Bezienswaardigheden Mauritius

Het eiland Mauritius, in de Indische Oceaan, is een prachtige plek waar veel dingen te doen zijn en bezienswaardigheden zijn. Het is een paradijselijke bestemming met een prachtige natuur en geschiedenis. Deze bestemming is dan ook erg populair onder huwelijksreizen, natuurliefhebbers of zonaanbidders.

Niet te missen; de prachtige stranden van Mauritius. Het water is azuurblauw en in het noorden, oosten en westen kun je hier prachtig snorkelen. Het mooiste strand van Mauritius is volgens de kenners ‘Blue Bay’.

Ook heeft het land veel bezienswaardigheden zoals Les 7 Cascades (prachtig natuurgebied), Ganga Talao (krater meer), Trou aux Cerfs (slapende vulkaan) en Maison Eureka (koloniale plantagewoning).

Klimaat Mauritius

Het weer op Mauritius is eigenlijk altijd goed, toeristen kunnen dan ook het hele jaar rond het land bezoeken. De temperatuur op Mauritius is gemiddeld 27 graden, maar in het hoogseizoen kan het wel 35 graden worden! De weersverwachting op het eiland is vrijwel altijd het zelfde.

Laag- en hoogseizoen Mauritius

Orkanen komen op Mauritius bijna nooit voor, maar toch heeft het eiland door het tropische klimaat een ‘orkaanseizoen’. Dit laagseizoen loopt van december tot en met april. Tijdens deze periode is de kans op regen en wat slechter weer groter. In de maanden juni, juli en augustus valt gemiddeld de minste regen en is de temperatuur op Mauritius het hoogste.

Beste reistijd Mauritius

Toeristen kunnen het hele jaar naar Mauritius afreizen, dit omdat het vrijwel altijd goed weer is. Toch is de kans op slechter weer in sommige maanden groter dan in de rest van het jaar. De beste reistijd voor Mauritius is dan ook juni, juli en augustus. Dit is midden in het hoogseizoen en is de temperatuur op het eiland het lekkerste. De minst goede periode om naar Mauritius te gaan is december/januari.

Ligging Mauritius

Veel mensen vragen zich af; ‘Waar ligt Mauritius?’. Mauritius ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar en het vaste land van Afrika. Mauritius wordt gerekend tot de Afrikaanse eilanden. Zie de afbeelding hieronder voor een kaart en plattegrond van Mauritius.

Kaart en plattengrond van waar ligt mauritius

Hoe lang is het vliegen naar Mauritius?

De vliegtijd naar Mauritius kan verschillen door het aantal overstappen tijdens de vliegreis. Maar, de vliegtijd Amsterdam – Mauritius duurt ongeveer 12 uur. Vliegen naar Mauritius met een overstap (meestal in Parijs) duurt 16 tot 18 uur.

Vliegveld Mauritius

Wanneer je vanaf Amsterdam naar Mauritius vliegt kom je altijd aan op de internationale luchthaven van Mauritius, genaamd ‘SSR International Airport’. Vanaf het vliegveld van Mauritius vertrek je naar je resort of bestemming.

Hoe laat is het in Mauritius?

Het tijdsverschil in Mauritius, vergeleken met de tijd in Nederland, is niet erg groot. In Mauritius is het drie uur later dan de Nederlandse tijd. Het tijdverschil is altijd te checken door dus drie uur bij onze tijd op te tellen.

Valuta Mauritius

De munteenheid van Mauritius is de Mauritiaanse roepie. Als betaalmiddel kun je dus cash geld van deze valuta gebruiken, maar, je kan er ook voor kiezen om alles met je credit card te betalen.

Reisadvies Mauritius

Het reisadvies vanuit Nederland wordt gegeven door de Rijksoverheid. Het meest recente (16 januari 2016) reisadvies naar Mauritius is positief. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en de keuze om naar Mauritius af te reizen of niet. Mauritius heeft maatregelen getroffen om verspreiding van het ebola-virus tegen te gaan. Er is een bijzondere veiligheidsrisico, namelijk voor het reizen naar de kust van Mauritius. Rond de kust kunnen piraten eventueel een bedreiging vormen. Kijk voor vertrek altijd naar het meest actuele reisadvies voor Mauritius op de website van de Rijksoverheid.

Inentingen en vaccinaties Mauritius

Wanneer je naar Mauritius gaat zijn er geen verplichte inentingen of vaccinaties, maar er zijn wel uitzonderingen:

  • Je moet een inenting hebben tegen gele koorts wanneer je zeven dagen voordat je Mauritius binnenkomt in een land bent geweest waar de gele koorts voorkomt. Dit geldt ook als je een overstap hebt gemaakt in een gele koortsland.
  • Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt de inenting tegen buiktyfes, Hepatitis B en tuberculose aangeraden.

Mocht je je toch graag willen beschermen voor eventuele ziektes op Mauritius, worden deze inentingen aangeraden:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

De ziekte malaria komt in Mauritius niet voor.

Paspoort en visum Mauritius

Wanneer je naar Mauritius reist heb je een paspoort nodig. Er wordt geadviseerd dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is. Het kan namelijk voor komen dat een bestemming een geldigheid handhaven. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen krijg je bij aankomst op Mauritius een gratis visum (stempel in je paspoort).

Voor meer informatie over de geldigheidsduur van je paspoort en meer informatie over visa op Mauritius kun je contact opnemen met de Ambassade van Mauritius in België (in Nederland zit geen ambassade voor Mauritius). Of kijk op Maledivendealz.nl voor nog meer reisinformatie. Bekijk ook Hetvakantieoverzicht.nl eens.

 

Het prachtige uitzicht over de kust van Mauritius