REDACTIE: de Vakantiebeurs Utrecht 2018 zit er weer aan te komen! Lees meer over kaartjes, programma en deelnemers via de link!

 

Huwelijksreis Egypte (Verkeersbureau Egypte)

Het verkeersbureau Egypte presenteerde zich prachtig in stijl op de Vakantiebeurs 2013. De tip voor een luxe honeymoon in Egypte? Volgens Rami Nazmi van het Egyptische Verkeersbureau is dat Marsa Alam. Deze honeymoon bestemming ligt aan de Rode zee. Je kunt er op safari, maar ook prachtig snorkelen en het is er een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Sharm el Sheikh. > Bekijk alles over je huwelijksreis naar Egypte

 

Honeymoon Egypte (Nile Travel)

We vroegen ook de ‘buurman' van het Egyptisch verkeersbureau (Nile Travel) naar hun honeymoon tips voor Egypte. Sherif Moustafa geeft een Nijlcruise als absolute tip voor een romantische huwelijksreis. Je ziet daarbij enorm veel van Egypte en deelt samen echt een unieke ervaring. Op het vasteland heeft Nile Travel ook een originele tip voor een minder toeristische regio, namelijk Dahab. In deze hippe omgeving is het aanzienlijk minder toeristisch dan elders in Egypte. In de jaren '70 stond deze plek bekend als ‘hippie' badplaats.

 

Huwelijksreis Kroatië (ID Riva tours)

Bij Kroatie Specialist ID Riva Tours spraken we met Slavko Pavicic over de beste huwelijksreis bestemmingen in Kroatie. Zijn tip voor een romantische honeymoon in Kroatie? Misschien wil je wel gaan trouwen in Kroatie. In dat geval kun je traditiegetrouw gehuwd worden onder de watervallen bij de Plitvicemeren. Voor een romantisch en luxe verblijf moet je op het eiland Hvar zijn! Het is niet voor niets dat Celebrities als Paris Hilton en Gwynneth Paltrow hier hun vakantie doorbrengen. > Bekijk mooie accommodaties op Hvar op de website van ID Riva

 

Huwelijksreis Turkije (Verkeersbureau Turkije)

Een huwelijksreis naar Turkije kun je op allerlei manier invullen, maar voor een superdeluxe verwen honeymoon moet je volgens Sitare Ersoy van het Turks Verkeersbureau toch echt in de Turkse Riviera zijn, in de buurt van Antalya. Een prachtige omgeving & eeuwenoude cultuur gecombineerd met splinternieuwe luxe 5 sterren hotels. Je kunt het slechter treffen tijdens je honeymoon….

 

Huwelijksreis Frankrijk (Frans bureau voor Toerisme)

Volgens Marieke Smits van Atout France (het Franse Verkeersbureau) zijn de beste honeymoon bestemmingen in Frankrijk toch echt klassiekers als Parijs voor een romantische city trip, de Cote D'Azur voor een luxe strand honeymoon, de Provence voor prachtige natuur en de Loire waar je in de natuur ook in prachtige kastelen kunt overnachten. Voor meer informatie over kasteelovernachtingen in Frankrijk kun je ons eerdere artikel lezen: Kasteelovernachting Frankrijk & Italie

 

Huwelijksreis Duitsland (Duits Verkeersbureau)

Ook in Duitsland zijn er genoeg tips voor een romantische honeymoon volgens het Duits Verkeersbureau. Voor een dynamische honeymoon kun je uiteraard naar steden als Berlijn of Hamburg. Maar voor een romantische honeymoon midden in de ongerepte natuur kun je er ook terecht. Bijvoorbeeld in het Noordoosten in de regio Mecklenburg-Vorpommern, waar je verschillende oude kastelen (Schloss Hotels) vindt om te overnachten. Deze regio ligt redelijk in de buurt van Hamburg, dus je kunt die twee bestemmingen eenvoudig combineren. Aan de andere kant van Duitsland, in het Zuidwesten, vind je het gebied Rheinland Pfalz bij de rivier de Moezel. Ook hier zijn verschillende romantische kastelen te huren voor een unieke overnachting. > Onze tip voor een huwelijksreis naar Duitsland: bekijk het kasteelhuwelijksreizen overzicht van Belvilla

 

Huwelijksreis Zweden (Zweeds Verkeersbureau)

Volgens Asa Stanaway van het Zweeds bureau voor toerisme en de regio Vastmanland zijn er veel mooie plekjes en leuke dingen om te doen tijdens je huwelijksreis in Zweden. Uiteraard kun je de steden Gotenborg of Stockholm aandoen. Maar voor een spannende natuurervaring kun je ook een bezoekje wagen aan de regio Gastrikland. Hier kun je tijdens je huwelijksreis namelijk een spannende wolven of beren safari doen (voor voorbeelden zie www.wildsweden.com). Combineer je safari met een bezoekje aan een van de “Unusual hotels” in Vastmanland voor een werkelijk unieke ervaring.  Wat dacht je bijvoorbeeld van het onderwater hotel? Of een geisoleerde kamer 155 meter diep onder de grond (in de Sala Zilvermijnen)? Dat worden spannende huwelijksnachten… In het hoge noorden kun je verder terecht in Lapland. Daarover meer in het volgende stuk.

 

Huwelijksreis Noorwegen (Noors Verkeersbureau)

De Scandinavische ‘buren' Noorwegen hadden ook nog verschillende tips voor een romantische honeymoon. Gwendolyne Posthuma van het Noors Verkeersbureau tipte ons onder andere richting Noord Noorwegen / Lapland tijdens de winterperiode. Hier kun je ondermeer het magische Noorderlicht aanschouwen en overnachten in het ijshotel. Een alternatief is om bijvoorbeeld tussen de indrukwekkende Fjorden te verblijven in het westen, bijvoorbeeld in het Juvet Hotel. In het Zuiden van Noorwegen kun je overnachten in een vuurtoren. Ook leuk om een keer mee te maken.

 

Huwelijksreis Noorwegen / Lapland (Voigt Travel)

Verder kregen we nog verschillende honeymoon Noorwegen tips van Scandinavie specialist Voigt Travel. Marloes Meijer van Voigt Travel adviseert een romantische trip aan richting Lapland gedurende de wintermaanden om het Noorderlicht te bekijken. Lekker knus voor het haardvuur in een authentieke cottage. Of maak een trektocht met een echte Husky of Rendieren slee. Let wel op: in december en januari is het er wel koud, maar het is absoluut een hele bijzondere ervaring om juist dan te gaan. Echte koukleumen kunnen hun huwelijksreis naar Lapland beter uitstellen tot februari, maart of april.

> Bekijk het aanbod van Voigt Travel

 

Honeymoon Europa (Riksja Travel)

Bij Riksja Travel stel je je eigen rondreis samen met handige ‘bouwstenen'. Evelyn Groenenberg van Riksja Travel had tips te over voor een huwelijksreis binnen Europa. Ook zij adviseert een honeymoon naar Lapland en een overnachting in het ijshotel. Daarnaast zul je zeker een prachtige honeymoon reis hebben in bijvoorbeeld Andalusie (Spanje) of Italie.

 

Nog een laatste verzoek…

Tot zover de tips van de Vakantiebeurs 2013. Hopelijk hebben jullie weer wat inspiratie kunnen opdoen voor je huwelijksreis. Alvast veel voorpret gewenst bij jullie verdere honeymoon reis oriëntatie!