Na de prachtige bruiloft staat er nog een leuke periode voor je klaar, de huwelijksreis! Maar waarom gaan we eigenlijk op huwelijksreis? Er zijn veel verschillende redenen waarom we op huwelijksreis gaan, denk bijvoorbeeld aan: heerlijk ontspannen na de maanden aan voorbereidingen, nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt op de trouwdag, het langer vasthouden van het fijne gevoel van getrouwd zijn en natuurlijk het maken van een onvergetelijke reis!

 

Wat is de ideale reisduur van een huwelijksreis?

De huwelijksreis moet uiteraard bijzonder zijn, maar de lengte van de reis is ook belangrijk. Het perfecte aantal dagen voor de huwelijksreis ligt volgens ons tussen de 7 en 11 dagen. Dit is net lang genoeg om je werk en het ‘normale’ leven even te vergeten. Daarentegen is dit aantal dagen precies genoeg om verveling voor te zijn. Plan je huwelijksreis dus niet al te lang, want na twee weken heb je waarschijnlijk het overgrote deel wel gezien op je huwelijksreis bestemming.

 

Beste moment voor jullie huwelijksreis?

Voor veel pasgetrouwde stellen is het gebruikelijk dat je gelijk na het huwelijk op huwelijksreis gaat. Dit gebeurt ook in de meeste gevallen. Je kunt er ook voor kiezen om pas een tijdje na je huwelijk op reis te gaan. Je kunt de grote dag even laten bezinken en je kunt sparen voor de mooie reis. Ook kun je ervoor kiezen om al voor het huwelijk op reis te gaan. Even ontspannen voorafgaand aan de grote dag en ook nog met een kleurtje op je eigen bruiloft verschijnen…

 

Goede voorbereiding

Er is natuurlijk niks vervelender dan wanneer je de prachtige huwelijksreis gepland hebt en je door een vervelende gebeurtenis niet meer op reis kunt. Het is daarom verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten zodat jullie niet tegen verrassingen komen te staan. Een reisverzekering verzekert bijvoorbeeld je bagage, als deze kapot gaat of gestolen wordt. Mocht je de huwelijksreis moeten annuleren dan worden de annuleringskosten verzekerd door middel van een annuleringsverzekering. Het is wel belangrijk om altijd de poliswaarden te controleren, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Het is natuurlijk te hopen dat deze verzekeringen niet nodig zullen zijn, maar als je ze hebt afgesloten kun je in ieder geval zorgeloos genieten van een fantastische huwelijksreis!