Bezienswaardigheden Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig eiland in de Indische Oceaan en heeft fantastische bezienswaardigheden. Deze vakantiebestemming is dan ook perfect voor zowel een huwelijksreis, natuurliefhebber of een zonvakantie.

Wij hebben de meest bijzondere Sri Lanka bezienswaardigheden op een rij gezet:

  • Gouden Tempel van Dambulla
  • Sigiriya (prachtige tuinen en paleis)
  • Arugambay Beach (één van de mooiste stranden)
  • Heilige stad Anuradhapura
  • Woudreservaat Sinharaja

Meer bezienswaardigheden Sri Lanka

Klimaat Sri Lanka

Het klimaat van Sri Lanka wordt bepaald door de aanwezige moessons en de hoogte. Van mei tot en met september is de zuidwest-moesson Yala aanwezig. Hierdoor kan er veel regen vallen in het zuiden en westen van Sri Lanka. Van oktober tot en met april is de noordoost-moesson Maha aanwezig. In deze periode valt er veel regen n het noorden en oosten. Let dus goed op wanneer je een vakantie naar Sri Lanka boekt!

Laag- en hoogseizoen Sri Lanka

Het regenseizoen van Sri Lanka loopt dus in twee verschillende periodes. Per gebied (noordoosten en zuidwesten) kent Sri Lanka een regenperiode. Daarom kent het land ook twee verschillende laag- en hoogseizoenen. In het noordoosten is het hoogseizoen van mei tot en met september en in het zuidwesten van oktober tot en met april. Zo kun je het gehele jaar dus een zonnige vakantie op Sri Lanka boeken!

Meer weer & klimaat Sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka

De beste reistijd voor Sri Lanka ligt er dus aan in welk gebied je wilt boeken. In principe kun je het hele jaar door in het ‘hoogseizoen’ boeken. Wil je van oktober tot en met april naar Sri Lanka, dan is het aan te raden om een accommodatie in het zuidwesten te boeken. Wil je van mei tot en met september op reis naar Sri Lanka? Dan kun je het beste een accommodatie in het noordoosten van het land boeken.

Meer over de beste reistijd voor Sri Lanka

Ligging Sri Lanka

Veel mensen vragen zich af; ‘Waar ligt Sri Lanka?’. Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en behoort tot Zuid-Azië. Qua grootte is Sri Lanka ongeveer 1,5 keer zo groot als Nederland. Op onderstaande afbeelding kan je de kaart en plattegrond van Sri Lanka zien.

Sri Lanka op de kaart

Meer over de ligging van Sri Lanka op de kaart

Hoe lang is het vliegen naar Sri Lanka?

De vliegtijd naar Sri Lanka kan verschillen door het aantal overstappen tijdens de vliegreis. Maar, de vliegtijd Amsterdam – Sri Lanka duurt gemiddeld 11 uur. Wanneer je meerdere overstappen hebt tijdens je vlucht naar Sri Lanka, kan er bij de totale vliegduur naar Sri Lanka enkele uren bij komen.

Meer over de vliegtijd naar Sri Lanka

Vliegveld Sri Lanka

Sri Lanka heeft in totaal maar liefst 26 luchthavens. Het vliegveld waar de meeste internationale vluchten binnenkomen is ‘Bandaranaike International Airport’, ten noorden van Colombo. Vanaf de luchthaven op Sri Lanka kun je gemakkelijk naar je resort of bestemming reizen.

Hoe laat is het op Sri Lanka?

Het tijdsverschil op Sri Lanka, vergeleken met de tijd in Nederland, is niet erg groot. Tijdens de zomertijd in Nederland is het op Sri Lanka 3,5 uur later, in onze wintertijd is het op Sri Lanka 4,5 uur later .

Valuta Sri Lanka

De munteenheid van Sri Lanka is de Sri Lankaanse roepie. Als betaalmiddel op Sri Lanka kun je dus betalen met de roepie, maar, je kan er ook voor kiezen om alles met je credit card te betalen. Zorg ervoor dat wanneer je weer teruggaat naar Nederland, je al je geld weer terug gewisseld hebt, buiten Sri Lanka kan dat namelijk niet meer!

Reisadvies Sri Lanka

Het reisadvies vanuit Nederland wordt gegeven door de Rijksoverheid. Het meest recente (29 januari 2016) reisadvies naar Sri Lanka is positief. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en de keuze om Sri Lanka af te reizen of niet. Er zijn wel bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Sri Lanka. Deze veiligheidsrisico’s hebben te maken met onveilige gebieden. De Rijksoverheid geeft aan dat toeristen uit moeten kijken voor nog niet geruimde mijnenvelden (buiten het toeristengebied) en berovingen. Kijk voor vertrek altijd naar het meest actuele reisadvies voor Sri Lanka op de website van de Rijksoverheid.

Inentingen en vaccinaties Sri Lanka

Wanneer je naar Sri Lanka gaat zijn er geen verplichte inentingen en vaccinaties nodig. Wel zijn er een paar uitzonderingen, waar je toch een inenting of vaccinatie voor nodig hebt:

  • Je moet een inenting hebben tegen gele koorts wanneer je zeven dagen voordat je Sri Lanka binnenkomt in een land bent geweest waar de gele koorts voorkomt. Dit geldt ook als je een overstap hebt gemaakt in een gele koortsland.
  • Bij een verblijf van langer dan twee weken op Sri Lanka wordt de inenting tegen buiktyfes, tuberculose, rabies en Hepatitis B

Mocht je je toch graag willen beschermen voor eventuele ziektes op Sri Lanka, worden deze inentingen aangeraden:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • BMR inenting (meeste mensen hebben deze al)

De ziekte malaria komt op Sri Lanka voor. Daarom zijn anti-muggenmaatregelen te adviseren, evenals het gebruik van een klamboe.

Paspoort en visum Sri Lanka

Wanneer je naar Sri Lanka reist heb je een paspoort nodig. Er wordt geadviseerd dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is. Het kan namelijk voor komen dat een bestemming een geldigheid handhaven. Voor je verblijf op Sri Lanka is een visum verplicht. Je kunt je visum Sri Lanka online aanvragen, aanvragen bij het visumbureau, bij de ambassade in Nederland of ter plekke in Sri Lanka.

Voor meer informatie over de geldigheidsduur van je paspoort en meer informatie over visa op Sri Lanka kun je contact opnemen met het de ambassade van Sri Lanka in Den Haag. Kijk ook eens op SriLankaDealz.nl voor meer reisinformatie en aanbiedingen.

Het romantische en paradijselijke strand van Sri Lanka

Meer over een visum voor Sri Lanka