Reistips

 • Offerte of reisplan aanvragen?

  Tenzing Travel heeft een groot assortiment verschillende reizen door Nieuw-Zeeland.

  Bekijk

 • Een fantastische camper rondreis

  Met een camper rondreis bepalen jullie zelf hoe jullie reis eruit gaat zien. Ontdek het mooie Nieuw-Zeeland!

  Bekijk

Nieuw-Zeeland ligt in het zuidwesten van de Grote Oceaan en bestaat uit twee verschillende eilanden. Het Zuidereiland is een paradijs voor liefhebbers van de prachtige natuur. Jullie kunnen langs de fantastische natuurparken reizen en de verschillende landschappen op dit eiland zijn erg indrukwekkend. Het Noordereiland heeft net als het Zuidereiland ook een bijzondere flora en fauna. Daarnaast kunnen jullie hier heerlijk relaxen in de natuurlijke spa’s of een trip plannen langs de fantastische ‘Bay of Islands’.

Nieuw-Zeeland is een geschikt land voor een rondreis honeymoon of voor een stedentrip. Tijdens jullie huwelijksreis kunnen jullie relaxen, de heerlijke omgeving ontdekken en natuurlijk genieten van de romantiek…

 

TIP: op zowel het Noordereiland als het Zuidereiland zijn de drie films van Lord of the Rings opgenomen. Geïnteresseerden kunnen een tour langs de filmlocaties boeken!

> Bekijk aanbiedingen naar Nieuw-Zeeland op Vakantie Dealz (ook voor last minutes en zelfs all inclusives)

 

Rondreizen honeymoon Nieuw-Zeeland

Als jullie Nieuw-Zeeland écht goed willen leren kennen, dan is een individuele rondreis voor tijdens de honeymoon aan te raden. Tijdens een rondreis reizen jullie langs de mooiste hoogtepunten van het land.

Kies voor een rondreis op het Noordereiland, Zuidereiland of een combinatie daarvan. Jullie overnachten in luxe accommodaties die altijd dichtbij een stad of de desbetreffende bezienswaardigheid liggen.

Willen jullie alles helemaal zelf beslissen? Kies dan voor een camperreis door het prachtige Nieuw-Zeeland. Jullie beslissen zelf wanneer jullie vertrekken en of jullie eventueel langer willen blijven. Een huis op wielen!

Rondreis NIeuw ZeelandRondreizen Nieuw-Zeeland: ontdek het land zoals niemand anders heeft gedaan. Luxe accommodaties, prachtige natuurgebieden en boeiende steden. Een honeymoon rondreis is als een droom die werkelijkheid wordt…
> Bekijk de verschillende rondreizen van Nieuw-Zeeland

 

Stedentrip honeymoon Nieuw-Zeeland

Qua stedentrip kunnen jullie het beste reizen naar het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De twee boeiendste steden hier zijn Auckland en Wellington.

Auckland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, maar de stad is niet zoals je zou verwachten. Auckland lijkt op een groot dorp met prachtige natuurstukken en grote vrijstaande huizen. Bezienswaardigheden in Auckland zijn onder andere de schitterende havens, de vulkanen en de 50 verschillende eilandjes waaruit de stad bestaat. Als het lekker weer is kunnen jullie heerlijke verse vis eten in de vele restaurantjes aan de havens. Vanaf deze haven hebben jullie een uitzicht over de oceaan en (hoogst waarschijnlijk) de vele zeilschepen. Auckland wordt dan ook wel ‘The City of Sails’ genoemd.

Hoogtepunten van Auckland:

 • Parken: Albert Park en Victoria Park
 • Uitzicht: Sky City (centrum Auckland), geweldig uitzicht over Auckland en de omgeving
 • Varen: huur een boot en vaar langs de prachtige havens. Ook is het mogelijk om met een excursie mee te gaan
 • Shoppen: The Waterfront, naast hippe winkels ook trendy restaurants
 • Wijken: Parnell, Newmarket, Ponsonby, Jervois Roads

"VFMLID=19999595"Hotel Sofitel Auckland Viaduct Harbour: een heerlijk hotel in het stadscentrum van Auckland. Luxe faciliteiten, mooie kamers en vele bezienswaardigheden in de buurt. Een tophotel voor tijdens de honeymoon!
> Bekijk Hotel Sofitel Auckland Viaduct Harbour

 

Stamford Plaza AucklandStamford Plaza Auckland: dit zeer goed beoordeelde hotel is een perfecte plek voor tijdens de huwelijksreis. Geniet in het zwembad, de bar/lounge of in één van de heerlijke restaurants. Een perfecte, romantische accommodatie!
> Bekijk Stamford Plaza Auckland

 

Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Wellington is een populaire stad onder jonge mensen, dit omdat het een bruisende en culturele stad is. Er zijn veel heerlijke restaurants en barretjes, waardoor het er erg gezellig is!

Wellington ligt aan Port Nicholson, een natuurlijke haven aan de Cook Strait, het water dat het Noordereiland en het Zuidereiland verbindt. De stad heeft een modern deel en een deel met oudere wijken. In het moderne deel liggen veel winkelgebieden en hippe restaurants, in het oude deel zijn vooral veel bezienswaardigheden. Als jullie een mooi uitzicht over de hele stad willen hebben, dan is Mount Victoria een plek waar jullie zeker even naar toe moeten gaan. Oftewel, een stad met vele mogelijkheden en kansen voor een romantische huwelijksreis…

Bolton HotelBolton Hotel: een modern hotel met alle luxe faciliteiten die bij een honeymoon passen. In het centrum, leuke bezienswaardigheden en inclusief een zwembad. Een paradijs voor tijdens jullie reis!
> Bekijk het Bolton Hotel

 

Amora Hotel WellingtonAmora Hotel Wellington: bezienswaardigheden op loopafstand, luxe kamers, gratis WiFi en fantastische faciliteiten. Een plek waar jullie heerlijk tot rust kunnen komen en kunnen genieten van de romantiek tijdens de honeymoon!
> Bekijk Amora Hotel Wellington

Praktisch Nieuw-Zeeland

Vergeet niet dat je een visum voor Nieuw Zeeland nodig hebt als je langer dan 3 maanden in het land wilt verblijven. Voor kortere periodes heb je niet per se een visum nodig en kun je het met je Nederlandse paspoort doen. Voor meer tips en inspiratie in Nieuw-Zeeland raden we van harte reisblog Reishonger aan. In dit artikel vind je (camper)tips voor het Noorder- en Zuidereiland.