Een huwelijk kan een erg dure onderneming zijn. Tenslotte wil je er toch alles aan doen om de mooiste dag van je leven perfect te maken? Koppels geven dan ook al snel enkele (tien)duizenden euro’s uit aan hun dag. En daar stopt het niet bij. Want je wil je huwelijk toch nog vieren met z’n tweetjes tijdens een huwelijksreis, toch? Maar kan dat er nog wel van af na dat dure huwelijksfeest? Hier zijn alvast enkele manieren om je huwelijksreis te financieren.

 

1. Sparen
Je allereerste optie is sparen. Sparen, sparen, sparen. Beslis waar je naar toe wil op huwelijksreis en probeer een reisbudget op te stellen. Maak een schatting van de kosten van de vluchten, hotels, maaltijden, drankjes en uiteraard ook voor nog wat leuke activiteiten. Als je kan inschatten wat de kost is van het totaalplaatje, kan je beginnen sparen. Het beste is om hiervoor een nieuwe rekening te openen zodat je makkelijk kan zien hoeveel je al gespaard hebt.

2. Vraag hulp aan je gasten
Als je laatste beetje spaargeld aan je huwelijksdag zelf is gespendeerd, dan kun je kiezen voor een alternatief: financiële hulp vragen aan de gasten van je huwelijksfeest. Vraag hen om geen traditioneel cadeau te kopen, maar gewoon wat geld te storten dat rechtstreeks wordt gebruikt voor het financieren van je huwelijksreis. Tegenwoordig hebben de meeste koppels al een tijdje op zichzelf gewoond en/of samengewoond en hebben ze al heel wat huishoudspullen, wat de traditionele cadeaus overbodig maakt. En met een beetje hulp van familie en vrienden, zal er zeker een mooie huwelijksreis vanaf kunnen.

3. Persoonlijke lening
Je huwelijksreis uitstellen is niet zoiets dat je zomaar doet. Wanneer het sparen en het vragen om geld aan je familie en vrienden niet voldoende blijkt te zijn, kun je er nog altijd voor kiezen om een persoonlijke lening aan te gaan. Lenen kost dan wel wat geld, maar dat hoeft niet zo duur te zijn. Na je huwelijksreis begin je toch aan het getrouwde leven en spaar je dat geld toch snel weer bijeen. Maar eerst wil je toch even genieten met je geliefde, toch?

4. Neem een bijbaan
Liever geen geld lenen? Geld sparen is één manier om aan geld te komen, maar schrappen in je huidige kosten heeft zo zijn limieten. Zeker als je een huwelijksdag aan het plannen bent waar je niet te veel wil op bezuinigen. Een alternatief is om een (tijdelijke) bijbaan te nemen om wat bij te verdienen voor je huwelijksreis. Of je nu enkel in het weekend in de horeca wat gaat bijklussen of tijdens de week wat extra uren kan maken op je huidige werk, het extra loon dikt al snel aan. Zo komt die droomhuwelijksreis er vlugger dan je denkt.