Bezienswaardigheden Marokko

Bovenin Afrika, aan de kust ligt het prachtige land Marokko. Dit land heeft een rijke cultuur, natuur en geschiedenis. Dus tijdens je vakantie in Marokko zijn er veel bezienswaardigheden te zien of activiteiten te ondernemen.

Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden van Marokko op een rij gezet:

  • Marrakech (prachtige, oude stad)
  • Meknes (‘Versailles van Marokko’)
  • Ouzoud (natuur & cultuur in één dorpje)
  • Merzouga (woestijn dorp)

Klimaat Marokko

Het klimaat van Marokko is een landklimaat. Dit klimaat kent grote verschillen in temperatuur overdag en ’s nachts. De kust van Marokko heeft minder last van deze grote verschillen in temperatuur. Het hoogseizoen loopt ongeveer van het voor- tot het najaar. In de overige maanden is er een grote kans op veel regen en zelfs sneeuwstormen.

Beste reistijd Marokko 

De beste reistijd voor Marokko is van april tot en met september. In deze periode is het gemiddeld 24 graden en de kans op regen is het kleinste. Je kunt in deze periode heerlijk genieten van het zonnetje en het prachtige land.

Waar ligt Marokko? 

Veel mensen vragen zich af; ‘waar ligt Marokko?’. Marokko hoort bij het continent Afrika en ligt helemaal in het noorden. Het land ligt aan de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. Marokko grenst daarnaast aan Algerije en de Westelijke Sahara. Zie onderstaande afbeelding voor de kaart en de plattegrond van Marokko.

Marokko op de kaart

Hoe lang is het vliegen naar Marokko?

De vliegtijd naar Marokko kan verschillen door het aantal overstappen tijdens de vliegreis. Maar, de vliegtijd Amsterdam – Marokko duurt gemiddeld 3 uur. Wanneer je meerdere overstappen hebt tijdens je vlucht naar Marokko, kan er bij de totale vliegduur naar Marokko enkele uren bij komen. Maar, meestal zijn de vluchten vanaf Amsterdam direct naar Marokko.

Vliegveld Marokko

Marokko is een land met veel verschillende luchthavens. Dit is ideaal, want zo kun je altijd op een bestemming vliegen wat dicht bij jouw hotel of resort ligt. De luchthavens Agadir Airport, Fes Airport, Marrakech Airport en Tanger Airport zijn de vliegvelden waar vanuit Nederland het meest op gevlogen wordt. Vanaf de luchthaven van Marokko kun je gemakkelijk reizen naar je resort of bestemming.

Hoe laat is het in Marokko?

Het tijdsverschil in Marokko, vergeleken met de tijd in Nederland, is niet erg groot. Het gehele jaar is het één uur vroeger dan in Nederland. Wel is er een kleine uitzondering, want tijdens de Ramadan (14 juni tot en met 18 juli) is het 2 uur vroeger in Marokko.

Valuta Marokko

De munteenheid in Marokko is de Dirham. Als betaalmiddel kun je dus de Dirham gebruiken. Maar, je kunt natuurlijk ook gebruik maken van je debet- of credit card.

Reisadvies Marokko

Het reisadvies vanuit Nederland wordt gegeven door de Rijksoverheid. Het meest recente (22 januari 2016) reisadvies naar Marokko is positief. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en de keuze om naar Marokko af te reizen of niet. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Marokko. De Rijksoverheid geeft wel aan dat toeristen uit moeten kijken voor diefstal of berovingen. Kijk voor vertrek altijd naar het meest actuele reisadvies voor Marokko op de website van de Rijksoverheid.

Inentingen en vaccinaties Marokko

Wanneer je naar Marokko gaat zijn er geen verplichte inentingen en vaccinaties nodig. Wel is er een uitzondering, waar je toch een inenting of vaccinatie voor nodig hebt:

  • Bij een verblijf van langer dan twee weken in Marokko wordt de inenting tegen buiktyfes, hepatitus B, tuberculose en rabiës (hondsdolheid)

Mocht je je toch graag willen beschermen voor eventuele ziektes in Marokko, worden deze inentingen aangeraden:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • Inenting voor BMR (de meeste mensen hebben deze al)

De ziekte malaria komt in Marokko niet voor.

Paspoort en visum Marokko

Wanneer je naar Marokko reist heb je een paspoort nodig. Er wordt geadviseerd dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is. Het kan namelijk voor komen dat een bestemming een geldigheid handhaven. Voor een verblijf van 90 dagen of minder heb je in Marokko geen visum nodig.

Voor meer informatie over de geldigheidsduur van je paspoort en meer informatie over visa in Marokko kun je contact opnemen met de ambassade van Marokko in Den Haag. Kijk ook eens op MarokkoDealz.nl voor meer reisinformatie.

 

Het prachtige uitzicht over de stad in Marokko