Wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben Karin Bloem, oprichter en eigenaar van Wild Times Safaris. Ik organiseer safaris op maat in Afrika, India, Bhutan en Sri Lanka. Ik heb 12 jaar in Kenia gewoond en van daaruit bijna het hele continent bereisd. Die ervaring gebruik ik voor het samenstellen van unieke safari programma's voor mijn klanten. Verder heb ik een zeer uitgebreid netwerk van partners opgebouwd in de loop der jaren, waardoor ik vrijwel iedere ‘safari-wens' kan laten uitkomen. Daarbij werk ik altijd vanuit de visie van ‘Verantwoord Toerisme', dus met partners die iets doen voor hun lokale ‘Community' of natuur & milieu.

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

Ik heb verschillende honeymoon safaris georganiseerd en dat is altijd ontzettend leuk. Tot dusver heb ik de meeste aanvragen altijd gehad van mannen die het als verrassing voor hun partner wilden organiseren.

Ben je zelf op huwelijksreis geweest?

Mijn eigen huwelijksreis was naar Kenia. Ik was toen nog nooit in Afrika geweest en het was echt een ommekeer in mijn leven. Ik werd gegrepen door het continent; de schoonheid ervan, het landschap en het avontuurlijke en oorspronkelijke van Kenia en de rest van Afrika. Het was gewoon een waanzinnig mooie ervaring. We bedachten toen dat we er wel een jaar of 2 wilden wonen. Dat zijn uiteindelijk 12 jaar geworden… We gingen ongeveer om het weekend op safari, zowel met z'n tweetjes als later met onze kinderen. Je kunt dus gerust zeggen dat ik wel wat safari ervaring heb opgedaan…

Wat is voor jou de ultieme huwelijksreis bestemming en waarom?

Er zijn verschillende top bestemmingen voor een honeymoon safari, maar als ik echt moet kiezen dan wordt het toch Kenia. Zo'n prachtig land! Je kunt tijdens een een huwelijksreis door Afrika zoveel verschillende dingen doen. Uiteraard op safari en indrukwekkende dieren zien, maar ook romantisch eten in de bush, of superromantische Sundowners meemaken (drankje bij zonsondergang bij een ongelooflijk mooi uitzicht). Daarnaast kun je uiteraard lekker ‘niksen', maar je kunt ook nog eens allerlei activiteiten in je programma opnemen, zoals paardrijden, paragliden of duiken. Een prachtige plek om te zitten is bijvoorbeeld Elsa's Kopje. Deze lodge is vernoemd naar Elsa de leeuwin die werd opgevoed door George en Joy Adams (bekend uit het boek en de film ‘Born Free').  Je hebt onder andere een buitenbad waar je 270 graden om je heen uitzicht hebt over het landschap en de wilde dieren. Echt indrukwekkend!

Ken je nog meer romantische huwelijksreis bestemmingen?

Een andere prachtige bestemming voor je huwelijksreis is Zuid-Afrika. Een heel divers land met bijvoorbeeld luxe spa's en wellness centres midden in de bush. Maar ook waanzinnige uitzichten en ‘wild life', ‘bush diners' en ‘picknicks on the rocks'. Je vindt hier onder de bevolking nog een vriendelijkheid die je bijna nergens meer tegen komt. Als je ongeveer 2 weken gaat dan kun je een prachtige safari reis samenstellen inclusief  een paar dagen aan het strand.

Een tip voor Zuid-Afrika is een bezoek te brengen aan de Drakensberg Mountains waar je kunt paardrijden en hiken. Een andere tip is om te gaan duiken of snorkelen in de provincie Kwazoeloe-Natal. Je kunt hier ook schildpadden bekijken in hun natuurlijke omgeving. Je kunt onze huwelijksreizen in Afrika ter inspiratie bekijken, wij organiseren deze echter geheel op maat.

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Zeker! Maak gebruik van het heerlijke klimaat in Afrika en boek eens een overnachting onder de sterrenhemel. Midden in de bush is er nauwelijks lichtvervuiling, dus je zult de sterrenhemel zien zoals je die nog nooit gezien hebt. Of wat dacht je van een bush bath? Een romantisch bubbelbad met rozenblaadjes voor jullie tweetjes midden in de prachtige natuur.

En nog algemene tips voor honeymooners?

De simpelste tip is: relax en geniet gewoon. Plan verder in jullie huwelijksreis een aantal echt nieuwe ervaringen om samen te delen. Aan die speciale momenten kun je later nog regelmatig terugdenken. De unieke gezamenlijke ervaring maakt jullie huwelijksbasis sterker.