Reistips

 • De zonnigste TUI aanbiedingen

  Ontdek waarom veel stellen hun droomvakantie boeken bij TUI. Een voordelige reis naar Mauritius.

  Bekijk

 • De meest luxe resorts bij Tenzing Travel

  Ontdek het brede aanbod van zeer luxe resorts in Mauritius speciaal voor jullie geselecteerd.

  Bekijk

Mauritius is een klein paradijslijk huwelijksreis eiland in de Indische Oceaan. Het tropische eiland ligt ten oosten van Afrika en het is onder andere bekend van de Reuzenschildpadden en de (inmiddels uitgestorven) Dodo. Een huwelijksreis naar Mauritius staat echt garant voor een droom honeymoon!

Het eiland ligt nog zo’n 850 kilometer oostelijker dan het (veel grotere) eiland Madagascar. Port Louis is de hoofdstad van Mauritius. Dit is meteen de grootste stad van het eiland met 170.000 inwoners. Er is genoeg te beleven, maar het is nog steeds heerlijk pittoresk. De mooiste en meest luxe resorts liggen buiten Port Louis. Iets ten noorden van Port Louis ligt het plaatsje Grand Baie. Ten zuiden van de hoofdstad vind je onder andere de beste duikgebieden van Mauritius rond Flic-en-Flac. Het hele eiland is ongeveer 50 kilometer in doorsnede en qua oppervlakte maar net iets groter dan de provincie Utrecht. De luchthaven van Mauritius ligt in Grand Port, in het zuidoosten.

Wil je meer weten over de historie, geografie of andere achtergronden en feiten over Mauritius? Kijk dan op Wikipedia, op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, op Mauritius Dealz, of op de officiële website van het Bureau voor Toerisme.

Echt rondreizen is gezien de grootte van het eiland niet echt aan de orde, al zijn er genoeg leuke plaatsjes en bezienswaardigheden op het eiland. Eigenlijk is het advies voor Mauritius simpel: boek een lekker resort, relax en maak vanuit hier uitstapjes over het eiland. De beste maanden om te gaan zijn tussen juni en augustus en tussen oktober en december. Maar eigenlijk kun je vrijwel het hele jaar naar Mauritius op huwelijksreis, vooral aan de (noord)westkust.

TIP: bekijk op Vakantiedealz.nl huwelijksreis aanbiedingen richting Mauritius.

 

Luxe strandvakantie huwelijksreis Mauritius

Omdat Mauritius een soort bedevaartsoord is voor honeymooners is de accommodatie hier ook op ingericht. Je kunt kiezen uit uitgebreide resorts met allerlei luxe faciliteiten tot meer kleinschalige boetiekhotelletjes waar jullie lekker privé van jullie huwelijksreis kunnen genieten. Hieronder verschillende hot spots voor jullie honeymoon naar Mauritius.

Noordwest- en westkust

De strook kust tussen Grand Baie en Flic-en-Flac ligt beschut voor wind en regen achter de bergrug, dus hier is het klimaat vrijwel het hele jaar door heerlijk. De zee is er kalm en er zijn schitterende duik- en snorkel mogelijkheden.

Grand Baie

Deze kustplaats ligt, zoals de naam al verraadt, aan een prachtige baai. In de 17e was de baai al bekend onder de Nederlanders en werd toen nog  ‘De Bogt Zonder Eyndt' genoemd. Het is een van de grootste en bekendste kustplaatsen van Mauritius. Dit heeft als voordeel dat het nachtleven er goed ontwikkeld is, maar het kan er ook relatief druk zijn. In Grande Baie kun je perfect watersporten, maar bijvoorbeeld ook boottripjes maken naar de kleine eilanden in het noorden, zoals Coin de Mire, Ile de Serpents of Ile Plate. Een mooi resort bij Grand Baie is:

Veranda (VLH) Grand Baie Resort honeymoonVeranda (VLH) Grand Baie: dit is een zeer mooi en populair resort met moderne en comfortabele kamers. Het hotel heeft een eigen Spa & Wellnesscentrum, dus je kunt je lekker laten vertroetelen. Een prima luxe honeymoon resort voor een goede prijs!
> Bekijk Veranda (VLH) Grand Baie

 

RIU Le Morne HotelRIU Le Morne: geniet All Inclusive van dit prachtige RIU hotel direct aan het strand van Le Morne. Luxe faciliteiten en een speciale honeymoon service voor een perfecte vakantie voor twee…
> Bekijk RIU Le Morne

 

Flic-en-Flac

Flic-en-Flac ligt ten zuiden van Port Louis en is over het algemeen iets luxer en prijziger dan Grand Baie. Je vindt hier een aantal van de mooiste duikgebieden van Mauritius. Leuk om te weten: de naam is afkomstige van het Oud-Hollandse ‘Fried Landt Flack' wat zoiets betekent als ‘Vrij en Vlak land'. Een topper rond Flic-en-Flac:

La Pirogue Resort honeymoonLa Pirogue – een prachtig en groot resort met enorm veel (watersport) mogelijkheden en een Spa. Jullie verblijven in frisse moderne, klassiek romantisch ingerichte, tuinbungalows. Jullie mogen daarnaast gratis gebruik maken van alle faciliteiten in de buurt.
> Bekijk La Pirogue

 

Oostkust

De prachtige lange stranden en lagunes zijn zeer geschikt voor een rustige ontspannen vakantie in Mauritius. Maar let op: het kan hier in juli en augustus minder prettig toeven zijn vanwege de wind. In de Nederlandse herfst en winter is het er echter fantastisch! De accommodaties hier liggen qua prijsniveau vaak meer in de buurt van die van Grand Baie, maar met de luxe van die van Flic-en-Flac. Een tip aan de oostkust van Mauritius:

Honeymoon Club Med La Plantation d'Albion Mauritius huwelijksreisClub Med La Plantation d’Albion: All Inclusive genieten van de meest luxe faciliteiten. In het Club Med Resort kunnen jullie gebruik maken van de fantastische welness faciliteiten, spannende excursies en de heerlijke restaurants.
> Bekijk Club Med La Plantation d’Albion

 

Huwelijksreis Preskil Beach Resort honeymoonPreskil Beach Resort – een afgeschermd paradijsje gelegen op een privé schiereiland. Jullie verblijven in ruime kamers of in cottages direct aan het strand of in de tuin. Een perfecte plek voor de huwelijksreis!
> Bekijk Preskil Beach Resort

 

Zilwa Attitude HotelZilwa Attitude Hotel: All Inclusive, luxe faciliteiten en en fantastische ligging in Anse la Raie. Genieten bij Zilwa Attitude Hotel. Droom lekker weg bij dit hotel dat perfect is voor een romantische honeymoon…
> Bekijk Zilwa Attitude Hotel

 

Paradise Cove pool wideParadise Cove Boutique Hotel: een heerlijk hotel direct aan het strand van Anse la Raie. Geniet van de luxe faciliteiten en de leuke bezienswaardigheden in de buurt van het hotel. Een topper!
> Bekijk Paradise Cove Boutique Hotel

 

 

Activiteiten & natuur huwelijksreis Mauritius

Tijdens jullie huwelijksreis op Mauritius kunnen jullie onder andere heerlijk watersporten. Maar Mauritius heeft ook verschillende schitterende golf courses waar jullie een ‘balletje kunnen slaan'. We weten niet zeker of het een ‘activiteit' genoemd mag worden, maar je kunt op het eiland ook fantastisch eten! De keuken van Mauritius is heerlijk, vers en divers, met veel verse groentes, fruit en vis.

Andere tips op Mauritius:

 • Bezoek aan de Koninklijke Botanische Tuinen van Pamplemousses
 • Bezichtigen van de vulkaan kraters in het zuidwesten
 • Black River Gorges National Park in het zuiden
 • Het natuurreservaat Domaine de Chasseur in het oosten

Combinatie tips en trips voor je Mauritius honeymoon

Vanuit Mauritius kunnen jullie ook de eilanden Rodrigues (behoort ook tot de Republiek Mauritius) en Réunion bezoeken. Deze eilanden tesamen worden ook wel de Mascarenen genoemd. Jullie kunnen een huwelijksreis naar Mauritius eventueel ook combineren met een (safari) huwelijksreis door Afrika.