Bezienswaardigheden Andalusië

Andalusië is de ideale regio voor een zonnige vakantie, hier schijnt van heel Spanje namelijk het vaakst de zon! De regio heeft prachtige steden, bezienswaardigheden en je kunt er leuke activiteiten ondernemen. Wij hebben de mooiste Andalusië bezienswaardigheden voor jullie verzameld:

  • Sevilla: deze stad is zeker een bezoekje waard! Prachtige gebouwen, monumenten en veel restaurantjes. Een gezellige stad voor een stedentrip of dagactiviteit!
  • Sierra Nevada: dit gebergte heeft maar liefst 16 toppen die hoger zijn dan 3000 meter. In de winter kun je hier perfect heen voor een wintersportvakantie, in de zomer is het hier ook prachtig!
  • Alhambra: dit middeleeuwse paleis wordt gezien als één van de beroemdste monumenten van Spanje. Je kunt het paleis bezoeken in de stad Granada.
  • Córdoba: deze Spaanse stad is de warmste stad van Europa. De temperatuur kan hier oplopen tot 35 graden. Geniet hier van een duik in een zwembad en een lekker koud drankje!

Klimaat Andalusië

De regio Andalusië kent het mediterraan klimaat (warme zomers en milde winters). Er valt gemiddeld weinig neerslag het gehele jaar rond. Omdat het midden in de zomer erg warm kan worden (tot 35 graden) kun je in deze maanden beter naar de kust van Spanje trekken. In het voor- en najaar is Andalusië wel een zeer geschikte vakantiebestemming.

Ligging Andalusië

Andalusië ligt in het zuidelijkste deel van Spanje. Ongeveer de helft van de regio grenst aan zee. De bekendste steden van deze regio zijn Sevilla, Malaga, Granada, Cordoba en Almeria. Wil je weten wat de ligging is van Andalusië op de kaart? Zie onderstaande afbeelding.

De kaart en map van Andalusie Spanje

Vliegen naar Andalusië

Wanneer je op vakantie gaat naar Andalusië kun je op verschillende luchthavens vliegen. In totaal heeft de regio vijf verschillende vliegvelden: Almeria, Cordoba, Granada, Malaga en Sevilla. De vliegduur Amsterdam Andalusie is ongeveer 3 uur.

Valuta Andalusië

De valuta van de Spaanse regio Andalusië is, net als in Spanje, de Euro.