Wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben Astrid Santé, weddingplanner en eigenaar van Celestial Weddings. Het is voor mij een eer een bruidspaar te begeleiden bij één van de mooiste dagen uit hun leven. Wensen zijn er om uit te laten komen. Niets is te veel en zeker niets is te gek. In de afgelopen jaren heb ik vele bruiloften naar grote tevredenheid en met succes georganiseerd. Mijn lijfspreuk: “het kleinste wordt groot als je het met liefde doet”.

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

Ik bied bruidsparen aan hun bruiloft en hun huwelijksreis te regelen. Vanuit de BWPN (brancheorganisatie voor weddingplanners) worden jaarlijks studiereizen in het buitenland georganiseerd. Dit zodat de aangesloten weddingplanners het zelf ervaren om met buitenlandse leveranciers samen te werken en ook om persoonlijk contact te maken.

Ben je zelf op huwelijksreis geweest?

Ja, eenvoudig. In 1993. Met de auto en een tent naar Frankrijk. Dus niet echt zo’n luxe huwelijksreis, maar meer een huwelijkskampeervakantie. Wij hebben wel genoten hoor!

Wat is voor jou de ultieme huwelijksreis bestemming en waarom?

New York vind ik helemaal geweldig! Daar zou ik graag de trouwgeloften nog een keer willen hernieuwen. Dat is net zoiets als trouwen, maar dan een ceremonie voor getrouwde stellen. Ik heb zulke prachtige plekjes voor een trouwceremonie gezien in deze voor ons zo bekende stad.

Wat is volgens jou de meest romantische huwelijksreis bestemming?

Het meest romantisch is toch een huwelijksreis naar Mauritius. Witte stranden, helder blauwe zee, heerlijke temperaturen. Een prachtige plaats. Er zijn ook veel mogelijkheden om daar te trouwen. Ik heb wat onderzoek gedaan met betrekking tot trouwmogelijkheden op Mauritius in verband met een bruidspaar dat daar wilde trouwen.

Wat voor originele dingen heb je zoal gehoord over huwelijksreizen?

Ik vind verblijven in een honeymooniglo in Lapland een hele originele huwelijksreis.

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Bij het berekenen van het bedrag dat je als bruidspaar wil besteden aan je huwelijksreis, is het belangrijk dat je niet alleen rekening houdt met de kosten die aan het reisbureau worden betaald, maar ook de kosten voor bijvoorbeeld een huurauto, taxi, maaltijden, room service, entreegelden, winkelen voor cadeaus voor de thuisblijvers en wat je als bruidspaar zelf nog graag wil besteden tijdens de huwelijksreis. Kijk vooraf ook goed naar goede hotel aanbiedingen. Op deze manier kun je echt genieten tijdens je huwelijksreis, zonder dat je al te veel op de kosten hoeft te letten.

En nog algemene tips voor honeymooners?

Wanneer je als bruidspaar gaat reserveren, laat dan altijd weten dat je op huwelijksreis gaat.  Een bruidspaar zal vaak net iets meer service krijgen dan een “gewoon stel” dat een vakantie boekt. Je kunt er niet voor 100% op rekenen, maar het kan dan zijn dat je als bruidspaar extra verwend wordt in het vliegtuig,  een kostenloze upgrade krijgt naar een betere kamer, of een fles champagne ontvangt bij aankomst in het hotel. Wie weet wat voor verassingen jullie nog meer te wachten staan…

Nog andere laatste tips voor stellen in de aanloop naar hun huwelijk?

Een bruiloft is net als een verbouwing. Het wordt 9 van de 10 keer  duurder dan wat bij aanvang begroot is. Als je hiermee rekening houdt en je een bedrag (post ‘onvoorzien') reserveert voor extra kosten, dan kun je een overschrijding van je trouwbudget voorkomen. En nog een allerlaatste tip: als je gaat trouwen in het buitenland en je nodigt daarbij ook veel gasten uit, maak er dan een meerdaagse bruiloft van.