Bezienswaardigheden Malediven

De Malediven is een zeer populaire vakantiebestemming voor zonvakanties, een duikvakantie, een natuurliefhebber of natuurlijk voor huwelijksreizen. Je kan je afvragen bij het boeken van een vakantie naar de Malediven, ‘wat te doen op de Malediven?’. Daar hebben wij een antwoord op!

Naast dat je natuurlijk de hele dag kunt genieten van het prachtige weer, de blauwe zee en het witte strand zijn er op de Malediven ook genoeg bezienswaardigheden. Eén van de bekendste Malediven bezienswaardigheden is de stad Malé. Malé is de hoofdstad van de Malediven en hier zijn veel dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar de Vrijdagsmoskee of naar de bekende shoppingsmalls Chandhanee Magu en Majeedhee Magu.

Maar wat te doen op de Malediven als het te warm is voor het bezichtigen van een stad? Dan zijn er ook nog andere bezienswaardigheden zoals een boottocht (met dolfijnen!) of duiken. De mooiste duikspot op de Malediven is ‘Banana Reef’. Deze Malediven bezienswaardigheid mag je dan ook echt niet overslaan!

Kijk ook eens op hetvakantieoverzicht.nl voor meer informatie over de Malediven.

Klimaat Malediven

Op de Malediven is het weer altijd goed! Toch zijn er maanden dat het weer nét even beter is dan de andere maanden, dit noemen ze ook wel het laag- en hoogseizoen op de Malediven. De temperatuur op de Malediven blijft vrijwel altijd het zelfde, overdag is het rond de 30 graden en ‘s avonds koelt het af naar ongeveer 25 graden. De weersverwachting voor de Malediven is dus bijna altijd hetzelfde!

Laag- en hoogseizoen Malediven

Op de Malediven kennen ze een tropisch klimaat, waarbij er twee verschillende seizoenen zijn. Van mei tot en met november is het laagseizoen op de Malediven. In dit seizoen is er een kans op regen en meer wind. Van december tot en met april is het hoogseizoen. In deze periode valt er vrijwel geen regen en is de wind rustig.

Beste reistijd Malediven

Doordat de Malediven een tropisch klimaat heeft, heeft deze vakantiebestemming twee seizoenen (het laagseizoen en hoogseizoen). In het laagseizoen is de kans op regen en wind iets groter, waardoor de beste reistijd van de Malediven in het hoogseizoen ligt. Het hoogseizoen van de Malediven loopt van december tot en met april. Je kunt in deze periode het beste je vakantie boeken.

Ligging Malediven

Veel mensen vragen zich af; ‘Waar liggen de Malediven?’. De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan en bestaat maar liefst uit 1200 verschillende eilanden. Van deze grote groep eilanden zijn er maar 200 bewoond. Ten opzichte van liggen de Malediven ten zuidwesten van India en Sri Lanka. Zie de afbeelding hieronder voor de kaart en plattegrond van de Malediven.

De Malediven op de kaart

Vliegtijd Malediven

Hoelang het vliegen is naar de Malediven hangt natuurlijk af van de vlucht die je boekt. Er zijn zowel vluchten met maar één overstap, als vluchten met meerdere overstappen. De vliegduur van Amsterdam naar de Malediven duurt gemiddeld 12 a 13 uur. Vliegen naar de Malediven gaat dus altijd met minimaal één overstap. De vliegtijd naar de Malediven met meerdere overstappen kan oplopen tot een totale vliegduur van meer dan 20 uur!

Vliegvelden Malediven

Wanneer je vanaf luchthaven Amsterdam Schiphol Airport naar de Malediven vliegt, zul je altijd aankomen op de internationale luchthaven van de Malediven. Dit vliegveld is gevestigd op het hoofdeiland van de Malediven; Malé en is hier ook naar vernoemd (Malé International Airport). Vanaf het vliegveld Malé International Airport zul je met een binnenlandse vlucht per watervliegtuig, of per boot naar je resort gebracht worden.

Malediven tijd

Het tijdsverschil op de Malediven is vergeleken met de tijd in Nederland niet erg veel. Tijdens de zomertijd in Nederland is het op de Malediven drie uur later. Tijdens onze wintertijd is het op de Malediven vier uur later. Wil je checken hoe laat het is op de Malediven, kun je altijd zien op de website van het Landen Compas.

Valuta en geld Malediven

Wanneer jullie op vakantie gaan naar de Malediven is het handig om te weten met welk geld ze betalen. De Malediven heeft een eigen munteenheid, namelijk de ‘Maledivian Rufiyaa (MVR)’. Met dit betaalmiddel kun je op de Malediven alléén in de hoofdstad Malé betalen. Bij de overige eilanden en resorts kun je met USD als munteenheid betalen.

Reisadvies Malediven

Het reisadvies vanuit Nederland naar de Malediven wordt gegeven door de Rijksoverheid. Het meest recente (22 januari 2016) reisadvies naar de Malediven is positief. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en de keuze om naar de Malediven af te reizen of niet. Er zijn op dit moment geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar de Malediven. Wel geeft de Rijksoverheid als reisadvies uit te kijken in de hoofdstad Malé in verband met eventuele demonstraties. Kijk voor vertrek altijd naar het meest actuele reisadvies voor de Malediven op de website van de Rijksoverheid.

Inentingen en vaccinaties Malediven

Wanneer je naar de Malediven gaat zijn er geen verplichte inentingen of vaccinaties, maar er zijn wel uitzonderingen:

  • Je moet een inenting hebben tegen gele koorts wanneer je zeven dagen voordat je de Malediven binnenkomt in een land bent geweest waar de gele koorts voorkomt. Dit geldt ook als je een overstap hebt gemaakt in een gele koortsland.
  • Bij een verblijf van langer dan twee weken wordt de inenting tegen buiktyfes aangeraden.

Mocht je je toch graag willen beschermen voor eventuele ziektes op de Malediven, worden deze inentingen aangeraden:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • BMR inenting (veel mensen hebben deze inenting al)

De ziekte malaria komt op de Malediven niet voor.

Paspoort en visum Malediven

Wanneer je naar de Malediven reist heb je een paspoort nodig. Er wordt geadviseerd dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is. Het kan namelijk voor komen dat een bestemming een geldigheid handhaven. Voor een verblijf van minder dan 30 dagen krijg je bij aankomst op de Malediven een gratis visum (stempel in je paspoort). Wanneer je binnen deze 30 dagen de Malediven verlaat, ben je verplicht een lokale vertrekbelasting te betalen.

Voor meer informatie over de geldigheidsduur van je paspoort en meer informatie over visa op de Malediven kun je contact opnemen met de Ambassade van de Malediven in België (in Nederland zit geen ambassade voor de Malediven).

 

Het uitzicht over de Malediven en alle eilanden