Bezienswaardigheden Ibiza

Ibiza is één van de bekendste vakantiebestemmingen van Spanje. Het is een eiland en ligt in de Middellandse Zee. Het eiland staat vooral bekend als ‘party-eiland', maar veel mensen vergeten dat Ibiza véél meer is! Je kunt gemakkelijk het eiland per scooter, auto of met de fiets ontdekken. Er zijn veel prachtige strandjes, buurten en gezellige restaurants. Een mooie vakantiebestemming op slechts een paar uur vliegen!

De leukste bezienswaardigheden en to do's op Ibiza zijn:

  • Es Vedra: dit is een mysterieus rotseiland aan de kust van Ibiza. Het eiland is een natuurreservaat en onbewoond.
  • Dalt Vila: de oude stadskern van het historische deel van Ibiza.
  • Sant Antoni de Portmany: er wordt gezegd dat Columbus hier geboren is.

Klimaat Ibiza

Ibiza heeft, net als de rest van Spanje, een mediterraan klimaat. De winters op Ibiza zijn zacht en de zomers droog en warm. De warmste maanden op het eiland zijn mei tot en met oktober. Wel neemt de kans op neerslag in oktober weer flink toe. In de zomermaanden is het vaak het drukste op het eiland.

Ligging Ibiza

Ibiza behoort tot de Spaanse eilandengroep de ‘Balearen'. Deze eilandengroep ligt ten oosten van de kust van Spanje. Naast Ibiza behoren ook de eilanden Mallorca, Menorca, Formentera en Cabrera bij de Balearen. Ibiza ligt in de Middellandse Zee. Wil je weten waar Ibiza op de kaart ligt? Zie onderstaande afbeelding/map:

Ligging Ibiza

Vliegen naar Ibiza

Van Amsterdam naar Ibiza is het ongeveer 2 uur en 15 minuten vliegen. Dit is op basis van de directe vlucht vanaf Amsterdam op Ibiza. Directe vluchten zijn alleen mogelijk in het hoogseizoen, in het laagseizoen wordt er vaak een tussenstop gemaakt op Palma de Mallorca of Barcelona. Wanneer er een tussenstop gemaakt moet worden is de vliegtijd/reistijd uiteraard langer. Wanneer je met eigen auto naar Ibiza wilt reizen moet je de overtocht maken met de veerpont.

Valuta Ibiza

Op Ibiza wordt, net als in Spanje, met de Euro betaalt. De valuta van Ibiza is dan ook de Euro.