Reistips

  • Een honeymoon op maat bij WTC

    Voor een luxe huwelijksreis op de Seychellen kunnen jullie gemakkelijk een offerte opvragen bij WTC.

    Bekijk

  • De mooiste resorts bij Tenzing Travel

    Ontdek de prachtige, luxe resorts uit het grote aanbod van de erkende reisspecialist Tenzing Travel.

    Bekijk

De belangrijkste huwelijksreis eilanden op de Seychellen zijn het hoofdeiland Mahé en de eilanden Praslin en La Digue. De overheid voorkomt massatoerisme, dus de Seychellen blijven een rustige en exclusieve huwelijksreis bestemming. De vele luxe resorts bieden vaak al genoeg entertainment, maar jullie kunnen ook verschillende eilanden bezoeken met de boot, of de wateren van de Seychellen zelf zeilend verkennen. De prachtige natuur, landschappen en onderwaterwereld zorgen ervoor dat de Seychellen niet alleen een top honeymoon bestemming zijn voor een strandvakantie, maar ook voor wandelaars en duikers.

Wil je meer weten over de historie, geografie of andere achtergronden en feiten over de Seychellen? Kijk dan op Wikipedia, op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Seychellen Dealz of op de officiële website van het Bureau voor Toerisme.

De kosten van de vlucht en de gemiddelde tarieven van de hotels zijn niet mals, dus de Seychellen zijn vooral geschikt als jullie wat meer geld aan jullie huwelijksreis willen besteden. Een iets minder prijzig alternatief in dezelfde regio is een huwelijksreis naar Mauritius.

TIP: Bekijk actuele aanbiedingen naar de Seychellen op de website van Vakantie Dealz.

 

Huwelijksreis Seychellen: Mahé

Zo’n 90% van de inwoners woont op het hoofdeiland Mahé, dat zo'n 30 kilometer lang is en op sommige plekken maar 3 kilometer breed.  Je kunt het eiland eenvoudig verkennen per huurauto, als je tenminste aan de verleiding van jullie resort kunt ontsnappen… Een resort tip:

Honeymoon Allamanda Beach Resort & SpaAllamanda Beach Resort & Spa: een nieuw en mooi resort dat direct aan het strand ligt met prachtige bergen in de rug van het hotel. Zeer geliefd als honeymoon oord. Waar wachten jullie nog op?
> Bekijk Allamanda Beach Resort & Spa

 

Huwelijksreis Seychellen: La Digue

La Digue is het kleinste eiland van de 3 en meest authentieke bounty paradijs. Het eiland is heerlijk rustig, waardoor je er nog echt verlaten stranden kunt vinden voor jullie tweetjes. Als je er per boot aankomt zul je ontdekken dat je op het bijna 10 km2 grote eiland vrijwel alleen per benenwagen of fiets (!) kunt verkennen. Er is nauwelijks autoverkeer, wat bijdraagt aan de relaxte beleving van het eiland.

Vrijwel alle hotels en resorts zijn lekker kleinschalig en intiem. Hieronder enkele tips:

La Digue Island Lodge huwelijksreisLa Digue Island Lodge: kamers in authentieke chaletjes die direct op het strand staan of in de tuin. Perfect voor watersporten met een in house duikcentrum! Droom samen weg in deze romantische sfeer en prachtige omgeving!
> Bekijk La Digue Island Lodge

 

Honeymoon Le Domaine de l’Orangeraie huwelijksreisLe Domaine de l'Orangeraie: de meest luxe verblijfplaats van heel La Digue. Jullie overnachten in mooie Gardenvilla's met o.a. eigen jacuzzi. Daarnaast hebben jullie een prachtig uitzicht over de oceaan en al het groen!
> Bekijk Le Domaine de l'Orangeraie

 

Huwelijksreis Seychellen: Praslin

Op het eiland Praslin is een ongerept oerwoud te vinden, waaromheen de vele bounty stranden liggen. Het eiland is onder andere bekend om de zeldzame Coco de Mer palmboom die de grootste kokosnoten ter wereld produceert. Deze palmen zijn onder andere te vinden in het natuurpark ‘Vallée de Mai'. Uiteraard zijn ook hier verschillende top resorts te vinden. Een aantal tips:

Coco de Mer Hotel Resort HuwelijksreisCoco de Mer: modern en luxe hotel met diverse faciliteiten, waaronder watersport mogelijkheden. Maak excursies naar verlaten eilanden in de buurt per catamaran. Een huwelijksreis waar vele stellen alleen van kunnen dromen!
> Bekijk Resort Coco de Mer

 

Honeymoon Seychellen: combinatie tips & trips

Je kunt de Seychellen bezoeken als afsluiter van een huwelijksreis door Afrika. Mocht je niet kunnen kiezen uit de verschillende eilanden voor je huwelijksreis naar de Seychellen, dan is het misschien een idee om ze gewoon allemaal aan te doen. Kijk daarom eens tussen de vele verschillende rondreizen!