Bezienswaardigheden Kaapverdië

Kaapverdië, of wel de Kaapverdische Eilanden, is een land dat bestaat uit verschillende eilanden. Je kunt er heerlijk ontspannen aan één van de paradijselijke stranden, maar, er zijn ook veel prachtige bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie op Kaapverdië niet mag missen!

Wat te doen op Kaapverdië? Veel toeristen beginnen hun reis in de hoofdstad Praia. Deze stad is het modernste deel van het land en hier is een bruisend uitgaansleven, maar ook veel bezienswaardigheden en winkels.

Een andere bekende bezienswaardigheid van Kaapverdië is de Stratovulkaan ‘Pico de Fogo’. Deze actieve vulkaan ligt op het eiland Fogo en is het hoogste punt van de Kaapverdische Eilanden.

Klimaat Kaapverdië

Het klimaat van Kaapverdië is net geen warm woestijnklimaat, dit door de grote hoeveelheden regen dat kan vallen. Daarom noemen deskundigen het klimaat van Kaapverdië ook wel een warm steppeklimaat. Let voor het boeken van een vakantie naar Kaapverdië goed op, want een vakantie met alleen maar regen is voor veel toeristen een nachtmerrie.

Laag- en hoogseizoen Kaapverdië

Het hoogseizoen op Kaapverdië is van april tot en met juli. Het laagseizoen begint in november en loopt tot en met maart. In december en maart valt er, in tegenstelling tot de rest van het laagseizoen in Kaapverdië, weinig regen. Maar, in deze maanden kan je veel last hebben van de stofwolken en weinig zon.

Beste reistijd Kaapverdië

In principe kun je het beste de Kaapverdische Eilanden bezoeken wanneer het hoogseizoen is. Maar, ook binnen het hoogseizoen zijn er natuurlijk weer betere en slechtere maanden. De beste reistijd voor Kaapverdië is dan ook oktober tot en met half december en april tot en met juni. In deze periode hebben jullie de meeste kans op lekker weer en weinig neerslag.

Ligging Kaapverdië

Veel mensen vragen zich af; ‘Waar ligt Kaapverdië?’. De eilandengroep bestaat uit meer dan tien eilanden, waarvan negen bewoond. Kaapverdië ligt voor de westkust van Afrika en in de Atlantische Oceaan. Zie de afbeelding voor de kaart en plattegrond van Kaapverdië.

Schermafbeelding 2016-02-16 om 16.07.04

Hoe lang is het vliegen naar Kaapverdië?

De vliegtijd naar Kaapverdië kan verschillen door het aantal overstappen tijdens de vliegreis. Maar, de vliegtijd Amsterdam – Kaapverdië duurt gemiddeld zes uur. Wanneer je meerdere overstappen hebt tijdens je vlucht naar Kaapverdië, kunnen daar enkele uren bij komen.

Vliegveld Kaapverdië

Wanneer je vanaf Amsterdam naar Kaapverdië vliegt, kan je aankomen op twee verschillende internationale luchthavens. De luchthavens van de Kaapverdische Eilanden zijn gevestigd op Sal en Boa Vista. Vanaf het vliegveld op Kaapverdië vertrek je naar je resort of bestemming.

Hoe laat is het op Kaapverdië?

Het tijdsverschil op de Kaapverdische Eilanden, vergeleken met de tijd in Nederland, is niet erg groot. Tijdens de zomertijd in Nederland is het op Kaapverdië drie uur vroeger, in onze wintertijd is het op Kaapverdië twee uur vroeger.

Valuta Kaapverdië

De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische escudo. Als betaalmiddel op Kaapverdië kun je dus betalen met de ecudo, maar, je kan ook er voor kiezen om alles met je credit card te betalen.

Reisadvies Kaapverdië

Het reisadvies vanuit Nederland wordt gegeven door de Rijksoverheid. Het meest recente (22 januari 2016) reisadvies naar Kaapverdië is positief. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en de keuze om Kaapverdië af te reizen of niet. Er zijn wel bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Kaapverdië. Deze veiligheidsrisico’s hebben te maken met criminaliteit. De Rijksoverheid geeft aan dat toeristen uit moeten kijken in steden en toeristische gebieden. Kijk voor vertrek altijd naar het meest actuele reisadvies voor de Kaapverdische Eilanden op de website van de Rijksoverheid.

Inentingen en vaccinaties Kaapverdië

Wanneer je naar Kaapverdië gaat zijn er verplichte inentingen of vaccinaties nodig, je moet namelijk in het bezit zijn van een cholerastempel. Er zijn ook extra vaccinaties nodig bij de volgende uitzonderingen:

  • Je moet een inenting hebben tegen gele koorts wanneer je zeven dagen voordat je Kaapverdië binnenkomt in een land bent geweest waar de gele koorts voorkomt. Dit geldt ook als je een overstap hebt gemaakt in een gele koortsland.
  • Bij een verblijf van langer dan twee weken op Kaapverdië wordt de inenting tegen buiktyfes, tuberculose en Hepatitis B

Mocht je je toch graag willen beschermen voor eventuele ziektes op Kaapverdië, worden deze inentingen aangeraden:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • BMR inenting (meeste mensen hebben deze al)

De ziekte malaria komt op Kaapverdië in augustus tot en met november op de eilanden Sao Tiago en Boavista voor. Daarom zijn anti-muggenmaatregelen te adviseren, evenals het gebruik van een klamboe.

Paspoort en visum Kaapverdië

Wanneer je naar Kaapverdië reist heb je een paspoort nodig. Er wordt geadviseerd dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is. Het kan namelijk voor komen dat een bestemming een geldigheid handhaven. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen krijg je bij aankomst op Kaapverdië een gratis visum (stempel in je paspoort).

Voor meer informatie over de geldigheidsduur van je paspoort en meer informatie over visa op Kaapverdië kun je contact opnemen met het consulaat van Kaapverdië in Rotterdam. Kijk ook eens op Kaapverdie Dealz voor meer reisinformatie en aanbiedingen.

 

Het uitzicht over de zee vanuit de stad Brava in Kaapverdie