Bezienswaardigheden Seychellen

De Seychellen is een populaire bestemming onder honeymooners. Dit land is een archipel die bestaat uit meer dan 115 verschillende eilanden en heeft een prachtige natuur. Vraag je je af wat je kan doen op de Seychellen? Lees dan vooral verder!

Natuurlijk kun je de hele dag genieten op één van de prachtige stranden op de Seychellen, maar de eilandengroep heeft ook vele bezienswaardigheden. De meest populaire bezienswaardigheden op de Seychellen zijn:

  • Mahé (heeft een prachtig natuurgebied en kan je goed duiken en snorkelen)
  • Victoria (één van de kleinste hoofdsteden ter wereld)
  • Anse Source d’Argent (prachtig strand op La Digue)
  • Aldabra eilanden (Aldabra Atol, natuurreservaat)

Klimaat Seychellen

Het weer op de Seychellen is bijna altijd goed. Wel moet je rekening houden met het warm en vochtige klimaat op de Seychellen, waardoor en verschillende moessons voorkomen. In november begint het regenseizoen. Deze periode duurt tot maart en vooral in december en januari kan er veel neerslag vallen. In december tot maart kunnen er cyclonen op de Seychellen voorkomen.

Laag- en hoogseizoen Seychellen

Het laagseizoen is van december tot en met maart, er kan veel neerslag vallen, maar de temperatuur op de Seychellen stijgt in deze periode wel. Het hoogseizoen is van mei en oktober. Er valt tijdens deze periode weinig regen en het weer is goed.

Beste reistijd Seychellen 

Toeristen kunnen het hele jaar naar de Seychellen afreizen, maar toch zijn er betere en slechtere maanden. Tijdens het hoogseizoen (mei tot en met oktober) zijn veel resorts volgeboekt en daarom moet je er vroeg bij zijn met boeken! De beste reistijd is dan ook in het hoogseizoen. In het laagseizoen is er een kans op veel neerslag en eventueel een cycloon.

Ligging Seychellen 

Veel mensen vragen zich af; ‘Waar liggen de Seychellen?’. De eilandengroep van de Seychellen is een archipel in Afrika en ligt ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan.

Een plattegrond en Seychellen op de kaart

Hoe lang is het vliegen naar de Seychellen? 

De vliegtijd naar de Seychellen kan verschillen door het aantal overstappen tijdens de vliegreis. Maar, de vliegtijd Amsterdam – Seychellen (Mahé) duurt ongeveer 10 uur. Vliegen naar de Seychellen met meerdere overstappen kan 14 tot 16 uur duren.

Vliegveld Seychellen

Wanneer je vanaf Amsterdam naar de Seychellen vliegt kom je altijd aan op de internationale luchthaven van de Seychellen, genaamd ‘Aéroport de la pointe Larue’ op Mahé. Vanaf het vliegveld van de Seychellen vertrek je per boot of watervliegtuig naar de bestemming van je verblijf.

Hoe laat is het op de Seychellen?

Het tijdsverschil op de Seychellen, vergeleken met de tijd in Nederland, is niet erg groot. Tijdens de zomertijd in Nederland is het op de Seychellen twee uur later, in onze wintertijd is het op de Seychellen drie uur later.

Valuta Seychellen

De munteenheid van de Seychellen is de Seychelse roepie. Als betaalmiddel op de Seychellen kun je dus betalen met roepie, maar, je kan ook er voor kiezen om alles met je credit card te betalen.

Reisadvies Seychellen

Het reisadvies vanuit Nederland wordt gegeven door de Rijksoverheid. Het meest recente (27 januari 2016) reisadvies naar de Seychellen is positief. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en de keuze om de Seychellen af te reizen of niet. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar de Seychellen. Wel geeft de Rijksoverheid aan dat toeristen uit moeten kijken voor de kust van de Seychellen. Hier zijn namelijk piraten actief. Kijk voor vertrek altijd naar het meest actuele reisadvies voor de Seychellen op de website van de Rijksoverheid.

Inentingen en vaccinaties Seychellen

Wanneer je naar de Seychellen gaat zijn er geen verplichte inentingen of vaccinaties, maar er zijn wel uitzonderingen:

  • Je moet een inenting hebben tegen gele koorts wanneer je zeven dagen voordat je de Seychellen binnenkomt in een land bent geweest waar de gele koorts voorkomt. Dit geldt ook als je een overstap hebt gemaakt in een gele koortsland.
  • Bij een verblijf van langer dan twee weken op de Seychellen wordt de inenting tegen buiktyfes en Hepatitis B

Mocht je je toch graag willen beschermen voor eventuele ziektes op de Seychellen, worden deze inentingen aangeraden:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

De ziekte malaria komt op de Seychellen niet voor.

Paspoort en visum Seychellen

Wanneer je naar de Seychellen reist heb je een paspoort nodig. Er wordt geadviseerd dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is. Het kan namelijk voor komen dat een bestemming een geldigheid handhaven. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen krijg je bij aankomst op de Seychellen een gratis visum (stempel in je paspoort).

Voor meer informatie over de geldigheidsduur van je paspoort en meer informatie over visa op de Seychellen kun je contact opnemen met de Ambassade van de Seychellen in België (in Nederland zit geen ambassade voor de Seychellen). Of bekijk de Seychellen VakantieDealz pagina voor meer reisinformatie.

 

Snorkelen in de blauwe zee van de Seychellen