Bezienswaardigheden Spanje

Er zijn natuurlijk veel verschillende regio's en mooie plekjes in Spanje, dus een beknopte lijst met de beste en mooiste bezienswaardigheden voor Spanje is moeilijk te geven. Spanje is de ideale bestemming voor zon (in het voorjaar, zomer en het begin van het najaar), natuurliefhebbers en bruisende steden. Een diverse vakantiebestemming dus! Onze favoriete plekjes in Spanje zijn:

  • Barcelona: deze stad mogen jullie niet missen! Prachtige bezienswaardigheden, veel restaurantjes & er hangt een heerlijke sfeer!
  • Spaanse eilanden: vergeet niet dat Spanje ook veel mooie eilanden heeft! Denk aan Ibiza, Mallorca of de Canarische Eilanden! Ideaal voor een strandvakantie.
  • Andalusie: wanneer jullie van de natuur houden is Andalusie een ideale vakantiebestemming. Vooral de Minas de Riotinto is prachtig om te bezoeken!

Klimaat Spanje

Door de hoogteverschillen en de Middellandse Zee kent Spanje een gevarieerd klimaat. In de zomers is het meestal warm en droog en in de winter mild en wat kouder (al is dit weer per regio verschillend). Spanje kent vier seizoenen: winter (december, januari en februari), lente (maart, april en mei), zomer (juni, juli en augustus) en herfst (september, oktober en november). De meeste neerslag valt vooral in de winter en in het begin van het voorjaar. In het binnenland is het vaak een stuk droger dan aan de kust en op de eilanden.

Ligging Spanje

Spanje ligt in het zuiden van Europa en grenst aan Frankrijk, Portugal en Andorra. Ook grenst Spanje aan diverse wateren: de Middellandse Zee, Gibralter en de Atlantische Oceaan. De eilanden van de Balearen en de Canarische Eilanden behoren ook tot Spanje. Zie onderstaande afbeelding voor Spanje op de kaart.

Spanje op de kaart

Vliegen naar Spanje

Veel mensen vragen zich af; ‘Hoe lang is het vliegen naar Spanje?'. Dat ligt er natuurijk een beetje aan naar welk vliegveld je wilt vliegen en vanaf waar. Maar, vanaf Amsterdam Schiphol Airport is het ongeveer 2,5 uur vliegen naar de luchthaven van Barcelona. Spanje heeft verschillende luchthavens, maar de meest bekende vliegvelden op het vasteland zijn Barcelona, Gerona, Madrid, Sevilla en Valencia.

Culinair Spanje

In Spanje eet men relatief veel vlees en vis. En uiteraard de wereldberoemde tapas. Formeel borrelhapjes of aperitief, maar in de praktijk kun je de hele middag en avond tegoed doen aan tapas. Ook staat Spanje bekend om zijn Iberico hammen, oftewel Pata Negra (zwarte poot). Tip: ook in Nederland kun je deze heerlijke ham krijgen, bijvoorbeeld bij Spaanseham.nl kun je plakjes of zelfs een hele poot (!) bestellen.

Valuta Spanje

In Spanje is, net als in Nederland, de Euro de valuta van het land.