Er wordt wel eens gezegd dat Parijs de stad van de liefde is, maar dit geldt zeker ook voor Rome. Denk maar eens aan het prachtige uitzicht dat je hebt bij één van de hoogste punten van de stad. Of samen een bord spaghetti eten en het laatste sliertje eet je natuurlijk samen zoals Lady en de Vagebond.

Monument van Victor Emanuelle II

Er zijn verschillende plekken in Rome waar je naar toe kan voor een mooi, maar bovenop het monument van Emanuelle II heb je één van de mooiste uitzichten. Je komt hier via de achterkant. Eerst ga je naar het plein waar de Capitolijnse musea zijn. Op dit plein is een kerk. Je neemt de trap richting de kerk omhoog. In plaats van links naar de kerk, ga je rechts. Behalve een mooi uitzicht heb je hier ook een gezellig terras.

Sint Pietersbasiliek

Ook al trouw je niet in de kerk, maar alleen voor de gemeente, een kerk heeft altijd iets bijzonders. Vooral als het de grootste kerk ter wereld is. De sint Pietersbasiliek is een rijkelijk versierde basiliek die bol staat van de symbolen. Behalve de basiliek zelf, kun je ook een bezoek brengen aan de koepel. Je hebt dan niet alleen een mooi uitzicht over Rome, maar ook over het Vaticaan.

sint-pieter

Spaanse trappen

De Spaanse trappen is de plek waar Romeinen en toeristen elkaar ontmoeten. Je kunt op de trappen zitten en uitrusten, iets drinken en genieten van de omgeving. Als het donkerder wordt, is het plein verlicht.

Trevi fontein

De Trevi fontein is de bekendste fontein van Rome. Hij is voor verschillende films als achtergrond gebruikt. Er wordt gezegd dat als je een muntje over je schouder in de fontein gooit, je ooit terug zal keren naar Rome. Dus, voor wie Rome geen eenmalige trip is, je weet wat je te doen staat.

Palatijn

Vergeet niet om je wandelschoenen mee te nemen. De Palatijn is één van de zeven heuvels van Rome. Hij ligt tegen het Forum Romanum. Wie hier naar toe gaat wacht een flinke wandeling, maar het is zeker de moeite waard. Op de Palatijn is een tuin waar je de nodige verkoeling kunt vinden. Op een aantal dagen kun je een bezoek brengen aan het huis van Augustus. Een bijkomend voordeel, je kaartje is een combiticket. Met dit kaartje kun je ook het Forum Romanum en het Colosseum bezoeken.

Villa Borghese

Voor Villa Borghese zelf zul je van tevoren kaarten moeten reserveren. Dit kan ook online. De Villa is een museum waar je niet alleen de verzamelde kunst van de familie Borghese kunt bewonderen, maar ook tijdelijke exposities van hedendaagse kunst kunt zien. Ook als je geen kunstliefhebber bent, is het een aanrader om naar het park om villa Borghese heen te gaan. Je kunt er heerlijk wandelen of je huurt een fietskar en gaat daarmee door het park.

villa-borghese

Dit is natuurlijk maar een kleine verzameling bezienswaardigheden die in Rome te vinden zijn. Er zijn wel honderden monumenten, musea en parken die de moeite van een bezoek waard zijn. Maar de bovengenoemde zijn de meest romantische. Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan eens op de gespecialiseerde site BezienswaardighedenRome.com.

Wat eten en drinken betreft. Zoek een restaurant in de zijstraatjes. Hoe dichter je bij een bezienswaardigheid bent, hoe duurder. Zeker als je iets gevonden hebt waar de Romeinen zelf ook eten, zit je goed. Daarnaast wordt er verschil gemaakt tussen sta en zitplaatsen. Hoef je alleen iets te drinken, dan is het goedkoper om gewoon aan de bar te blijven staan.