Bezienswaardigheden Barcelona

De Spaanse stad Barcelona is niet voor niets een populaire plek onder toeristen. Er zijn veel bezienswaardigheden, winkels, restaurants, mooie hotels en je kunt er leuke activiteiten ondernemen. Daarnaast is het vaak lekker weer in Barcelona. De mooiste en leukste Barcelona bezienswaardigheden zijn:

  • De Ramblas: een gezellige en meest bekende boulevard van Barcelona. Aan de Ramblas zitten veel restaurantjes, bars en winkeltjes.
  • Sagrada Familia: de beroemde kerk in Barcelona. Sinds 1882 en tot de dag van vandaag wordt er aan de kerk gewerkt. Je kunt de kerk van binnen en buiten bekijken.
  • Park Guell: dit stadpark is prachtig om te bezoeken. Het park is ontworpen door de beroemde Antoni Gaudi in opdracht van Eusebi Guell.
  • Placa Catalunya: dit is één van de grootste pleinen van de stad. Er staat een mooie fontein en er zijn altijd veel mensen.
  • Camp Nou: dit is het thuisstation van de voetbalclub FC Barcelona. Je kunt er een rondleiding krijgen en het veld aanraken.

Klimaat Barcelona

Barcelona heeft, net als het grootste deel van Spanje, het mediterraan klimaat. Dit klimaat houdt in dat het zachte winters heeft en warme zomers. Het hele jaar door valt er weinig neerslag. De warmste maanden in Barcelona zijn juli en augustus. De gemiddelde temperatuur in deze maanden is 27 graden. De maanden waarin je een mooie stedentrip met lekker weer kunt maken zijn april tot en met oktober. In de overige maanden is een citytrip ook mogelijk, maar is de temperatuur wat lager en is er meer kans op neerslag.

Ligging Barcelona

Barcelona ligt aan de kust in het noordoosten van Spanje en ligt in de provincie Catalonia. Wanneer je een vakantie boekt naar Barcelona kun je dus zowel genieten van de mooie stad als van het strand aan de Middellandse Zee. Wil je weten waar Barcelona ligt op de kaart? Zie onderstaande afbeelding.

Barcelona op de kaart

Vliegen naar Barcelona

De vliegtijd Amsterdam Barcelona is ongeveer twee uur. De meeste vluchten vanuit Nederland landen op de luchthaven net buiten het centrum van Barcelona; El Prat. Vanaf de luchthaven is het ongeveer nog een half uurtje rijden om in het centrum van Barcelona te zijn.

Valuta Barcelona

In Barcelona is, net als in de rest van Spanje, de Euro de valuta van het land.