Wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben Laura Voorma en sinds enige jaren ben ik weddingplanner van beroep. Naar mijn mening het mooiste vak dat er bestaat! Organiseren is een passie van mij en ik vind het  heel bijzonder om samen met bruidsparen hun meest geweldige bruiloft te plannen en hun dromen uit te laten komen. Bruidsparen samen met hun gasten laten genieten van de meest fantastische dag van hun leven, dàt is waar ik voor sta.

Tevens heb ik de ervaring en expertise om naast  hun bruiloft  ook hun huwelijksreis tot een geweldige belevenis te maken.

Wat is je achtergrond of ervaring met huwelijksreizen?

Ik heb zelf heel veel reizen over bijna de hele wereld gemaakt. Door mijn schat aan reiservaringen en mijn passie voor het organiseren van reizen ben ik ook gespecialiseerd in het organiseren van huwelijksreizen. Ik vind het een uitdaging om lieve, romantische plekjes te vinden juist voor mensen met een klein budget.

Ben je zelf op huwelijksreis geweest? Zo ja, waarheen en hoe was dat?

Dat is al meer dan 35 jaar geleden, toen was een huwelijksreis nog niet zo bekend. Wij zijn toen na onze bruiloft naar Rome en Sorrento gereden en wij hebben in een klein tentje gekampeerd. Wij hebben daar fantastische, liefelijke en romantische plekjes als Capri en Amalfi en Positano bezocht.

Wat is voor jou de ideale huwelijksreis bestemming en waarom?

Mijn ideale huwelijksreis bestemming is Italië! Dat land heeft alles: romantiek, natuur, cultuur, heerlijk weer en fantastische wijnen en heerlijk eten! Maak een tocht via Lucca, Florence, de chiantistreek ,naar Siena en vandaar verder naar Umbrië…. zó mooi en sfeervol! Ga wijntjes proeven in Montepulciano, je komt daar niet meer weg…

Verder vind ik steden als Parijs (elk terrasje is leuk), Rome en Wenen super romantisch.

Wat verder weg : Zuid Afrika is ook fantastisch! Dat land heeft schitterende natuur, wildparken, de Garden Route en ik ben weg van Franschhoek!  Daar kan je zó heerlijk eten met de meest fantastische wijnen en goed betaalbaar. Ik vind het trouwens een hele bijzondere plaats om te trouwen!

En ik ben ook weg van Azië! De Bounty eilandjes van Thailand bij Krabi en natuurlijk het spirituele Bali!

Wat maakt volgens jou een huwelijksreis romantisch?

De combinatie van rust, zon, een hemelbed, tijd voor elkaar hebben en niets hoeven, lekker eten met heerlijke wijntjes op een klein terrasje buiten…

Wat is het leukste of origineelste wat je ooit gehoord hebt over een huwelijksreis?

Wat ik heel leuk vond is dat sommige bruidsparen hun trouwkleding meenemen op huwelijksreis en op een romantische plek een fotoshoot laten maken en zelfs eindigen in de zee… Prachtige plaatjes!!

Heb je nog andere huwelijksreis tips die we niet mogen missen?

Plan je reis lang van tevoren. De vliegtickets zijn dan vaak ook goedkoop en leuke hotelletjes zijn nog niet volgeboekt. Het is de kunst om voor weinig geld de liefste Guesthouses of Hotels te boeken, maar dat kost tijd en vergt veel speurwerk. Zoek uit wat leuke plekjes zijn, interessante bezienswaardigheden, lekkere restaurantjes en plan zo een mooie route (Tripadvisor!). Neem ook tussendoor een aantal dagen rust. En ga niet een dag na de bruiloft op huwelijksreis. Het is nog zo fijn om na te praten en neem een paar dagen de tijd om alle indrukken en emoties te verwerken.

Heb je nog algemene tips voor honeymooners?

Tip: bij reserveren van een vliegreis, hotels en zelfs restaurants meldt dat jullie getrouwd zijn en op huwelijksreis. Vaak wordt er een lieve verrassing, een upgrade of een lekkere fles bubbels geregeld. (Ik werd op mijn verjaardag op Bali zo schattig door lieve dames van het hotel toegezongen en ik kreeg een heerlijke taart…)

Een goede voorbereiding van jullie huwelijksreis is ook een groot deel van de voorpret! Lees je goed in en maak een schema met alle dingen die je wilt gaan ondernemen en als je niets wilt doen is het ook goed!

Nog andere laatste tips voor stellen in de aanloop naar hun huwelijk?

Probeer vooral te genieten tijdens de aanloop van jullie huwelijk. Juist die ontspannen voorpret is zo leuk. Natuurlijk is het heel fijn om een weddingplanner of ceremoniemeester in de arm te nemen, dat geeft rust en ook veel plezier tijdens de organisatie. Als je onzeker bent of je alles wel onder controle hebt kan je eventueel een trouwadvies gesprek aanvragen om alles rustig door te nemen.