Bezienswaardigheden Dubai

Dubai is een prachtige stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai heeft indrukwekkende gebouwen en bezienswaardigheden. Het bekendste gebouw van Dubai is de Burj Khalifa. Dit gebouw is het hoogste gebouw ter wereld, en is maar liefst 828 meter hoog.

Andere Dubai bezienswaardigheden en to do’s zijn onder andere; Dubai Mall (meer dan 1200 winkels), Deira (wijk/centrum Dubai), The Walk (boulevard), Dubai Museum en Aquaventure & Atlantis The Palm.

Klimaat Dubai

In Dubai is het vrijwel altijd heerlijk weer. De zon schijnt bijna altijd en er valt bijna geen regen. Doordat het in onze wintermaanden daar heerlijk warm is, is het een perfecte winterzonbestemming. In de maanden juli en augustus is het extreem warm, en erg benauwd. Het klimaat van Dubai is het woestijnklimaat. Dit houdt in dat er erg warme, droge winters zijn en warme en nog drogere zomers.

Beste reistijd Dubai

Hoewel je het hele jaar door een heerlijke zonvakantie naar Dubai kunt boeken, is het in de zomermaanden voor veel toeristen te warm in Dubai. De beste reistijd voor Dubai is dan ook november tot en met maart. In deze periode is het warm, maar kun je nog wel activiteiten ondernemen.

Ligging Dubai

Veel mensen vragen zich af; ‘Waar ligt Dubai?’. Dubai behoort tot de Verenigde Arabische Emiraten en ligt tussen Abu Dhabi en Ash Shariqah. Dubai is één van de zeven emiraten, waarvan Abu Dhabi de grootste is. Dubai ligt aan de Perzische Golf. Op onderstaande afbeelding kun je de kaart en plattegrond van Dubai zien.

Dubai op de kaart

Hoe lang is het vliegen naar Dubai?

De vliegtijd naar Dubai kan verschillen door het aantal overstappen tijdens de vliegreis. Maar, de vliegtijd Amsterdam – Dubai duurt gemiddeld 6,5 uur. Wanneer je meerdere overstappen hebt tijdens je vlucht naar Dubai, kan er bij de totale vliegduur naar Dubai enkele uren bij komen.

Vliegveld Dubai

Wanneer je naar Dubai vliegt kom je aan op de internationale luchthaven van Dubai. Dit vliegveld ligt slechts vijf kilometer van het centrum van Dubai en heet ‘Dubai International Airport’. Vanaf luchthaven Dubai kun je dus gemakkelijk per taxi naar je bestemming of resort reizen.

Hoe laat is het in Dubai?

Het tijdsverschil in Dubai, vergeleken met de tijd in Nederland, is niet erg groot. Tijdens de zomertijd in Nederland is het in Dubai 2 uur later, in onze wintertijd is het in Dubai 3 uur later .

Valuta Dubai

De munteenheid van Dubai is de Dirham. Als betaalmiddel kun je dus betalen met de dirham, maar, je kan er ook voor kiezen om alles met je credit card te betalen. De Dirham wordt in Dubai aangeduid met AED, maar soms kun je ook Dhs of Dh tegenkomen.

Reisadvies Dubai

Het reisadvies vanuit Nederland wordt gegeven door de Rijksoverheid. Het meest recente (1 februari 2016) reisadvies naar Dubai is positief. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en de keuze om naar Dubai af te reizen of niet. Er zijn wel bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Dubai. Deze veiligheidsrisico’s hebben te maken met onveilige gebieden. De Rijksoverheid geeft aan dat toeristen uit moeten kijken voor een eventuele terrorismedreiging. Daarnaast adviseren zij om geen boottocht bij de eilanden Abu Musa en Tunb te maken. Iran kan jullie dan mogelijk beschuldigen van spionage. Kijk voor vertrek altijd naar het meest actuele reisadvies voor Dubai op de website van de Rijksoverheid.

Inentingen en vaccinaties Dubai

Wanneer je naar Dubai gaat zijn er geen verplichte inentingen en vaccinaties nodig. Wel zijn er een paar uitzonderingen, waar je toch een inenting of vaccinatie voor nodig hebt:

  • Bij een verblijf van langer dan twee weken op Dubai wordt de inenting tegen buiktyfes, rabies en Hepatitis B

Mocht je je toch graag willen beschermen voor eventuele ziektes op Dubai, worden deze inentingen aangeraden:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • BMR inenting (meeste mensen hebben deze al)

De ziekte malaria komt op Dubai niet voor.

Paspoort en visum Dubai

Wanneer je naar Dubai reist heb je een paspoort nodig. Er wordt geadviseerd dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is. Het kan namelijk voor komen dat een bestemming een geldigheid handhaven. Wanneer je op de luchthaven van Dubai aankomt krijg je door middel van een stempel in je paspoort een gratis visum voor maximaal 30 dagen.

Voor meer informatie over de geldigheidsduur van je paspoort en meer informatie over visa in Dubai kun je contact opnemen met de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Den Haag. Of kijk voor meer reisinformatie op DubaiDealz.nl.

 

Burj Khalifa en het strand van Dubai