Bezienswaardigheden Suriname

Aan de Noordoostkust van Amerika ligt het kleurrijke land Suriname. Suriname staat bekend om de relaxte sfeer, de prachtige stranden en het heerlijke eten. Maar, het land heeft ook prachtige bezienswaardigheden.

Eén van de populairste bezienswaardigheden van het land is de Tafelberg. Deze berg is een bekende berg bij Kaapstad en die een kenmerkende platte bovenkant heeft. Je kunt deze berg beklimmen.

Andere bekende Suriname bezienswaardigheden zijn o.a. het Brownsberg Natuurpark, Paramaribo, Brokopondostuwmeer en de Raleigh Falls.

Klimaat Suriname

Suriname heeft een tropisch klimaat. Overdag is het gemiddeld 30 graden en ’s avonds koelt het af. Door het tropische klimaat kent Suriname twee regentijden, een lange periode en een korte periode. Tijdens deze regentijd kan er in een korte tijd veel regen vallen. De korte regenperiode loopt van december tot en met januari en de lange regenperiode van eind april tot half augustus.

Beste reistijd Suriname

Je kunt het gehele jaar naar Suriname op vakantie, maar wil je (zo goed als) verzekerd zijn van lekker weer, dan kun je het beste een vakantie boeken buiten het regenseizoen. De droge periode in Suriname loopt van februari tot en met april en van half augustus tot en met november. Dit is dan ook de beste reistijd voor Suriname.

Waar ligt Suriname?

Veel mensen vragen zich af; ‘waar ligt Suriname?’. Suriname ligt aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. De hoofdstad van Suriname is Paramaribo. Suriname wordt begrenst door Frans-Guyana, Brazilië en Guyana. Op onderstaande afbeelding kun je de kaart en plattegrond van Suriname zien.

Suriname op de kaart

Hoe lang is het vliegen naar Suriname? 

De vliegtijd naar Suriname kan verschillen door het aantal overstappen tijdens de vliegreis. Maar, de vliegtijd Amsterdam – Suriname duurt gemiddeld 9 uur. Wanneer je meerdere overstappen hebt tijdens je vlucht naar Suriname, kan er bij de totale vliegduur naar Suriname enkele uren bij komen. Maar, vaak zijn er wel directe vluchten vanuit Amsterdam naar Suriname te boeken.

Vliegveld Suriname 

Wanneer je vanuit Nederland naar Suriname vliegt kom je altijd aan op de internationale luchthaven van het land. Deze luchthaven heet ‘International Airport Johan Adolf Pengel’. Vanaf de luchthaven ben je binnen een uur in Paramaribo.

Hoe laat is het in Suriname?

Het tijdsverschil tussen Nederland en Suriname is niet het hele jaar hetzelfde. In onze zomertijd is het in Suriname 5 uur vroeger. Als het in Nederland wintertijd is, dan is het in Suriname 4 uur vroeger.

Valuta Suriname

De munteenheid in Suriname is de Surinaamse Dollar. Als betaalmiddel kun je dus de Surinaamse Dollar gebruiken. Maar, je kunt natuurlijk ook gebruik maken van je credit card.

Reisadvies Suriname

Het reisadvies vanuit Nederland wordt gegeven door de Rijksoverheid. Het meest recente (29 januari 2016) reisadvies naar Suriname is positief. Je blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor je veiligheid en de keuze om naar Suriname af te reizen of niet. Er zijn bijzondere veiligheidsrisico’s voor het reizen naar Suriname. De Rijksoverheid geeft aan dat toeristen uit moeten kijken voor criminaliteit. Kijk voor vertrek altijd naar het meest actuele reisadvies voor Suriname op de website van de Rijksoverheid.

Backpacken in Suriname is zeker een optie, maar je moet op bepaalde plekken wel uitkijken voor criminaliteit. Ook moet je er uiteraard voor waken dat je niet verdwaalt in de uitgebreide jungles. Hulp van een gids of een local is dus zeker niet teveel gevraagd. Bereid je backpack trip goed voor en lees er meer over bijvoorbeeld op een site als Backpackenzuidamerika.nl. Als je beslagen ten ijs komt dan kun je een zeer originele backpack vakantie hebben in Suriname.

Inentingen en vaccinaties Suriname

Wanneer je naar Suriname gaat zijn er geen verplichte inentingen en vaccinaties nodig. Wel is er een uitzondering, waar je toch een inenting of vaccinatie voor nodig hebt:

  • Bij een verblijf van langer dan twee weken in Suriname wordt de inenting tegen buiktyfes en hepatitus B
  • De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht als je in de zeven dagen voordat je Suriname binnenkomt in een gele koorts land bent geweest.

Mocht je je toch graag willen beschermen voor eventuele ziektes in Suriname, worden deze inentingen aangeraden:

  • Vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio)
  • Vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
  • Inenting voor gele koorts

De ziekte malaria komt in het zuidelijke deel van Suriname voor. Wanneer je in dit gebied komt wordt het gebruik van malariatabletten, DEET en een klamboe aangeraden.

Paspoort en visum Suriname

Wanneer je naar Suriname reist heb je een paspoort nodig. Er wordt geadviseerd dat je paspoort minimaal nog zes maanden geldig is. Het kan namelijk voor komen dat een bestemming een geldigheid handhaven. Voor je verblijf in Suriname heb je een toeristenkaart nodig.

Voor meer informatie over de geldigheidsduur van je paspoort en meer informatie over visa in Suriname kun je contact opnemen met de ambassade van Suriname in Den Haag. Of kijk op SurinameDealz.nl voor meer reisinformatie.