Bezienswaardigheden Canarische Eilanden

De Spaanse eilandengroep bestaat uit zeven verschillende eilanden met ieder zijn eigen charme. De Canarische Eilanden bestaan uit: Fuerteventura, La Palma, El Hierro, La Gomera, Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife. De mooiste bezienswaardigheden en to do's van de eilandengroep zijn:

  • Nationaal Park Timanfaya: dit is een natuurgebied op het eiland Las Palmas. Je kunt hier onder andere vulkanische grond zien!
  • Betancuria: dit dorpje op Fuerteventura is erg populair onder toeristen. De prachtige bloemen en een schattige omgeving en daarnaast heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.
  • Mirador del Rio: vanaf dit gebouw heb je het mooiste uitzicht over het eiland Lanzarote. Het gebouw is ontworpen door de kunstenaar César Manrique.

Klimaat Canarische Eilanden

Vanwege de ligging van de Canarische Eilanden (bij de Afrikaanse kust) hebben de Canarische Eilanden een ander klimaat dan Spanje, het land waar het bij hoort. Het klimaat van de eilandengroep is ‘subtropisch'. Het gehele jaar blijft de temperatuur vrij hoog, waardoor er zachte winters en warme zomers ontstaan. In de winter is gemiddeld 18 graden en in de zomer 25 graden.

Ligging Canarische Eilanden

Hoewel de Canarische Eilanden bij Spanje horen, ligt de eilandengroep dichter bij Afrika dan Spanje. De Canarische Eilanden liggen ten westen van Marokko en de Sahara en liggen in de Atlantische Oceaan. Alle eilanden hebben verschillende landschappen en kenmerken. Wil je weten wat de ligging van de Canarische Eilanden op de kaart is? Zie onderstaande afbeelding.

De ligging van de Canarische Eilanden

Vliegen naar de Canarische Eilanden

Ieder eiland van de Canarische Eilanden heeft een eigen luchthaven. Wanneer je vanaf Amsterdam naar de Canarische Eilanden vliegt ben je ongeveer 4,5 uur onderweg. Niet al te ver weg dus en toch ver genoeg om het hele jaar door de zon op te zoeken! Vandaar dat er het gehele jaar bijvoorbeeld veel familievakanties naar Gran Canaria geboekt worden.

Valuta Canarische Eilanden

De munteenheid / valuta op de Canarische Eilanden is, net als in Spanje, de Euro.