Wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben Marc Eijkens, 41 jaar, en sinds 2006 actief in de trouwbranche. Het ondernemersbloed zit in mijn familie en ik heb altijd de ambitie gehad een eigen zaak te beginnen. Met de start van Honeymoon2Give in 2006, werd deze wens vervuld. Honeymoon2Give is een online cadeauservice voor bruidsparen, waar zij de huwelijksreis cadeau vragen. In die tijd een uniek concept voor de Nederlandse markt en nog steeds erg succesvol. Aansluitend ben ik begonnen met Schiphol Weddings. Bruidsparen kunnen elkaar op Schiphol het ja-woord geven en stappen aansluitend in het vliegtuig voor hun honeymoon.

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

Huwelijksreizen vormen voor Honeymoon2Give en Schiphol Weddings een essentieel onderdeel. Sinds de start van Schiphol Weddings in 2007 zijn ruim 450 bruidsparen op Schiphol getrouwd. In slechts 2 gevallen heeft het bruidspaar niet het vliegtuig gepakt voor de huwelijksreis. Het groeiend aanbod van (huwelijks)reizen op internet, heeft ertoe geleid dat bruidsparen vaak zelf een honeymoon uitzoeken en boeken. Voorheen gaven wij veel advies en tips.

Ben je zelf op huwelijksreis geweest?

Inmiddels ben ik 11 jaar gelukkig getrouwd. De dag na ons huwelijk zijn wij naar Zimbabwe gevlogen, waar we 12 dagen op safari zijn geweest. Een onvergetelijke ervaring die ik ieder bruidspaar kan adviseren. Aansluitend 14 dagen huwelijksreis Mauritius, een echte honeymoon-bestemming. Schitterende stranden en natuur, er is wat cultuur, maar je wordt met name gedwongen om op je strandbedje terug te kijken op die onvergetelijke huwelijksdag. De huwelijksreis had ik, volgens oude traditie, geboekt en mijn vrouw wist niet waar we naar toe gingen. Pas bij het inchecken zag ze de bestemming!

Wat is voor jou de ultieme huwelijksreis bestemming en waarom?

Tja, dat is zo moeilijk. De huwelijksreis die wij in 2001 hadden is voor mij de ultieme. De spanning van het zoeken naar wilde dieren, in combinatie met de romantiek om 's avonds in de wildernis bij een kampvuur te eten is waanzinnig. ‘ 's Morgens wordt je wakker en hoor je de olifanten en apen. Om vervolgens het mooie weer op te zoeken op een tropisch eiland is heerlijk. Ik realiseer mij dat het heel luxe is, maar een dergelijke reis maak je misschien maar een keer in je leven en dan is het wel heel mooi om dit na je huwelijk te doen.

Wat is volgens jou de meest romantische huwelijksreis bestemming?

Vorig jaar zijn we met het gezin in Thailand geweest en ik vond dit een prachtig land. De onvoorstelbaar lieve bevolking, enorme cultuur, prachtige natuur en dieren in combinatie met de mooiste stranden zorgen er wat mij betreft voor dat dit een geweldige bestemming is voor de huwelijksreis

Wat voor originele dingen heb je zoal gehoord over huwelijksreizen?

Ik heb een keer een huwelijk gehad op Schiphol. Het bruidspaar had ongeveer 50 personen uitgenodigd en hen niet verteld waar ze zouden trouwen. Wel was de bruidsgasten gevraagd om een koffer met kleding voor ongeveer 2 dagen en paspoort mee te nemen. Toen de bus richting Schiphol reed en daar ook parkeerde was iedereen natuurlijk onder de indruk, “we gaan vliegen”, ” waar zouden we naartoe gaan?”. Na de plechtigheid, lunch en borrel op Schiphol dachten de bruidsgasten natuurlijk dat ze richting de incheckbalies moesten. Maar helaas, iedereen weer in de bus en op weg naar De Efteling waar ze een overnachting zouden maken. Natuurlijk ook een prachtige ervaring, maar het was voor velen toch wel een beetje een teleurstelling…

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Allereerst zou ik bruidsparen adviseren om (een deel van) de huwelijksreis cadeau te vragen. Vaak wonen ze al jarenlang samen en staat de uitzet al dubbel in de kasten… Kijk voor meer informatie op Honyemoon2give. Ten tweede zou ik een bestemming kiezen waar je zowel actief kunt zijn, alsook kunt relaxen.

Heb je nog algemene tips voor honeymooners?

Begin op tijd met de voorbereidingen van het huwelijk. Het is ontzettend leuk om je huwelijk te organiseren en geniet hier ook van. Zorg dat je een goede ceremoniemeester of weddingplanner hebt. Beau Marriage kan ik van harte aanbevelen.

Nog andere laatste tips voor stellen in de aanloop naar hun huwelijk?

Start de huwelijksdag met een ontbijt met je familie en beste vriendin(n)en, bruid en bruidegom echter wel gescheiden…! Een heerlijk begin!