Bezienswaardigheden Frankrijk

Frankrijk is een groot land met veel verschillende mooie regio's en steden, daarom is het natuurlijk erg moeilijk om alle bijzondere bezienswaardigheden te benoemen. Maar, wij hebben wij een lijstje gemaakt met (volgens ons) de mooiste Franse steden, regio's en plekjes.

  • Parijs: deze romantische stad moet je écht een keer bezocht hebben! Breng natuurlijk een bezoekje aan de Eiffeltoren en ga picknicken in één van de prachtige parken.
  • Marseille: deze havenstad is de oudste stad van Frankrijk. In de stad kun je oude gebouwen ontdekken en natuurlijk ook heerlijk uiteten en genieten.
  • Corsica: dit diverse eiland ligt op 12 kilometer afstand van Sardinie en heeft een zeer divers landschap en mooie bezienswaardigheden.
  • Cote d'Azur: de Cote d'Azur is de Franse kustlijn aan de Middellandse Zee en de populairste plek om op vakantie te gaan.
  • Lille: de ideale bestemming voor een vakantie met de auto. Je bent er in een aantal uur rijden en je staat direct in de historische straatjes van de stad…

Klimaat Frankrijk

Frankrijk heeft maar liefst drie verschillende klimaten. Het grootste deel van Frankrijk kent het zeeklimaat (milde winters, geen extreem hete zomers), het gebied bij de Franse Alpen kent het hooggeberteklimaat (veel neerslag, koude winters en koele zomers) en langs de zuidoost kust heerst het mediterraan klimaat (warme zomers, milde winters). De warmste maanden van Frankrijk zijn mei tot en met september.

Ligging Frankrijk

Frankrijk behoort tot de grootste landen van Europa en ligt in het zuidwesten. Frankrijk grenst aan Spanje, Andorra, Belgie, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Monaco en Italie. Veel landen dus! Ook grenst het land aan verschillende wateren; de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en het Nauw van Calais. Wil je weten wat de ligging van Frankrijk op de kaart is? Zie onderstaande afbeelding.

Ligging Frankrijk op de kaart

Vliegen naar Frankrijk

De vliegduur naar Frankrijk is afhankelijk van waar je naar toe gaat. Vlieg je naar het noorden van Frankrijk dan ben je ongeveer 1,5 uur onderweg. De vliegtijd van Amsterdam naar het zuiden van Frankrijk kan tot 2,5 uur duren. De bekendste luchthavens van Frankrijk zijn: Parijs, Nice, Corsica, Lyon en Marseille.

Valuta Frankrijk

De Valuta van Frankrijk is, net als Nederland, de Euro.