Bezienswaardigheden Italië

Italië is naast Spanje en Griekenland één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Er zijn dan ook verschillende soorten vakanties mogelijk, bijvoorbeeld een autovakantie, stedentrip, zonvakantie of wintersport. De mooiste plekjes van het land zijn:

  • Venetië: deze Italiaanse stad is gebouw op 120 eilandjes en is zeker voor een stedentrip of een daguitje zeer geschikt. Vaar met een gondel door de wateren en ontdek deze bijzondere stad!
  • Toscane: deze regio behoort tot één van de mooiste regio's van het land. Rij langs de vele wijnvelden, de glooiende heuvels en ontdek de mooiste accommodaties.
  • Sicilië: dit is een eilandje aan de kust in het zuiden van Italië. Het eiland heeft prachtige baaien, een mooie natuur en bijzondere bezienswaardigheden.
  • Rome: Rome is de hoofdstad van Italië en zeer populair als stedentrip bestemming. Je hebt er o.a. veel bezienswaardigheden en je kunt er goed shoppen.

Veel meer informatie over bovenstaande en andere steden in Italie kun je vinden op Het Vakantie Overzicht.

Klimaat Italië

Italië heeft maar liefst drie verschillende klimaten. De kust van Italië heeft een zeeklimaat (milde winters, geen extreem warme zomers en neerslag het hele jaar door), Centraal en Zuid-Italië kennen het mediterraan klimaat (warme zomers en milde winters). Het noorden van Italië kent het hooggebergteklimaat. De warmste maanden in Italië zijn mei tot en met oktober.

Ligging Italië

Italië ligt in Europa en grenst aan Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. Verder wordt het land omringd door verschillende zeeën (Adriatische Zee, Ionische Zee, Tyrreense Zee en de Middellandse Zee). De hoofdstad van Italië is Rome. In totaal liggen er meer dan 20 verschillende regio's in het land. Wil je weten waar Italië op de kaart ligt? Zie onderstaande afbeelding.

Ligging Italie

Vliegen naar Italië

Wanneer je vanuit Nederland naar Italië vliegt kun je aankomen op verschillen luchthavens. De gemiddelde vliegtijd Amsterdam Italie is twee uur. De bekendste vliegvelden van het land zijn: Florence, Milaan, Rome, Venetië, Napels en Sardinië.

Valuta Italië

De valuta van Italië is, net als in Nederland, de Euro.