Bezienswaardigheden Cuba

Midden in het Caribisch Gebied ligt het prachtige eiland Cuba. Alleen voor de cultuur en de schilderachtige steden en dorpjes zou je al naar Cuba gaan. Het land heeft naast fantastische stranden ook vele bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie op Cuba niet mag missen.

Wanneer je in Cuba bent kan een bezoek aan het oude centrum van Cuba niet ontbreken. Mannen met sigaren en de stad ademt de cultuur van het land. Daarnaast zijn er nog vele andere Cuba bezienswaardigheden die je niet mag missen:

  • Havana (hoofdstad van Cuba)
  • Plaza de la Revolución (groot plein waar Fidel Castro zijn speeches hield)
  • Museo de la Revolución (museum met de geschiedenis van Cuba)
  • Pinar del Río (tabaksplantage)
  • Varadero (bekendste badplaats van Cuba)

Klimaat Cuba 

Cuba kent het tropische klimaat. Hierdoor is het vrijwel het hele jaar door heerlijk weer, maar toch kent het land ook een regenseizoen. De gemiddelde temperatuur is 27 graden, heerlijk om dus vakantie te vieren! Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. In deze periode kan er dus meer regen vallen dan in de andere maanden.

Beste reistijd Cuba

Hoewel je het hele jaar door een heerlijke zonvakantie naar Cuba kunt boeken, is het aan te raden om rekening te houden met het regenseizoen in Cuba. Van mei tot en met oktober kan er, vergeleken met het hoogseizoen, meer regen vallen op het eiland. De beste reistijd voor Cuba is dan ook november tot en met april.

Waar ligt Cuba?

Veel mensen vragen zich af; ‘Cuba?’. Cuba ligt midden n het Caribisch gebied en wordt begrensd door de Golf van Mexico, de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Cuba ligt daarnaast in de buurt van de Dominicaanse Republiek en Haïti (80 kilometer afstand). Zie onderstaande afbeelding voor de kaart en plattegrond van Cuba.

Cuba op de kaart

Hoe lang is het vliegen naar Cuba?

De vliegtijd naar Cuba kan verschillen door het aantal overstappen tijdens de vliegreis. Maar, de vliegtijd Amsterdam – Cuba duurt gemiddeld 10 uur. Wanneer je meerdere overstappen hebt tijdens je vlucht naar Cuba, kan er bij de totale vliegduur naar Cuba enkele uren bij komen.

Vliegveld Cuba

Wanneer je naar Cuba vliegt om je meestal aan op één van de twee internationale luchthavens van Cuba. De internationale vliegvelden van Cuba zijn Holguin en Varadero. Varadero Airport ligt aan de kust en de luchthaven van Holguin, genaamd Frank Pais Airport, ligt bij het centrum van Cuba.

Hoe laat is het in Cuba?

Het tijdsverschil in Cuba is het gehele jaar door zes uur. In Cuba is het altijd zes uur later dan in Nederland.

Valuta Cuba

In Cuba bestaan er officieel twee verschillende munteenheden. Deze valuta heten de CUC en de CUP (Cuban Peso). De Cuban Peso (CUP) wordt gebruikt door de lokale bevolking. Als toerist gebruik je dus vrijwel alleen de CUC. Als betaalmiddel kun je er ook voor kiezen om alles met je credit card te betalen. In Cuba kun je geen geld pinnen.

Reisadvies Cuba

Het reisadvies vanuit Nederland wordt gegeven door de Rijksoverheid. Het meest recente (20 januari 2016) reisadvies naar Cuba is positief. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en de keuze om naar Cuba af te reizen of niet. Er zijn wel bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Cuba. Deze veiligheidsrisico’s hebben te maken met criminaliteit. De Rijksoverheid geeft aan dat toeristen uit moeten kijken voor diefstal of berovingen. Kijk voor vertrek altijd naar het meest actuele reisadvies voor Cuba op de website van de Rijksoverheid.

Inentingen en vaccinaties Cuba

Wanneer je naar Cuba gaat zijn er geen verplichte inentingen en vaccinaties nodig. Wel is er een uitzondering, waar je toch een inenting of vaccinatie voor nodig hebt:

  • Bij een verblijf van langer dan twee weken op Cuba wordt de inenting tegen buiktyfes en rabiës (hondsdolheid)

Mocht je je toch graag willen beschermen voor eventuele ziektes op Cuba, worden deze inentingen aangeraden:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

De ziekte malaria komt op Cuba niet voor.

Paspoort en visum Cuba

Wanneer je naar Cuba reist heb je een paspoort nodig. Er wordt geadviseerd dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is. Het kan namelijk voor komen dat een bestemming een geldigheid handhaven. Daarnaast heb je voor je bezoek aan Cuba ook een visum (in de vorm van een toeristenkaart) nodig. Dit visum kun je verkrijgen via de ambassade, een online visumbureau of via de ANWB.

Voor meer informatie over de geldigheidsduur van je paspoort en meer informatie over visa in Cuba kun je contact opnemen met de ambassade van Cuba in Den Haag. Kijk ook eens op CubaDealz.nl voor meer reisinformatie.

 

Vrouwen naast elkaar met een sigaar in Cuba