Vakantie & reistrends huwelijksreis bestemmingen

Ook dit jaar heeft Huwelijksreis Wijzer verschillende reisorganisaties geïnterviewd over vakantietrends. Welke vakantietrends zien deze reisspecialisten aan de hand van geboekte huwelijksreizen? Lees meer over de ervaringen van verre reizen specialist Tenzing Travel en van Europa specialist Jiba.

 

Vakantietrends verre bestemmingen

Volgens Mandy Bruinsma van Tenzing Travel zijn de Malediven, Indonesie (Bali) en Thailand absoluut de populairste reisbestemmingen van het afgelopen jaar. De prachtige Seychellen en het idyllische Mauritius zijn ondanks de stevige gemiddelde reissom ook populairder geworden. Zuid Afrika is als huwelijksreis bestemming juist iets gedaald in populariteit. Al deze vakantietrends komen ook terug in het huwelijksreizen top 10 onderzoek van Huwelijksreis Wijzer. De exotische bestemmingen staan namelijk allemaal in de top 10 en Zuid Afrika is dit jaar (op de valreep) uit de top 10 verdwenen.

 

Vakantietrends Europa

Volgens Maaike Brouwer – Brand Manager van Jiba – zijn bestemmingen in Italie en Griekenland (o.a. Kreta en Corfu) wederom populairder geworden. De boekingskampioen van het afgelopen jaar was echter de Algarve in Portugal. Iets verdere bestemmingen die toch nog binnen een paar uur te vliegen zijn, zoals Marokko en Turkije, zijn ook in opkomst.

 

Top 5 vakantietrends

Los van de specifieke bestemming zijn er nog een aantal vakantietrends voor 2013 te onderscheiden:

  1. Sfeer & kleinschaligheid in idyllische omgeving in plaats van massaliteit
  2. Minder ver weg op reis, bijv. city trips binnen Europa
  3. Bij de boeking iets extra's vragen of een verrassing voor elkaar regelen tijdens de reis
  4. All inclusive vakanties, weten waar je aan toe bent
  5. De huwelijksreis of een bijdrage cadeau vragen

Deze trends sluiten sterk aan bij een recente vakantietrend inventarisatie onder touroperators door dagblad Metro.