Reistips

 • Prachtige rondreizen door Maleisië

  Ontdek Maleisië door één van de romantische en persoonlijke rondreizen van TUI.

  Bekijk

 • Een droomvakantie naar keuze

  Vraag gemakkelijk en snel bij WTC een offerte aan voor een honeymoon naar Maleisië.

  Bekijk

 • Luxe rondreis door Maleisië?

  Gaan jullie liever voor een luxe rondreis? Mooi Vakanties heeft een ruime keuze uit rondreizen.

  Bekijk

 • Ontdek Maleisië met 333Travel

  Bekijk de verschillende rondreizen door Maleisië en vraag vrijblijvend een offerte aan bij 333Travel.

  Bekijk

Een huwelijksreis naar Maleisië geeft jullie meer mogelijkheden dan je misschien verwacht. Jullie kunnen naar het schiereiland West-Maleisië (waar o.a. de hoofdstad Kuala Lumpur ligt), maar jullie kunnen tijdens jullie honeymoon ook naar de deelstaten Sabah en Sarawak op het zuidelijke eiland Borneo. Tenzij jullie gaan voor een korte strandvakantie, zouden jullie eigenlijk zowel West-Maleisië als Borneo moeten bezoeken om al het moois wat Maleisië als huwelijksreis bestemming te bieden heeft te zien….

 

Maleisië met 333Travel

Voor een absolute topvakantie in Maleisië raden we je van harte 333Travel aan. Bekijk vooral hun Trendy reizen (Boutique & Design verblijven) of Pure reizen (Contact met lokale bevolking, de cultuur en prachtige ongerepte natuur). Wat dachten jullie bijvoorbeeld van deze rondreis Maleisie?

 

Wil je meer weten over de historie, geografie of andere achtergronden en feiten over Maleisië? Kijk dan op Wikipedia, op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of op de officiële website van het Bureau voor Toerisme.

 

TIP: willen jullie Maleisië ontdekken zoals jullie nooit eerder hebben gedaan? Tijdens een rondreis reizen jullie langs de hoogtepunten van het land!

> Bekijk de verschillende rondreizen door Maleisie

 

Luxe strandvakantie huwelijksreis Maleisië

Voor een luxe strandvakantie kun je je lol op in Maleisië! Onderstaande eilanden zijn echte strandvakantie toppers voor een huwelijksreis van 1 a 2 weken. Je kunt deze schitterende strandbestemmingen uiteraard ook opnemen als startpunt, tussenstop of eindpunt van een langere reis door Maleisië.

Kijk voor een lekkere strandvakantie naar Maleisië op:

Kuoni exclusieve hotels honeymoonTenzing Travel: de meest exclusieve hotels en resorts in het prachtige Maleisië. Geniet van de luxe voorzieningen en droom weg in de prachtige accommodaties. De honeymoon begint bij een goed hotel!
> Bekijk de meest exclusieve hotels

 

NRV stad strand hotels huwelijksreisNRV: voordelige stad-strand combinatie arrangementen in Maleisië. Voor ieder paar zit er vast en zeker een prachtig arrangement bij. Jullie kunnen samen genieten van zowel de stad als het strand (en natuurlijk van elkaar!).
> Bekijk de voordeligste stad-strand arrangementen

 

Penang

Penang ligt aan de westkust in het noorden van Maleisië (iets onder Langkawi) Het eiland Penang is een van de grotere eilanden rondom West-Maleisië, dus naast relaxen op het strand kun je ook nog eens een dagtripje maken. Het is er bijna altijd zonnig en je vindt er verschillende top resorts. Omdat het al van oudsher een populaire bestemming is, kun je er niet alleen via de veerboot komen, maar ook met de auto via de brug of zelfs met het vliegtuig. Hotspots zijn onder andere de grootste plaats Georgetown, de Slangentempel in Bayan Lepas en het bekende noordelijke strand Batu Ferringhi.

Langkawi

Langkawi is eigenlijk geen eiland, maar een archipel met zo'n honderd koraaleilanden. Het ligt net als Penang aan de westkust, maar dan in de noordelijke punt van Maleisië. Als je een wat rustiger strandvakantie zoekt temidden van ongerepte natuur, dan zit je hier goed!

Pangkor & Pankor Laut

Deze zeer romantische eilanden liggen voor de westkust van het schiereiland en zijn iets kleiner dan Penang of Langkawi. Naast mooie idyllische zandstranden vind je er ook tropische regenwouden, baaien en lagunes.

Perhentian

Aan noordoostelijke kust van Maleisië vind je het kleine paradijsje Perhentian… De Perhentian eilanden hebben prachtige witte zandstranden en koraalriffen. Het is vooral tussen maart en november een topbestemming om te duiken of snorkelen.

Huwelijksreis Club Med Cherating Beach HoneymoonClub Med Cherating Beach: een andere prachtige strandvakantie is te vieren in Kuantan. In de accommodatie van Club Med krijgen jullie alle luxe en comfort die jullie verdienen tijdens de honeymoon. Vanuit hier direct het strand op en genieten maar!
> Bekijk Club Med Cherating Beach Resort 

 

 

Steden en gebieden West-Maleisië

Maleisië heeft een prima wegennet, dus als jullie lekker op de bonnefooi op huwelijksreis willen, dan kan dat uitstekend. Huur bijvoorbeeld een auto vanuit de hoofdstad Kuala Lumpur, verken de binnenlanden en eindig lekker op een zonnig eiland. Het is wel aan te raden om je eerste nacht en eventueel verblijf in een resort al ruim van te voren te boeken.

Kuala Lumpur

De hoofdstad Kuala Lumpur, vaak ook ‘KL' genoemd, zal in de meeste gevallen het startpunt zijn van jullie huwelijksreis naar Maleisië. Je kunt er prima enkele dagen rondkijken en trips in de buurt maken. De stad zelf heeft onder andere als hot spots de Petronas Twin Towers en Chinatown. Op een stukje rijden van de stad kun je een bezoekje brengen aan de Elephant Sanctuary & Conservation Centre.

Malakka

Malakka ligt ten zuiden van Kuala Lumpur en is interessant om tijdens jullie honeymoon te bezoeken vanwege het duidelijk zichtbare koloniale verleden. De link met Nederland zie je onder andere terug in het ‘Dutch Square' en het ‘Stadhuys'. Het is een gezellige stad om 1 a 2 dagen aan te doen.

Cameron Highlands

Ten noorden van Kuala Lumpur vind je het natuurgebied de Cameron Highlands. Hier kun je onder andere schitterende wandelingen maken in de ongerepte jungle of langs de uitgestrekte theeplantages. Let op: vanwege de hoge ligging is het aanmerkelijk koeler dan in de rest van Maleisië, dus neem gerust een trui mee op huwelijksreis.

Taman Negara oerwoud en Lake Kenyir

Taman Negara is het oudste regenwoud van Maleisië waar je allerlei exotische dieren kunt tegenkomen. Een aanrader is een wandeling over een hangbrug door de boomtoppen (‘Canopy Walkway'). Zo'n perspectief op de jungle vergeet je niet snel… Lake Kenyir (of Tasik Kenyir) is het grootste meer van Maleisië waar je mooie boottochten kunt maken. Er omheen vind je onder andere oude grotten en mooie watervallen. Een populaire excursie is de National Park Cruise.

 

Rust en natuur op Maleisië – Sabah en Sarawak op Borneo eiland

Sabah

De staat Sabah ligt in het noorden van het grote eiland Borneo. Dit deel van Maleisië is minder toeristisch en herbergt prachtige natuur en enkele goed verborgen strandparadijzen. Tips voor een huwelijksreis op Sabah zijn er genoeg. Je kunt naar Mount Kinabalu voor de natuur of naar Kota Kinabalu voor verschillende heerlijke stranden. Aan de oostkust ligt Sandakan, van waaruit je naar het beroemde orang oetan reservaat bij Sepilok kunt gaan. Vanuit Sandakan kun je met de boot ook naar het ongerepte Lankayan Island waar je op de witste stranden van Maleisië kunt liggen, maar ook heerlijk kunt duiken of snorkelen. Wellicht mooi als afsluiter van jullie honeymoon.

Sarawak

In het zuiden van Borneo ligt Sarawak. Enkele hotspots hier zijn Kuching, een authentiek stadje in het zuidwesten van Sarawak, en het noordelijker gelegen Miri. Deze laatste plaats ligt dichtbij Sabah en is geschikt voor verschillende mooie uitstapjes. Bijvoorbeeld naar de 30 miljoen jaar oude grotten in Gunung Mulu National Park.

 

Combinatie trips en tips voor je Honeymoon Maleisië

Zoals uit bovenstaande blijkt kun je op Maleisië meer dan genoeg beleven tijdens jullie huwelijksreis. Een rondreis door West-Maleisië kun je bijvoorbeeld prima combineren met een rondreis door het noorden van Borneo, met als afsluiter van de honeymoon een mooi strand op Sabah of op een van de zonnige eilanden rond West-Maleisië.

 

Rondreizen-MaleisieEen complete reis waar jullie dé hoogtepunten van het land zien? Tijdens een romantische, individuele rondreis krijgen jullie de kans om Maleisië beter te leren kennen. Droom even lekker weg!
> Bekijk de verschillende rondreizen door Maleisie

 

Een bezoek aan Maleisië laat zich verder uitstekend combineren met een trip naar Singapore (in de zuidelijke punt van West-Maleisië). Ook zuiderbuur Indonesië kun je opnemen in het reisprogramma als je een wat langere huwelijksreis in de regio voor ogen hebt. Ten noorden van Maleisië vind je Thailand waar je ook bijna struikelt over de schitterende honeymoon bestemmingen.