Afgelopen jaar heeft Huwelijksreis Wijzer een grootscheeps onderzoek uitgevoerd onder meer dan 1000 (pas) getrouwde en verloofd stellen. Aan stelletjes die in de maanden juni, juli, augustus of september op huwelijksreis waren geweest, hebben we gevraagd naar welk land de huwelijksreis ging. Deze populaire bestemmingen uit de praktijk hebben we gecombineerd met de landen waarbij de periode juni tot en met september de beste reistijd is.

Ontdek zelf  jullie ideale honeymoon bestemming. We hebben de populairste bestemmingen in de buurt en de populairste verre reizen op een rijtje gezet. Bekijk ook meteen de actuele aanbiedingen voor deze bestemmingen om te bepalen of er iets in jullie budget tussen zit.

 

Huwelijksreis bestemmingen in de buurt (juni – september)

De populairste Europese bestemmingen tussen juni en september zijn Turkije, Spanje en Griekenland. Bij al deze bestemmingen heb je in deze periode een bijzonder grote ‘zon zekerheid' en wordt er vrijwel geen neerslag verwacht. Boek je een plekje langs de kust, of op een van de Griekse of Spaanse eilanden, dan heb je bovendien vaak nog een heerlijk verkoelend briesje.

Turkije

sea beach  in Alanya, Turkey

Turkije is een van de allerpopulairste huwelijksreis bestemmingen door de korte vlucht, het fantastische klimaat en de meer dan redelijke prijzen. Strijk neer in de luxe van de Turkse Riviera in Antalya of Alanya. Of ontdek badplaatsen zoals Marmaris en Bodrum.

>> Bekijk de beste Turkije aanbiedingen bij Corendon
>> Bekijk de Turkije toppers bij Sunweb
Of lees hier meer over Turkije.

 

Spanje

tenerife

Als je je bedenkt dat de Canarische Eilanden, Ibiza, en Mallorca ook bij Spanje horen, dan is het geen verrassing dat Spanje erg populair is voor de honeymoon. Of wat dacht je van een citytrip naar Barcelona plus een rondreis door de binnenlanden van Spanje?

>> Bekijk de beste Couples hotels in Spanje bij Arke
>> Bekijk aanbiedingen richting Spanje bij Sunweb
Of lees hier meer over Spanje.

 

Griekenland

huwelijksreis-griekenland-santorini-240x152Het klimaat van Griekenland lijkt erg op dat van Turkije. Griekenland is bij uitstek geschikt voor een huwelijksreis op een eiland. De populairste honeymoon eilanden zijn Kreta, Santorini en Corfu. Kun je niet kiezen? Ga dan Island hoppen!

>> Bekijk de beste Griekse Couples hotels van Arke
>> Bekijk de eiland toppers Griekenland bij Corendon
Of lees hier meer over Griekenland.

 

 

Verre huwelijksreis bestemmingen (juni – september)

Willen jullie een verre droomreis maken? Indonesië en vooral Bali zijn in juni, juli, augustus en september erg populair en ook zeer geschikt qua klimaat voor de tijd van het jaar. Andere populaire bestemmingen in juni, juli, augustus en september zijn de Oostkust of de Westkust van de Verenigde Staten en Mexico. Eventueel kun je deze twee landen ook nog combineren. Qua budget zijn juni en september in Noord-Amerika het beste, maar eigenlijk kun je er de hele zomer terecht voor een top huwelijksreis.

Bali / Indonesië

huwelijksreis-bali-tempel-zee-390x247-fi-240x152

Wordt het een luxe Balinees resort aan het strand in Seminyak, Sanur of Nusa Dua? Of cultuur en natuur in het binnenland van Bali? Of wat dacht je van een rondreis door Java, of door Lombok… of misschien toch de natuur van Sulawesi? Keuze genoeg in Indonesië!

>> Bekijk de mooiste Indonesische resorts & vakanties bij Arke
>> Bekijk rondreizen in Indonesie / Bali

Of lees meer over Bali en Indonesië

 

Mexico

ancient Mayan ruins Tulum Caribbean turquoise

Een huwelijksreis naar Mexico heeft enorm veel te bieden. Van luxe strandvakanties in Cancun, tot historie & cultuur rond Mexico stad of Chiapas, of de natuur op het schiereiland Yucatan. Perfect dus voor een rondreis plus een weekje luieren op het strand!

>> Bekijk de lekkerste resorts & vakanties in Mexico bij Arke
>> Bekijk rondreizen in Mexico

Of lees hier meer over Mexico

 

Verenigde Staten (USA)

Zion Canyon Sunset HDR

Last, but not least, een huwelijksreis naar de Verenigde Staten. Met toppers als New York en Florida aan de Oostkust. En klassiekers als Las Vegas, de Grand Canyon, en San Francisco aan de Westkust. Een heerlijk keuzemenu voor citytrips en rondreizen!

>> Bekijk de beste Amerika vakanties & rondreizen bij Arke
>> Bekijk rondreizen Oostkust Amerika / Westkust Amerika
Of lees meer over de Oostkust en Westkust van de Verenigde Staten

 

Tip: bekijk ook eens ons overzicht van de top 3 reisorganisaties voor de huwelijksreis.