrika is the place to be als je houdt van natuur en avontuur. Trouwen in dit land is voor buitenlanders heel eenvoudig en direct na de ceremonie duik je de natuur in om een spannende safari te maken. Hoe leuk is dat! Een mooie locatie in Zuid-Afrika is The Twelve Apostles Hotel and Spa, een 5-sterren verblijf in Camps Bay en ligt op één van de mooiste locaties om te trouwen in Zuid-Afrika. Het bruidspaar en de gasten kunnen genieten van het uitzicht op de oceaan, het Twelve Apostles-gebergte en de Tafelberg. Leuk om te weten: onder andere een fles wijn, badhanddoeken met jullie initialen, een overnachting en een éénjarig jubileum-diner zijn bij de prijs inbegrepen. Als dit niet geweldig klinkt, weten wij het ook niet meer.

 

5. Malediven

De Malediven is een bekende bestemming waar koppels heen gaan om te trouwen of om een romantische, fijne tijd door te brengen samen. De beste periode om te trouwen is half december tot eind april, je wilt natuurlijk niet op het strand staan in een prachtige jurk als er net een regenbui valt. Een verblijf op een all inclusive resort vind je op de Malediven meer dan genoeg. Hotels gelegen aan bounty stranden en huisjes op het water is waar de Malediven bekend om staat. Vergeet ook niet voordat je vertrekt, alle voorbereidingen en papierwerk te regelen. Wil je hier meer advies over? Neem dan contact op met de gemeente waar je woont.

 

 

Tip: Ben je nog op zoek naar leuke jurkjes voor een bruiloft? Kijk dan eens op Jurkjes.nl!