Overnachten in een kasteel: ultieme huwelijksreis romantiek

Stel je eens voor: rijdend over een lange oprijlaan zie je in de verte de kasteeltorens al opdoemen. Daar aangekomen, loop je de trap op van het bordes en treed je binnen in een imposante hal vol kroonluchters en familieportretten. De andere ruimtes zijn al even indrukwekkend. Zo pronkt in de slaapkamer een hemelbed en kijk je via het venster uit over de kasteeltuin. En zie je daar het zwembad en de golfbaan? Dit is geen droom, het kan echt! Wij selecteerden samen met Belvilla vier prachtkastelen voor een romantische vakantie.

Kasteel overnachtingen Italië

 

Il Castello di Lispida

Kasteelappartementen op Italiaans wijndomein

Kasteelovernachting Italie - Il Castello di Lispida - BelvillaHet domein Il Castello di Lispida in de Italiaanse regio Veneto biedt meerdere zorgvuldig gerestaureerde kasteelappartementen in de rust van het Natuurpark van de Coli Euganei. Oorspronkelijk was dit kasteel een klooster met een historie die teruggaat tot 1150. In het begin van de negentiende eeuw kwam het landgoed in handen van een adellijke familie die de productie startte van inmiddels zeer gerenommeerde wijnen. Natuurlijk kun je deze ter plaatse proeven, evenals de lokaal geproduceerde honing, jam en olijfolie. Het domein strekt zich uit over negentig hectare, waar je onder meer warmwaterbronnen aantreft met therapeutische modder. Als gast mag je hier tevens genieten van het overdekte zwembad in de voormalige serre, uitkijkend over de oude kloosterboomgaard.

 

Il Corpo di Guardia

Noormannenkasteel aan zee

Kasteelovernachting Italie - Il Corpo di Guardia - BelvillaAan de kust van Calabrië, in de voet van de Italiaanse laars, tref je Il Corpo di Guardia. Dit robuuste Noormannenkasteel uit de negende eeuw is nu in handen van een markiezenfamilie en kijkt uit over de Thyrreense Zee. Het is met veel liefde en behoud van originele kenmerken gerenoveerd, wat onder meer resulteerde in een verrassend licht en modern kasteelappartement. Zowel het terras als je slaapkamerraam bieden een eindeloos uitzicht over zee. Bovendien kun je ter plaatse een kookworkshop volgen. Liefde gaat door de maag, nietwaar?

 

Excursie tips Italië

Mocht je na je exclusieve kasteelovernachting in Italie toe zijn aan wat cultuur en historie, dan kun je uiteraard je hart ophalen in de hoofdstad Rome. Twee niet te missen excursies zijn die naar het Colosseum, en een excursie naar het Vaticaan (technisch een andere stad/staat, maar goed).  Nog meer tips in en rondom Rome? Kijk dan eens op bezienswaardighedenrome.com!

 

Kasteel overnachtingen Frankrijk

 

Chateau de Lapeyrouse

Sprookjesachtig kasteel in de Rhônevallei

Kasteelovernachting Frankrijk - Chateau de Lapeyrouse - BelvillaHet Chateau de Lapeyrouse bevindt zich in de vallei van de Rhône in de Franse Alpen. Sneeuwwitje en Doornroosje zouden hier niet misstaan, zo sprookjesachtig is het met een heuse oprijlaan en meerdere torens. Het kasteel herbergt tegenwoordig diverse appartementen die modern comfort combineren met een stijlvolle ambiance. Voel je de koning te rijk en geniet van het zwembad, de kasteeltuin en het majestueuze uitzicht.

 

Golf Chateau de Perigord

Chateau met eigen golfbaan en privézwembad

Kasteelovernachting Frankrijk - Golf Chateau de Perigord - BelvillaIn de Dordogne vind je Golf Château de Perigord, een kasteel met eigen golfbaan en privézwembad dat plaats biedt aan gezelschappen tot twaalf personen. Vanwege de vele faciliteiten is dit chateau opgenomen in de Belvilla Elite Collection. Door de prachtige afwerking en locatie is dit bijzondere vakantiehuis zeer geschikt om bijvoorbeeld een huwelijksjubileum te vieren. Jong en oud zullen zich vermaken met het tafelvoetbal, de pingpongtafel, trampoline, sauna en de jeu de boulesbaan.

 

Voor deze en andere huwelijksreistips van Belvilla kijk je op www.belvilla.nl/huwelijksreis-in-een-kasteel.