Bezienswaardigheden Griekenland

Griekenland heeft veel verborgen strandjes, romantische straatjes en mooie bezienswaardigheden. Elk eiland heeft zijn eigen charme en mooiste bezienswaardigheden. De mooiste plekjes van Griekenland vinden wij:

  • Santorini: dit eiland is misschien wel het bekendste eiland van Griekenland. Kenmerkend zijn de witte huisjes, de azuurblauwe zee en het prachtige uitzicht!
  • Kefalonia: een plek in Griekenland waar alles kleurrijk is. Een groene natuur, een blauwe zee en gekleurde huisjes… Een echt vakantiegevoel krijg je op dit eiland!
  • Akropolis van Athene: wie Griekenland bezoekt, moet eigenlijk ook naar de Akropolis van Athene! Het oude Griekenland waar je kunt wegdromen bij de architectuur en geschiedenis.
  • Simos Beach: volgens kenners het mooiste strand van het land. Het strand ligt op het Griekse eiland Elafonisos en is een onontdekt paradijs!

Klimaat Griekenland

Griekenland kent het mediterraanse klimaat. Dit houdt in: lange, droge zomers en een zachte, vochtige winter. In de zomer valt er vrijwel geen regen, al kan dat natuurlijk weleens voorkomen. In de winter is het kouder dan in de zomer en valt er meer neerslag. De warmste maanden zijn mei tot en met september.

Ligging Griekenland

Griekenland grenst met de de landen Albanie, Macedonie, Bulgarije en Turkije. Ook ligt het aan Egeische Zee, de Ionische Zee en de Middellandse Zee. Zie onderstaande afbeelding voor de ligging van Griekenland op de kaart:

Griekenland kaart map

Vliegen naar Griekenland

Veel mensen vragen zich af; ‘Hoe lang is het vliegen naar Griekenland?'. Daar hebben wij het antwoord op! De vliegtijd Amsterdam Griekenland is ongeveer 3 tot 4 uur. De reistijd ligt aan de airport waar jullie naar toe vliegen. De bekendste luchthavens van Griekenland zijn Athene, Kos, Kreta, Chersonissos, Chios, Corfu en Rhodos. Bijna alle Griekse eilanden hebben een eigen vliegveld.

Last minutes Griekenland

Buiten het hoogseizoen kun je richting Griekenland meestal nog wel vrij veilig een last minute boeken. In het hoogseizoen kan het lastiger worden… Handige plekken om je last minute te scoren zijn o.a. Lastminuteskreta.nl en VakantieDealz.nl.

Valuta Griekenland

In Griekenland is, net als in Nederland, de Euro de valuta van het land.