Reistips

 • Mooie rondreis Zuid-Afrika

  Via TUI ontdekken jullie op een luxe manier de mooiste plekken van het prachtige Zuid-Afrika.

  Bekijk

 • Droomreis met Tenzing Travel

  Tenzing Travel heeft een ruim assortiment met prachtige rondreizen door Zuid-Afrika.

  Bekijk

Hoe meer je van het huwelijksreis paradijs Zuid-Afrika ziet, hoe meer je er verliefd op wordt. Het schitterende Zuid-Afrika kun je het beste per auto of camper ontdekken. Eventueel kun je de grotere afstanden ook met interne vluchten overbruggen, want het is nogal een groot land.

Zuid-Afrika telt bijna 50 miljoen inwoners en de bevolking is erg divers. De verschillende bevolkingsgroepen bestaan ook weer uit vele stammen. Het ontdekken van de culturele diversiteit, tradities en uiteraard de geschiedenis rond Apartheid maakt Zuid-Afrika een erg interessant land om te bezoeken tijdens jullie honeymoon. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de  schitterende natuur en landschappen. Jullie kunnen wilde dieren van dichtbij bewonderen tijdens een safari door een van de wildparken.

 

 

Wil je meer weten over de historie, geografie of andere achtergronden en feiten over Zuid-Afrika? Kijk dan op Wikipedia, op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of op de officiële website van het Bureau voor Toerisme.

 

TIP: het is bijna zonde om maar één plek van dit prachtige land te bezoeken. Tijdens een rondreis honeymoon krijgen jullie alle luxe die jullie verdienen!

> Bekijk de verschillende rondreizen door Zuid-Afrika

> Bekijk de actuele aanbiedingen voor Zuid-Afrika bij VakantieDealz.nl

Huwelijksreis Zuid-Afrika – Stedelijke gebieden

Johannesburg

Johannesburg is een enorme stad met vele gezichten in het noordelijke binnenland van Zuid-Afrika. Van luxe toeristische wijken en exclusieve zakelijke gebieden tot arme sloppenwijken. Jo'burg stond lang te boek als een onveilige stad. Er zijn nog steeds gebieden waar je als toerist moet uitkijken, maar onder andere door de ontwikkelingen rond het WK van 2010 is het een en ander opgeknapt. In Johannesburg kun je onder andere het enorm grote en bekende 'township' Soweto bezoeken. Verder is Johannesburg een goed startpunt in jullie huwelijksreis voor een tocht naar het Kruger National Park dat hier ten oosten van ligt (tegen de grens met Mozambique).

Een hotel tip rond Johannesburg is:

Protea Hotel O.R. Tambo honeymoonHotel Protea O.R. Tambo – een voordelig en modern hotel dat ideaal is gelegen voor een late aankomst of vroege vlucht vanaf Johannesburg Airport. Heerlijk genieten van de honeymoon en van elkaar!
> Bekijk Protea Hotel O.R. Tambo

 

Excursies en rondreizen vanuit en rondom Johannesburg:

Krugerpark, Swaziland & Zululand – 13 daagse rondreisKrugerpark, Swaziland & Zululand – 14-daagse privé rondreis met alle hoogtepunten van het Krugerpark, het prachtige Swaziland en natuurlijk Zululand. Sla niets over met deze fantastische reis!
> Bekijk de rondreis Krugerpark, Swaziland & Zululand

Kaapstad

Kaapstad staat ook wel bekend als de ‘Mother City'. Deze schitterende kustplaats in het zuidwesten van Zuid-Afrika moeten jullie echt aandoen. De stad zelf is al prachtig en interessant om een aantal dagen in door te brengen. Vanuit hier kunnen jullie verschillende mooie trips maken, bijvoorbeeld naar:

 • De Tafelberg: de top van dit platte bergmassief is onder andere per kabelbaan te bereiken.
 • Kaap de Goede Hoop: dit gebied werd door ontdekkingsreizigers zo genoemd omdat de ontdekking hoop gaf op een goede route naar Indië. Je kunt hier genieten van de mooie uitzichten en meer leren over de koloniale geschiedenis
 • Robbeneiland: breng een bezoek aan het beruchte gevangeniseiland waar Nelson Mandela opgesloten heeft gezeten

Hotels in en rondom Kaapstad:

Huwelijksreis The Bay Hotel KaapstadThe Bay – dit sjieke en kleinschalige hotel is onderdeel van de ‘Small Luxury Hotels of the World”. De wijk wordt wel de “Goudkust” van Kaapstad genoemd. Zeer luxe en lekker verblijf voor een perfecte huwelijksreis!
> Bekijk hotel The Bay

 

Honeymoon River Manor Boutique Hotel Kaapstad huwelijksreisRiver Manor Boutique Hotel – een half uur van Kaapstad tussen de wijnvelden van Stellenbosch. Met een wellness & spa om je heerlijk te laten verwennen. Laat de honeymoon maar snel beginnen!
> Bekijk River Manor Boutique Hotel

 

Huwelijksreis Zuid-Afrika – Nationale Parken & wildreservaten 

De National Parks van Zuid-Afrika zijn wereldberoemd en echt een aanrader. Maar wat niet iedereen weet is dat Zuid-Afrika ook verschillende privé wildreservaten (game reserves) kent. Deze liggen vaak vlak bij de National Parks en het mooie van deze wildreservaten is dat je er midden in kunt logeren in een fantastische safari lodge. Ook mag je in de wildreservaten vaak van de verharde wegen af, waardoor je nog dichterbij de wilde dieren kunt komen. In de rondreizen zijn verblijven in dit soort wildreservaten en safari lodges vrijwel altijd opgenomen.

Kruger National Park

Dit is zonder twijfel het bekendste nationale park van Zuid-Afrika. Het werd al in 1898 tot reservaat benoemd. Je vindt er een enorme hoeveelheid wild in allerlei soorten en maten, waaronder de ‘Big Five': olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn. Je kunt op eigen gelegenheid door het park trekken, of een safaritocht boeken waarbij je met een gids op pad gaat. In het laatste geval kun je meer plekken bereiken en nog dichter bij de dieren komen.

Drakensbergen

In het prachtige natuurgebied de Drakensbergen vind je 3 National Parks: Golden Gate Highlands N.P., Royal Natal N.P. en Giant's Castle Reserve. De Drakensbergen zijn het hoogste en langste bergmassief van Zuid-Afrika. Een mooie bergachtige omgeving die ideaal is om in te wandelen of om paard te rijden.

National Parks aan de zuidkust

In het zuiden van Zuid-Afrika kunnen jullie een leuke combinatie maken van een tocht door de wijngebieden en het bezoek aan een aantal zeer indrukwekkende wildparken. Het wijngebied loopt van Kaapstad (een goed startpunt van jullie reis) tot Port Elizabeth. Wildparken die jullie kunnen aandoen zijn onder andere: Wilderness National Park, Tsitsikamma National Park en Greater Addo National Park. Het mooie aan deze wildparken langs de kust is dat je er niet alleen landdieren kunt ontdekken, maar ook walvissen of de grote witte haai.

 

Langere individuele honeymoon rondreizen Zuid-Afrika

Hebben jullie 3 à 4 weken de tijd voor jullie huwelijksreis door Zuid-Afrika? Dan kunnen jullie het land echt goed leren kennen en er op een rustig tempo van genieten. Kies voor een luxe rondreis!

Zuid Afrika rondreizenAls jullie echt alles van Zuid-Afrika willen beleven, dan is een rondreis de perfecte manier! Tijdens deze honeymoon zien jullie de highlights en overnachten jullie in luxe accommodaties. Een droom die werkelijkheid wordt!
> Bekijk de verschillende rondreizen door Zuid-Afrika

 

Voor een maatwerk (safari)reis door Zuid-Afrika kun je ook contact opnemen met Karin Bloem van Wild Times Safaris. Zij heeft jarenlange ervaring op het Afrikaanse continent en kan jullie er alles over vertellen.