Wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben Ruud Couwenhoven, ben 62 jaar en woon in Limburg vlakbij Maastricht. Ik ben getrouwd met Marian en samen reizen wij al meer dan 30 jaar regelmatig door Frankrijk. In 2009 maakte ik van mijn hobby, schrijven en fotograferen over reizen door Frankrijk, mijn beroep en nam ik afscheid van de roerige bankwereld. Mijn passie ligt vooral in Frankrijk en Parijs. De stad waar ik regelmatig te vinden ben omdat onze zoon er woont. Inmiddels ben ik via mijn bedrijf eRCeeMedia uitgever van 8 internetsites op het gebied van zomer- en wintersportvakanties in Europa.

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

Mijn achtergrond? Jeetje… wat wil je allemaal weten?  Ik ben op 6 december 1953 geboren in Zaandijk en na mijn opleiding terechtgekomen in de bankwereld als adviseur van bedrijven. De vakanties met mijn echtgenote en 2 kinderen bracht ik meestal door in Frankrijk en in 1999 begon ik over mijn ervaringen te schrijven op de website FrankrijkVakantieland.nl. Blijkbaar sloegen mijn reisverhalen aan en kreeg ik steeds meer vragen om ze te bundelen in een boekje. Dat werd uiteindelijk geen boek maar de CD-Rom Frankrijk Binnendoor. Sinds 2011 is deze vervangen door mijn weblog FrankrijkBinnendoor.nl waar je mijn eBooks over Frankrijk en Parijs kunt downloaden en lid kunt worden met toegang tot al mijn reisverhalen over Frankrijk en Parijs. Ik ben geen ervaringsdeskundige als het om huwelijksreizen gaat maar weet wel waar je in Frankrijk een leuke plekjes vindt en een onvergetelijke tijd kunt doorbrengen.

Ben je zelf op huwelijksreis geweest? Zo ja, waarheen en hoe was dat?

Nog niet. Toe wij trouwden in 1974 verhuisde ik van Noord-Holland naar Zuid-Limburg waar mijn vrouw vandaan komt. Tot nog toe is de huwelijksreis daarbij ingeschoten. Maar eigenlijk is voor ons elke keer weer in Frankrijk of Parijs een huwelijksreis op zich 🙂

Meer weten over de Franse stad Lille? Lees er alles over in de blog van VakantieDealz!

Wat is voor jou de ideale huwelijksreis bestemming en waarom? 

Het meest romantisch lijkt mij niet alleen een huwelijksreis naar Frankrijk maar waarom ook niet trouwen op een romantisch kasteel? Bijvoorbeeld in de prachtige Loirestreek of op een bijzondere Mas in de Provençe.

Wat zijn jouw ultieme tips voor een huwelijksreis naar Frankrijk / Parijs?

Als je van elkaar wilt genieten tijdens je huwelijksreis is het natuurlijk ook afhankelijk van je karakter en dat van je partner. Het mooie van Frankrijk is dat het land qua natuur zo divers is dat er voor iedereen wel een bijzonder plekje is. Genieten bijvoorbeeld van de charmes van de Provençe en dan verblijven in een sfeervolle chambre d’hôte waar je ’s morgens verwend wordt met een fantastisch ontbijt.  Zelf was ik ooit met Marian vlakbij de Mont-Ventoux waar een Nederlands stel een chambre-d’hôte runde. Hij was chefkok in Nederland geweest en kookte de sterren van de hemel. Wij waren op dat moment de enige gasten en werden ’s-avonds bij kaarslicht en rozenblaadjes op de grond en tafel aangenaam verrast door een super diner voor twee. Het leek wel of wij op huwelijksreis waren. In Parijs is een wandeling langs de Seine voor velen een romantische topper. Met deze tip wordt het nog leuker: ga aan het eind van de middag naar de achterkant van de Notre Dame en loop daar de brug over naar het Île-Saint-Louis. Links en rechts zie je 2 terrassen. Je zit er heerlijk in de avondzon. Neem een drankje en wandel daarna hand in hand, in de schemering, langs de Seine richting de Eiffeltoren.

Wat maakt volgens jou een huwelijksreis romantisch?

De locatie, het weer, het tijdstip en de omgeving. Zelf kom ik heel graag bij het Bassin d’Arcachon aan de Atlantische kust. Een heerlijke omgeving waar je ook sportief bezig kunt zijn. Maar de zonsondergang bij het Bassin en de immense stranden van de Atlantische Oceaan geven een romantische avond een extra dimensie.

Wat is het leukste of origineelste wat je ooit gehoord hebt over een huwelijksreis?

In de Zuid-Franse stad Nîmes heb je het beroemde Romeinse Amfitheater maar net buiten het centrum ook de Jardin de la Fontaine. Ik was er een tijdje geleden aan het eind van een zaterdagmiddag. Toen ik getoeter van auto’s, muziek en vuurwerk hoorde. Er voltrok zich een prachtig schouwspel rond een bruidspaar. Een traditie op deze plek in Nîmes en even later telde ik 9 bruidsparen die in het park hun feestje vierden. Het ultieme doel is dan een foto met alle vrienden en familie op de grote trap die blikvanger in het park is.

Lees hier meer over deze bruiloft in Nîmes.

BruiloftNimes

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Parijs is natuurlijk dé stad van de liefde die boordevol bijzondere plekjes en leuke restaurants zit, maar ook bijzondere hotels heeft voor een paar romantische dagen. Een heel mooi plekje vind ik zelf altijd het Parc Montsouris. Het ligt buiten het centrum maar het staat bol van de romantische plekjes om van elkaar te genieten. Verder vind ik Montpellier een prachtige stad die alles heeft voor een romantische tijd. Wat zou je trouwens denken van een honeymoon in de Alpen?  In zomer en winter is dan Les Menuires een topbestemming met prachtige luxe chalets en appartementen. De streek van Les Trois Vallées heeft misschien wel de meeste sterrenrestaurants per vierkante kilometer in Frankrijk dus ook wat dat betreft zit je er goed.

ParcMontsouris

Heb je nog algemene tips voor honeymooners?

Een huwelijksreis slaagt denk ik optimaal als je rekening houdt met elkaars wensen. Dus voor elk wat wils. In Frankrijk en Parijs zijn wat dat betreft de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt. Kies voor een mooie mix van romantiek, actie en lekker eten en drinken. De keuken in Frankrijk staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  Ik weet zeker dat je in mijn eBooks over Frankrijk en Parijs nog meer leuke tips ontdekt.

Nog andere laatste tips voor stellen in de aanloop naar hun huwelijk?

Mijn trouwdag was kort en krachtig en zoals ik al aan het begin vertelde is de huwelijksreis er bij ingeschoten. Niet dat ik er nu een complex aan heb overgehouden maar ik kan je alleen maar aanraden het niet zo te doen zoals ik het heb gedaan. Geniet van de bijzondere dag en ga op zoek naar een toplocatie voor je huwelijksreis. Ik hoop dat je met mijn tips weer een stapje dichterbij bent.